Remington 700 (variacie)

inspiring_bardeen

Príspevok od používateľa inspiring_bardeen »

OT:

troides, nosit tazkeho varminta na posliedku je vec zvyku. Je to sice trochu neprakticke, ked prechadzas hustejsim terenom kvoli dlhsej 26" hlavni, ale da sa to prezit. Taktiez strelba z volnej ruky do 100m z tak tazkej zbrane si vyzaduje uz urcite zrucnosti a ked ich nemas tak Ti z vlastnej skusenosti mozem odporucit trojnozku. Kazdopadne lovit .308 raticovu zver na viac nez 450 - 500 m je maximalne nezodpovedne. Dopadova energia pri tejto vzdialenosti je cca 1500J, a hrozne vela zalezi od umiestneni zasahu. Na tuto vzdialenost sa uz chybne zasahy neodpustaju a mozes sa pripravit na dlhu dohladavku. Musis si uvedomit ze potrebujes lovecku strelu a ani tercovu FMJ alebo HPBT, co sa moze negativne prejavit na presnosti pokial neprebijas a budes strielat fabricku municiu. Kludne si buchaj na terc aj do 800m ale na lov na tuto vzdialenost by som uz volil silnejsiu raz.
friendly_montalcini

Príspevok od používateľa friendly_montalcini »

kiki napísal:OT:

troides, nosit tazkeho varminta na posliedku je vec zvyku. Je to sice trochu .
Kiki, to s tebou absolutne suhlasim, ja som aj napisal, ze SKODNU.
Som polovnik, ale nie az taky extremista, aby som strielal na vysoku a diviaky nad 300m. Vlastne aj to som napisal vela. Zatial to bolo maximalne do 110m.

Takze to je isto v pohode.
Ako som povedal, v zime sa je cez den k liske tazsie priblizit, podskakuje v snehu a lovi mysi. Zazil som to velmi vela krat. Takze tak...

Chalani, tak ako je to s tym vyvrtom hlavne? remington 40-XB mam ist dnes vyzdvihnut k Franovi. cenu mi na to urobil snad dobru 2700E. Tak nech niesom z tej zbrane smutny...dajte mi vediet
Používateľov profilový obrázok
TURBIAK
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 3 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

troides : 1:12 ale ved kludne zober vyterak a zmeraj si to pre istotu na predajni u frana,,,
Ares : volal som znamemu ktory ma 40-XB a cuduj sa svete ma 1:12 to je ale divne co ???
kiki : ako mozes napisat ze HPBT nie je urcene na lov??? hm poznas strely Berger VLD ?? da sa povedat ze najlepsia strela na LR lov a je to HPBT , vzdy je to o konstrukcii strely , hrubke plasta a velkosti dutinky v tej konkretnej HPBT strele ..ak sa ti zda ze tieto strely su malo ranive tak si skus vystrelit na vysoku 155lapua scenar a sam sa presvedcis aku maju ranivost :shock: neda sa proste vseobecne specifikovat ze HPBP je na lov nevhodne
lovec
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

troides napísal:Chalani, tak ako je to s tym vyvrtom hlavne? remington 40-XB mam ist dnes vyzdvihnut k Franovi. cenu mi na to urobil snad dobru 2700E. Tak nech niesom z tej zbrane smutny...dajte mi vediet
....srandujes. V zivote by som nedal tolko za Remington,aj ked sebelepsi model. (a to mam doma Sendero). Za tie prachy si u neho pytaj minimalne Steyr SSG08, alebo Sig Sauer 3000.
Ares
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa Ares »

Turbiak: Sice chápu tvůj sarkastický tón, protože je pro tebe příznačný, ale mě by u 27.25" hlavně 14" twist třeba vůbec nepřekvapoval, protože na rozdíl od tebe vím, že se .300 hlavně v tomto stoupání dělají taky. Jen mě udivuje, že i když na stránkách Remingtonu dvojí informace, tak ve výsledku to dokážeš převrátit tak, že ty máš za každých okolností pravdu a všichni ostatní jsou ti blbci. Zamysli se trochu.

Každopádně posílám mail přímo do Remingtonu aby mi tuto informaci upřesnili, případně si ji opravili na svých stránkách
TURBIAK
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

som zvedavy... potom tu cakam ospravedlnenie , v pripade 1:12 co je holy fakt
Ares
občasný prispievateľ

Asi jsem mírně nechápavý, ale za co že bych se ti to měl případně omlouvat?
Za to, že remington uvádí dvojí údaje? Nebo snad za to že automaticky bereš jeden údaj za fakt a rovnou slovně napadáš druhé? Asi mi tady něco silně uniká

A jen informace předem .... už jsi viděl z 12" stoupání lítat 185gr Lapuu na plocho na 100m? BTW 190gr Sierra mi na plocho nechodila ani na 300m
friendly_montalcini

Chalani, nechcem som to tu rozohnit. Velmi pekne dakujem za info, naozaj.
Velmi ste mi pomoli, k tymto informaciam by som sa len tak nedostal.
Nakoniec som sa rozhodol pre

Model 700™ XCR™ Tactical Long Range http://www.remington.com/products/firea ... range.aspx

aspektom bolo to, ze to ma takmer vsetko ako 40-XB ale cena je len 1600E
kupujem to v Cechah

Mozno taka otazka, ako je to s DPH, tam to zaplatim, na SLovensku to nemusim platit znova dufam....
lovec
častý prispievateľ

Ta XCR je podstatne "rozumnejsi" a prijatelnejsi model. A na rozdiel od vsetkych ostatnych Remingtonov nebude nachylny na koroziu. Myslim,ze ho tu na fore ma doktor, ked zbada tuto temu, mozno ti napise (event. mu napis PM). DPH zaplatis ako fyz. osoba v CZ, u nas uz viac nic (okrem poplatku za kolok pri prihlasovani).
friendly_montalcini

Este jedno info, tato ma v specifikacii pre 26"hlaven 308 Win je 12" stupanie zavitu

je to ok?
Ares
občasný prispievateľ

Ano, tady je to opravdu 12"

A co se DPH týče, tak to řešit nemusíš, to je asi jediná výhoda, kterou nám EU přináší
friendly_clarke

Príspevok od používateľa friendly_clarke »

troides - lovec má pravdu XCR 700 TLR mám. Tiež v 308W, a s Zeissom od neho striela úplne neuveriteľne, už absolvovala aj nejaké úpravy a po nich si ju neviem vynachválit. Napíš do jm2arms. Mali by ju zohnať do 7-10 dní za cenu 1590€. (jm2arms.sk)
Naposledy upravil/-a friendly_clarke v 28 Sep 2010, 23:21, upravené celkom 1 krát.
TURBIAK
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

troides : Dobra volba
friendly_montalcini

Chalani, uz mam na nu nakupne povolenie, 1600E, v pondelok idem po nu.

este raz, chalani dakujem moc za vasu pomoc

ste cool
lovec
častý prispievateľ

jj, sme cool.... :lol:

Ale co tak napisat nejaky feedback a poslat ilustracnu foto???

(lebo ked sa niekto zase zaregistruje na fore, vypoti par prispevkov, kde vyspoveda osadenstvo a uz sa tu neukaze, tak riskuje v mene buducich dotazovatelov,ze sa im uz zmysluplna odpoved neujde :evil: ).
Napísať odpoveď

Návrat na "Športové zbrane"