Navrh novely #2
Toto sa netýka priamo témy, ale mal som krátku debatu s kolegami, ktorí reagovali na správu, že v Nemecku nejaká teta zastrelila manžela športovou pištoľou. Samozrejme sa na mňa spustili ... viete si to predstaviť. Povedal som im, že pri dopravných nehodách zomrú stovky ľudí a to im nevadí. Viete čo mi na to povedali ? Že keď spôsobíš nehodu, tak je to neúmyslné ... pekná hovadina. Čo by ste na to povedali ?
Je to blbost, toto iste tvrdil aj Lipsic, ked sa ho pytali na otazky. Treba im pripomenut nedavne pripady kedy doslo k umyselnemu zrazeniu policajta.Rudo napísal:Toto sa netýka priamo témy, ale mal som krátku debatu s kolegami, ktorí reagovali na správu, že v Nemecku nejaká teta zastrelila manžela športovou pištoľou. Samozrejme sa na mňa spustili ... viete si to predstaviť. Povedal som im, že pri dopravných nehodách zomrú stovky ľudí a to im nevadí. Viete čo mi na to povedali ? Že keď spôsobíš nehodu, tak je to neúmyslné ... pekná hovadina. Čo by ste na to povedali ?
-
momentalne anonymny
- častý prispievateľ
- Registered for: 20 years 11 months
Vsimli ste si?
Nikto z xxxxxxxx clenov wf nema nikoho znameho, kto by mal znameho poslanca ci politika, ktory by bol ochotny pocuvat nieco napr. od ..
Zjavne sme obcania druhej kategorie, na rozdiel napr. od vyrobcov silnych aut alebo alkoholu, ktore nikto nechce zakazat, hoci urobia viac zla ako legalna 58 ci AR-15 za 100 krat dlhsi cas.
Teda sme diskriminovana mensina.
Uz to tusim aj niekto spominal.
A tusim ani ziadny politik nema poriadne zalubu v nasej veci.
Nikto z xxxxxxxx clenov wf nema nikoho znameho, kto by mal znameho poslanca ci politika, ktory by bol ochotny pocuvat nieco napr. od ..
Zjavne sme obcania druhej kategorie, na rozdiel napr. od vyrobcov silnych aut alebo alkoholu, ktore nikto nechce zakazat, hoci urobia viac zla ako legalna 58 ci AR-15 za 100 krat dlhsi cas.
Teda sme diskriminovana mensina.
Uz to tusim aj niekto spominal.
A tusim ani ziadny politik nema poriadne zalubu v nasej veci.
- Legis Telum
- prispievateľ
- Registered for: 15 years 8 months
-
eager_banach
Páni, nielen novela má veľké diery ale aj súčasná 92. Zaradenie PP do C je diskutabilné. Moja PP je Buffalo 0,44,hlaveň 12" revolver, model 1858, Talianskej výroby. Viem, že mi teraz poviete že to je jasná kategória C, ale čo mi vadí v zatriedení a v konkrétnej definícii je:
1-Zák.92/2010 spomenie pojem "replika", ale nič viac.
2-Zatriedenie kategória C-"opakovacia palná zbraň, skonštruovaná na princípe perkusného zámkoveho systému."
3-Definícia-"opakovacia palná zbraň je jednohlavňová palná zbraň so zásobovacím zariadením(zásobník, nábojová schránka), v ktorej sa vsunutie náboja do nábojovej komory, vytiahnutie a vyhodenie nábojnice
a napnutie bicieho mechanizmu vykonáva ručným ovládaním záveru, alebo palná zbraň s viacerými nábojovými komorami, napríklad usporiadanými v otočnom valci(revolver).
