Uloženie zbrane

Používateľov profilový obrázok
NASTY
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 11 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NASTY »

napisal som ze nie vtedy ked niekto pride
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

ak nezijes sam, musis mat zbran uzamknutu, aby k nej nemal pristup nuk iny ako ty, staci ti plechova skrinka z ikey za 5 korun.
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

nasty ty spekulant ... zatial mas len priatelku ... a co ked budes mat deti ? ... zadalsie "navstivi" ta zlodej ? ... bumpingom dokazu otvorit zamok bez pozkodenia a este ti aj zamknu ako dokazes ze zbran bola zabezpecena ?

ono ani nejde o uzamknutie ale ako o "zabezpecenie zbrane proti nezelanemu pouzitiu" ...... a ako rychlo ju pouzijes je zial 2 vec :evil: ale ak sa citis dost ohrozeny nos ju stale pri sebe ... pripadne aj spy .. len co ti na to povie priatelka :twisted:

ak ju budes mat v trezoriku ktory budes mat ukotveny v stene alebo podlahe dokazes policii= statu ze zlodej musel prekonat nielen dvere ale aj zabezpecenie zbrane dokaze to znicena podlaha alebo trezorik a tebe zostane ZP a mozes si kupit 2 zbran v opacnom pripade ta budu len trestat a mozno aj dalsich ktory to dodrziavaju :evil:
NASTY
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 11 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NASTY »

ja viem zbran je zamknuta len som to pisal cisto teoreticky vies uz ked sa ti niekto dostane do bytu tak ti asi velmi nepomoze ta plechova skrinka, preto som investoval do besp. dveri ako do trezoru
luke
častý prispievateľ

ja to racio chapem, ale zakon je bohuzial nedokonaly ale relativne jasny. existuju zamky na spust, ktore pistol uplne znefunkcnia. z pohladu zakona je toto nedostatocny sposob zabezpecenia, avsak kartonova krabica an klucik je ok.
telra
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa telra »

tam je este otazka ze ak dojde kontrola, co sa moze stat, ze ako mas ulozenu zbran tak musis ukazat ze mas v zmysle zakona na to schranku.

takze teoreticky kludne mozes mat zbran polozenu v sufliku a iba ked pride kontrola/navsteva to dat do schranky a az potom otvorit dvere. Pretoze nemaju ti ako dokazat ze v ich nepritomnsoti to nemas v schranke.

Problem nastava ked sa nieco stane, tak mas extra problem lebo si to nemal ulozene mimo dosah nepovolenych osob.
luke
častý prispievateľ

teoreticky, ak mas len kratke zbrane, povedzme 2 a mas Acko, mozes povedat, ze skrinku nemas, lebo ich nosis sustavne na sebe, aj pocas spanku.
inspiring_boyd

jj to chapem len v zakone je to tak uvedene ... je to vlatne 2jite zabezpecenie resp. 3jite zasobnik a municia osobitne

cisto hypoteticky zlodej vnikne do tvojho bytu .. na policke najde nabytu zbran .. ty sa neocakavane vratis bum a hotovo.

zlodej vnikne do tvojho bytu ...... na policke najde nenabytu zbran ....ty sa neocakavane vratis zlodej nema municiu ale ty si nemozes bit isty ci ju uz predtym nenasiel... mas sancu :twisted:

zlodej vnikne do tvojho bytu ...... najde 2 trezory ktore musi otvorit ....ty sa neocakavane vratis zlodej nema sancu pouzittvoju zbran ... mas sancu :twisted:

a posledny vratis sa domo vsecko mas zamkunute tak ako ma bit vyrusis ho a smola je ozbrojeny a zrusi ta ako lipsic :evil: :twisted:

o tom ze ty sa vratis a zbran budes mat zo sebou je uz ina polemika :roll:
telra
častý prispievateľ

to s tym spankom som si nie celkom isty.......
v zakone to nie je napisane, spominaju sa len alko napoje, omamne latky, pripravky a choroba
nechcem sa teraz chytat za slovicka, ale v spanku je obmedzena tvoja schopnost obsluhovat zbran....
cize z tejto strany by to mohol byt problem......
inspiring_boyd

jj a nie maly :( + musis dokazat aj bezpecne ulozenie municie ... alebo ze nemas zrovna viac ako 2 plne zasobniky ...... jednoducho nad touto vecou sa neoplati diskutovat ... napisem to trochu blbo ale dodrz ten zakon a mas pokoj za nejaku buzeraciu a sankciu ti to pocitam nestoji vzhladom k tomu co stoji zbran a co trezorik .... ber to tak ze je to tvoj sperk o ktory sa musis strat :? :lol:
mototechna
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mototechna »

No, ja som si splieskal niečo takéto:
http://www.feroplech-letko.sk/index.php ... &k6=0&k7=0
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

No ako stand alone by sa mi to urcite nepacilo, predsalen to musi dako vyzerat, ale ako vstavana skrina do vstavanej skrine to nemusi byt zle :-)

Mohol by mi niekto popisat, ako u neho prebiehala kontrola na ulozenie zbrani?
Ja osobne by som ich domov nepustil, pricom to je legalizovana buzeracia a kazdy normalny clovek nadobudnutim ZP si kupil den otvorenych dveri PZ SR :!:

Timto mojim osobnym vyjadrenim nechcem nikoho navadzat, len som vyjadril svoj osobny nazor.
mototechna
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mototechna »

ja to mám v pivnici, hádam by som takú hahulu nedal do interiéru :) Priebeh kontroly by zaujímal aj mňa :)
telra
častý prispievateľ

rasto: neviem teraz citovat zakon a googlit na copypaste sa mi nechce ale ano, kupil si si den otvorenych dveri. cize si povinny umoznit im kontrolu! ale to neplati pre ludi ktori s tebou vybaju. takze ty im povies nech sa paci pani a tvoja manzelka/mama/otec ich nasledne vyhodia....
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

telra to je jeden, i ked menej schodny postup.
Schodnejsi je, ked pridu hodis ockom cez kukatko "fizli" posles manzelku ona otvori a zdvorilo im oznami "to je sice pekne, ale muz nie je doma, pridte ked bude" vybavene.
Ked budu namietat, nech zanechaju navstivenku (ako CSI :-) ) a ty im zavolas, ked budes na kontrolu pripraveny :wink:
Zamknuté

Návrat na "Zákon o zbraniach"