Psychotesty na Zbrojny preukaz - Poliklinika Humenne

Používateľov profilový obrázok
peter9898
prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Psychotesty na Zbrojny preukaz - Poliklinika Humenne

Príspevok od používateľa peter9898 »

Ked som mal ist na psychotesty rozmyslal som hlavne kde. Ci vacsie mesto, mensie mesto. Dalej ci ma byt lekar, lekarka. S lakarkami nemam dobre skusenosti co sa psychologie tyka tak som zobral radsej skor chlapa.
Do hummeneho mam 20km tak tam som si povedal, ze skusim.

Prisiel som na polikliniku nasiel kde sidli klinicky psycholog. Zaklopl objednal sa. Uz pri objednavani som mal dobry pocit. Posobil na mna dost ukludnujuco, pohodovo. Spytal som sa asi ako dlho to bude trvat. Odpovedal, ze to tazko povedat, ze je to individualne a zavisi na mojej sikovnosti.

Dnes som dosiel na termin. Nieco pred 8:00. Uz presne neviem.
Vysla sestricka a spytala sa koli comu som dosiel. Ja, ze psychotesty na zbrojak. Hned ma zobrala do vedlajsej miestnosti kde sa konalo samotne testovanie.
Cital som par veci ohladom testov, aj par ludi na forum pisalo o nich.
Moje pozostavali z tychto casti.
1. Dala predomna jeden papier kde boli cisla v intervale 1 - 100 ktore boli ciernej farby. kazde cislo malo inu velkost a aj mali ine natocenie. Hned pri nich bolo cislo cervenej farby. Tie boli rovnakej velkosti.
Sestricka mi nadiktovala 3 cisla (ciernej farby) a mojou ulohou bolo najst to cislo na papieri a zapisat cervene cislo nemu prisluchajuce. Cas na najdenie tych 3 cisel bol 50sek. To sa opakovalo tusim 7x ...cize 7x 3cisla=7x 50sek
Pre uspesnost trebalo mat spravenu aspon polovicu spravnych odpovedi

2. Dala predo mna harok kde boli stvorceky. V nich boli 2 kruzky. Jeden cierny vyplneny a jeden prazdny. Trebalo kvackat polohu nevyplneneho kruzku voci vyplnenemu. Napr. vparavo, vlavo , hore, dole.... bolo tam tusim 50 stvorcekov a trebalo skrtat co najrychlejsie. chyby netrebalo opravovat. Cas na tuto ulohu bol 50sek. Pre absolvovanie trebalo aspon polovicu spravne vykvackanych stvorcekov.

3.Dala redo mna sanon. V nom bolo cosi ako IQ test na predstavivost. Neviem ako sa tie testy volaju. PRoste bol tam velky obrazok a v nom bol biely vysek.
Pod obrazkom bolo vzdy bud 6 alebo 8 malych vysekov kde vzdy jeden seel do velkeho obrazka. Trebalo ten spravny vysecik najst.
tam bolo 12 uloh na sekciu. Sekcii bolo a- e alebo f .

4. Nakoniec mi dala karticky. Spuustu karticiek. Tusim do 100. Osobnostny test/ dotaznik. Dala mi vrch od dezertu a tam zvnutra bolo velkym ANO/NIE a tie karticky kde boli otazky som ukladal bud na ANO alebo NIE.

som sa divil, ze som nemal kreslit strom Baumov test ci ako. Tesil som sa na machule, ale ani tie som nevidel :( (mozno stastie :D)

Isiel som na chodbu pockat na vyhodnotenie. trvalo to asi 10 minut. Siel som k lekarovi este na asi 10 min rozhovor. Sa ma pytal naco chcem zbrojny, ze ci na polovne ucely. Som povedal, ze na obranu a mozno sportovu strelbu. Sa divne zatvaril a zacal mi vysvetlovat, ze to je pri tej obrane niekedy dost aj na pritaz. Potom sa ma pytal, ze ak by doslo na pouzitie zbrane ci by som bol schopny vobec vystrelit na cloveka.
Povedal som mu pravdu, ze sam to neviem.
Este sme sa porozpravali, ze aj on ma zbrojny a mal zbrane ale, ze ich radsej dal prec koli detom.
Cely rozhovor bol v takom uvolnenom style.