No a čo mi tu vadí- moja PP Buffalo je síce revolver, ale nie na náboje ani nábojnice , síce otočný válec má, ale nie na náboje a ani ručné vsúvanie alebo vyťahovanie alebo vyhadzovanie nábojov a nábojníc, ale lysované pomocou mechanizmu pod hlavňou a je výhradne len na čierny prach, zo zápalkou zo zadu na piston.(poznáte to) Viem, že páni pri tvorbe zákonu sa jednoducho dohodli že táto zbraň bude v C, ale je tu značná diera v definícii a tým aj zatriedení.
Preto mám za to , že právne vzaté by mal byť model týchto zbraní pod par.7 zbraň kat.D odst. k (iná zbraň neuvedená v kat.A až C), pokiaľ tvorcovia zákonu túto chybu neupravia. Neviem ako hlboko sa zamýšlate nad týmto detailom aké právne vedomie máte, ale napriek tomu Vás poprosím o názor.
Vďaka, Andre
1-Zák.92/2010 spomenie pojem "replika", ale nič viac.
2-Zatriedenie kategória C-"opakovacia palná zbraň, skonštruovaná na princípe perkusného zámkoveho systému."
3-Definícia-"opakovacia palná zbraň je jednohlavňová palná zbraň so zásobovacím zariadením(zásobník, nábojová schránka), v ktorej sa vsunutie náboja do nábojovej komory, vytiahnutie a vyhodenie nábojnice
a napnutie bicieho mechanizmu vykonáva ručným ovládaním záveru, alebo palná zbraň s viacerými nábojovými komorami, napríklad usporiadanými v otočnom valci(revolver).
No a čo mi tu vadí- moja PP Buffalo je síce revolver, ale nie na náboje ani nábojnice , síce otočný válec má, ale nie na náboje a ani ručné vsúvanie alebo vyťahovanie alebo vyhadzovanie nábojov a nábojníc, ale lysované pomocou mechanizmu pod hlavňou a je výhradne len na čierny prach, zo zápalkou zo zadu na piston.(poznáte to) Viem, že páni pri tvorbe zákonu sa jednoducho dohodli že táto zbraň bude v C, ale je tu značná diera v definícii a tým aj zatriedení.
Preto mám za to , že právne vzaté by mal byť model týchto zbraní pod par.7 zbraň kat.D odst. k (iná zbraň neuvedená v kat.A až C), pokiaľ tvorcovia zákonu túto chybu neupravia. Neviem ako hlboko sa zamýšlate nad týmto detailom aké právne vedomie máte, ale napriek tomu Vás poprosím o názor.
Vďaka, Andre
-
inspiring_newton
MA
vidis dovod,aby tu niekto napisal "mam znameho poslanca?"
Pred volbami sa tu isty clen hrdo hlasil ku spickam SDKU,dokonca ste mu odovzdali prefer. hlasy.Teraz je ticho. / tym nechcem povedat,ze nic nerobi/
Viaceri poslanci maju ZP-nehovorim o polovnikoch- "dokonca" Ackove ZP ...
k foru ,narovinu: ano ,je monitorovane,ale to nie je nic zvlastne
vidis dovod,aby tu niekto napisal "mam znameho poslanca?"
Pred volbami sa tu isty clen hrdo hlasil ku spickam SDKU,dokonca ste mu odovzdali prefer. hlasy.Teraz je ticho. / tym nechcem povedat,ze nic nerobi/
Viaceri poslanci maju ZP-nehovorim o polovnikoch- "dokonca" Ackove ZP ...
k foru ,narovinu: ano ,je monitorovane,ale to nie je nic zvlastne
Andre: pred r. 2003 boli perkusné revolvery na volno, potom sa niekde strhla prestrelka medzi mafiánmi, boli použité perkusáky, niekomu velmi vadilo že mafiáni ich nosia legálne a nabité. Dokonca som videl štatistiku kolko bolo do r.2003 predaných perkusákov a kolko ich po zmene kategórie ludia prihlásili. Nepametám presné čísla ale pobavili ma, pretože sa stalo presne to čo si zákonodarca v prílišnej horlivosti neuvedomil...