MO predáva 27 tis. Samopalov vz. 58 po 33€/ks
MO predáva 27 tis. Samopalov vz. 58 po 33€/ks
Čo si o tomto predaji myslíte, je výhodný pre SR?
"Rezort obrany plánuje vo februári vyhlásiť novú ponuku aj na odpredaj prebytočných zbraní, konkrétne 27 tisíc útočných pušiek, resp. samopalov Sa vzor 58 P a Sa vzor 58 V .... V pôvodnej ponuke bola najnižšia akceptovateľná cena 33,4 eur za jednu pušku. V opakovanom ponukovom konaní bude táto najnižšia možná cena znížená na 24 eur za kus."
http://www.24hod.sk/rezort-obrany-ponuk ... 48858.html
"Rezort obrany plánuje vo februári vyhlásiť novú ponuku aj na odpredaj prebytočných zbraní, konkrétne 27 tisíc útočných pušiek, resp. samopalov Sa vzor 58 P a Sa vzor 58 V .... V pôvodnej ponuke bola najnižšia akceptovateľná cena 33,4 eur za jednu pušku. V opakovanom ponukovom konaní bude táto najnižšia možná cena znížená na 24 eur za kus."
http://www.24hod.sk/rezort-obrany-ponuk ... 48858.html
Naposledy upravil/-a AK47 v 11 Feb 2012, 23:01, upravené celkom 1 krát.
-
momentalne anonymny
- častý prispievateľ
- Registered for: 20 years 11 months
Čakal som minimálne to, že to nebude tak zjavne nevýhodné pre štát.TURBIAK napísal:a co ste cakali aku cenu ?
To sem radšej ani nepíš, vojenské strelivo je zakázané.TURBIAK napísal:detto ,,lacne,,strelivo do 58 ciek, nechcite vediet nakupnu cenu od armady
-
Peter Elektro
- častý prispievateľ
- Registered for: 16 years 1 month
- Kontaktovať používateľa:
-
inspiring_panini
Problém nie je slovenské podnikanie, problém je že získať licenciu na predaj zbraní je vďaka tým podmienkam tak ťažké a drahé, že len minimum ľudí to splní. Konkurencia je potom malá a ceny vysoké...
Takisto predali nejaké tanky teraz a ešte sa bili do pŕs aké je to výhodné, nejak sa mi tomu nechce veriť.
Takisto predali nejaké tanky teraz a ešte sa bili do pŕs aké je to výhodné, nejak sa mi tomu nechce veriť.
O tých tankoch som písal vyššie, príspevok mi o chvíľu "zmizol". Za 37 ks plne funkčných T-72 pred nedávnom SR získala 800 000 €, to je cca 21 600 € za jeden, pritom v ČR sa rovnaké tanky predávajú za skoro trojnásobok: http://www.mortarinvestments.eu/vehicle.php?id=122 (1,5mil. Kč) Spôsob akým sa zbavuje MO zbraní a vojenskej techniky je výhodný len pre úzku skupinu firiem.Zoidberg37 napísal:Takisto predali nejaké tanky teraz a ešte sa bili do pŕs aké je to výhodné, nejak sa mi tomu nechce veriť.
-
inspiring_proskuriakova
-
inspiring_newton
-
inspiring_liskov
páni kľud.
tých pár E je skutočne reálna cena. Na stránkach českého BVS sú armádne SA58 po 40e v ponuke už vyše roka a nikoho to nevytáča.
Tie zbrane predstavujú naozaj skôr starosti než nejakú veľkú ryžu. Myslíte si že keď kupujete 58mu semiauto, tak obchodník zarába 150e na kuse lebo kúpi po 30 a predá za 180 ??? a čo cena za prerobenie na semiauto, skúšobňa a tlakovky ? Podľa mňa zarobí tak s biedou 50e na kuse, za tie prachy by som sa na to vykašľal a šiel predávať langoše na Senecké jazerá
treba si uvedomiť (ako už bolo spomenuté vyššie že ZL nie je lacná vec) a hlavne že LEGÁLNY trh na 40-50ročné útočné pušky je minimálny.
Bohatšie krajiny si kúpia do výzbroje nové moderné pušky, chudobné krajiny (Afganistan) dostávajú staré železo zadarmo. Problematickým krajinám je zakázané pušky predávať úplne...
Vôbec sa nečudujem, že ich nikto nechce, ani civilný trh toľko 58čiek tak skoro neabsorbuje
tých pár E je skutočne reálna cena. Na stránkach českého BVS sú armádne SA58 po 40e v ponuke už vyše roka a nikoho to nevytáča.
Tie zbrane predstavujú naozaj skôr starosti než nejakú veľkú ryžu. Myslíte si že keď kupujete 58mu semiauto, tak obchodník zarába 150e na kuse lebo kúpi po 30 a predá za 180 ??? a čo cena za prerobenie na semiauto, skúšobňa a tlakovky ? Podľa mňa zarobí tak s biedou 50e na kuse, za tie prachy by som sa na to vykašľal a šiel predávať langoše na Senecké jazerá
treba si uvedomiť (ako už bolo spomenuté vyššie že ZL nie je lacná vec) a hlavne že LEGÁLNY trh na 40-50ročné útočné pušky je minimálny.
Bohatšie krajiny si kúpia do výzbroje nové moderné pušky, chudobné krajiny (Afganistan) dostávajú staré železo zadarmo. Problematickým krajinám je zakázané pušky predávať úplne...
Vôbec sa nečudujem, že ich nikto nechce, ani civilný trh toľko 58čiek tak skoro neabsorbuje