Cennikova cena bola 46eur ale doktor. Lekar ked mi povedal, ze som presiel, vytiahol cennik zacal hladat a povedal, ze to stoji 46eur. Odpovedal som, ze drahe ale kazda sranda daco stoji. Pokrutil hlavovu a povedal daku cenu. Ja som zaokruhlin na 46 eur a on, ze nieee "Hladam daco lacnejsie kde by som to mohol dat. Ja, ze ved nevadi a on zasa ved ste student teda dam vam to za menej ...30eur. Tak som suhlasil. Podpisal papier. Dal som mu 30eur a siel som.
Pri odchode bolo 9:30

Ospravedlnujem sa za pripadne gramaticke chyby. Snad to niekomu pomoze. Hoc myslim, ze co spycholog to iny naboj testov.

Este chcem podotknut, ze v sobnostnych testoch som par otazok dal inak ako v reale robim ale nebolo to myslim nic zavazne. Oni su totiz postavene tak, nesedia na kazdu situaciu rovnako. Napr. "Je vam zle pri pohlade na krv?"
Ked sa jeda o moju odpadujem ..ked cudzia ...cert ho ber a nemam problem;) tak tazko na tieto typy otazok odpovedat. keby daco otazky ..odpoviem.;)

Este predsa jedna malickost. Aj lekar sam dnes priznal, ze uz je to co sa tyka zbrani prisnejsie posudzovane po incidente v Devinskej.. ale, ze on nieje ziaden mudrc vsevedko, a , ze nevie odhalit kazdy afekt co bol v zivote ziadatela a tym padom ani nevie so 100% istotou povedat ci cloveku praskne v bedni alebo nie.
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Velmi, ale skutocne velmi by ma zaujimal odborny vyklad toho, ako z testov popisovanych v castiach 1 az 3 vypadnu indikacie na skrytu agresivitu, patologicke sklony, nachylnost k skratovemu konaniu a pod.

Ono je super vediet, ako priblizne je na tom uchadzac s IQ, geometrickou predstavivostou, matematickym myslenim a podobne.
Ale ako to suvisi so sposobilostou drzat zbran a hlavne aka je spolahlivost vysledku takejto seansy, to by ma ozaj zaujimalo... :?
tycho28
častý prispievateľ
Registered for: 17 years

Príspevok od používateľa tycho28 »

..
Naposledy upravil/-a tycho28 v 08 Dec 2013, 21:00, upravené celkom 1 krát.
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

JJ osobnostny test este chapem, ale ostatne su kraviny.Usporiadavanie cisel na cas ma akoze preverit uchadzaca o ZP a jeho schopnost rozhodovat pod stresom? Teraz neviem ci je to na smiech, alebo skor na plac :?. A vôbec to zameranie tych testov dost na matematiku je podla mna chyba, pretoze nie kazdemu matematika sadne, clovek môze byt aj na nieco ine zamerany. V pohode by stacil aj ten geometricky test (Na vrodenu inteligenciu). Nejake ciselne rady nemaju nic spolocne so situaciou, ked sa bude musiet clovek pohotovo rozhodovat, ci pouzit zbran, ci to zvladne a ma zmysel a aj ako ju pouzije.
peter9898
prispievateľ

No tie testy na cas. Su zamerane na stres. Ako clovek dokaze odolavat stresu a dlhodobej zatazi. Ako to vcerajsie aj mne pride ako len pokus o napodobeninu. A ako som pisal sam doktor povedal, ze ani psycholog to odhalit nemusi...mne sa to tiez malo zdalo ale co uz. SOm rad ze som presiel nic viac ma nezajima ;)
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

psychotesty ,ktore si absolovoval za 1,5 hod,su ,akoby som to povedal...humorne.
Ak budu "uzakonene" a budu sa absolvovat v takej podobe ako pises,bude to len dalsi byrokraticky schod k ziskaniu ZP.
peter9898
prispievateľ

ved oco dnes ide ? Kazdy chce hrabat na svojom piesocku :) To, ze to navonok vyzera, ze chcu prispiet k akoze bezpecnosti neznamena, ze to tak naozaj myslene je. ak by chceli prispiet k bezpecnosti tie psychotesty by sa museli robit castejsie ako raz za 5 rokov a aj ine testy by tam museli byt a tiez by to neznamenalo vylucenie ludi potencialne nebezpecnych.
Ja zato nemozem, vy tiez nie. Napisal som ake to bolo u mna. Nic viac. KAzdy vieme aky efekt to bude plnit.. money money money
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

minority report. nic ine. len minority report.

psychotestov sa nebojim, nie som si ale isty ci to testovanie nie je protiustavne. obmedzit niekoho ustavne prava len na zaklade toho, ze MOZE byt nebezpecny. na zaklade neistych testov.
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa R »

aris: možno by šlo také rozhodnutie napadnúť, určite na to je zákonný postup, pretože ak ide o obmedzenie práv občana na základe podozrenia o jeho duševnej a psychickej spôsobilosti musí mu predchádzať rozhodnutie psychiatrického konzília.
Filip
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa Filip »

Vzhladom na to ze som pred par hodinami dostal posudok som si povedal ze niecim prispejem a napisem na forum ako to prebiehalo... Ja konkretne som ich robil v Bratislave, a tato "sranda" ma stala 40 eur.

Test co som mal ja bol uplne iny ako v prvom prispevku. Mal celkovo 4 casti.

Na uvod sa ma psycholog pytal naco mi je zbrojak, ake mam vztahy v rodine a v praci a podobne, vpodstate taka uvolnena diskusia.

Potom som mal test s machulami ktory snad vidno vo vsetkych filmoch, troska som sa smial, tak sa ma pytal ze preco, nedalo mi a spomenul som armageddon kde vidi stale na tych machuliach hole zeny. Doktor sa tiez len zasmial a povedal ze by som sa cudoval co vsetko tam ludia najdu :D
V kazdom pripade, 10 machul, trebalo hovorit co si na nich viem predstavit. Vzdy ich otacal do roznych smerov, takze na kazdu sa vlastne pytal 4x . Tak som hovoril co som videl - motyle, netopiere, lietadla, demona, roznych ludi v roznych tvaroch, motorkar a podobne pakoviny, fakt vsetko co ma v tom momente napadlo. Neskor mi povedal ze je vlastne jedno co tam clovek vidi kym tam nieco vidi. Ak nevidite nic, tak z vas bude najskor tazky pripad.

Ako druhu cast mi dal spravit 60 logickych cviceni typu doplnte chybajuci tvar. Postupne sa to stupnovalo, ale nebolo to nic co by sa nedalo spravit. Stihol som to tusim za 20 minut, casovy limit bol 30, takze pohodicka.

Nasledoval mensi chytak, presiel zas tych 10 machul a pytal sa na to iste - co tam vidim. Tak som zopakoval co tam bolo. Vpodstate test pamati.

Posledna cast bol dotanik DOPEN - 86 otazok tusim, na ktore treba zaradom a velmi rychlo odpovedat ano/nie. Niektore su poprekrucane, ine si odporuju a vpodstate mi to prislo ako to iste co som robil ked som mal pohovor do prace, snazia sa cloveka na dacom nachytat. Mne vraj vyslo vyssie "lzi skore" co sa prejavuje u ludi ktory odpovedaju tak ako spolocnost vyzaduje, ale neriesil to nejako. Osobne fakt neviem na com mi to vyskocilo, pretoze som naozaj odpovedal pravdivo. dalsia vec je, ze kopec otazok je fakt subjektivnych .. "mam vela kamaratov" napr... co je vela? Na facebooku ma podla prieskumov tusim clovek 180 priatelov v priemere lol. Ine otazky boli typu "nikdy som nikomu nic nerozbil", "rad som v spolocnosti", "som vzdy prvy kto zacne rozhovor" a pod..

V kazdom pripade, nejake 4 dni nato som si tam prisiel po papier, potriasol rukov a rozlucil sa. Naozaj neviem ci by tie testy odhalili nejakeho tazkeho psychopata, mozno ano, mozno nie. Ale utvrdil som sa naozaj v tom, ze v tej lpsht novele su psychotesty naozaj to najmenej coho by sme sa mali bat :(
tycho28
častý prispievateľ
Registered for: 17 years

Príspevok od používateľa tycho28 »

..
Naposledy upravil/-a tycho28 v 21 Nov 2013, 22:18, upravené celkom 1 krát.
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Keď niekedy vidím vo filmoch tie obrázky, tak ma tiež nič nenapadá.

Ja som absolvoval psychotest na ZP tiež v BA, ale už neviem presne kde to bolo. Mal som tam okrem iného aj tie štvorčeky s dvoma kruhmi, kreslil som strom, postavu. Potom tam bol nejaký strašne dlhý test, niekoľko sto otázok, a niektoré sa opakovali v trošku inej podobe, asi aby odhalili či niekto klame. Napr si pamätám otázku "fascinuje ma pohľad na oheň", kde som dal "nie", lebo sa mi síce oheň páči, ale nechcel som aby to vyzeralo že som nejaký podpalač. :) Žena čo tam sedela v miestnosti a dávala mi papiere nebola psychologička, len nejaká pomocníčka. Vravela, že potom výsledky nahodia do PC, tie obrázky pozrie psychológ. Pár dní na to som si išiel po papier, ktorý som prevzal od sekretárky. Čiže psychológ čo dal pečiatku na posudok ma ani nevidel. Dokonca som mal nevýhodu, že som bol po nočnej a že vraj treba byť oddýchnutý pred testom a že nech radšej idem domov, na čo som povedal, že keď už som tu, tak to spravím. A dokonca som dostal pochvalu ako rýchlo som vyplnil veci čo išli na čas. :)
3500korun
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa 3500korun »

http://en.wikipedia.org/wiki/Rorschach_test
Psycholog předloží pacientovi kartu s obrázkem, postupně jednu po druhé v daném pořadí. Pacient má udávat, co na obrázku vidí. Psycholog si vše poznamenává, včetně veškerých banálních odpovědí, neverbálních reakcí či žádostí o přetočení obrázku. Lze tak sledovat čas uplynulý mezi ukázáním obrázku a první odpovědí, průměrný čas mezi odpovědmi. Sleduje se, zdali se pacient zaměřuje na drobné detaily či na skvrnu jako celek, zdali je vnímána barevná část či bílé pozadí, zdali odpověď souvisí s barvou či tvarem, zdali má někdo mnoho odpovědí či jen jednu, zdali někdo dlouho přemýšlí či chrlí jednu odpověď za druhou, měří se i originalita odpovědí.
Příklad:
Racionálnější osoby se zaměřují na tvar, kdežto emocionálnější na barvu.
Trocha menej, ale po čseky - http://cs.wikipedia.org/wiki/Rorschach%C5%AFv_test
Obrázok
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

hmm

tak 40 eur je celkom dost, ak uvazim, ze to nie je povinne.
neviem ako vy, ale pre mna je to zaujimava suma.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Špeciálne o Rorschachovom teste som s kamarátom psychológom viedol diskusiu. Treba poznamenať že je to psychológ ktorý si na živobytie dokáže zarobiť aj bez toho aby tlačil na prijatie zákona ktorý ľudí prinúti k nemu ísť. Hovoril o Rorschachovom teste ako o vodítku a kto chce seriózne pracovať a vyhodnocovať tieto testy tak potrebuje niekoľkoročnú (až niekoľko desaťročnú) prax v obore pod dohľadom skúsenejšieho psychológa, ktorý sa Rorsachavovi venuje. Špeciálne som si zapamätal vetu, že ak Rorschacha používa absolvent alebo psychológ s veľmi malou praxou, dá sa to porovnať s veštením z kávovej usadeniny. Potom som si našiel nejaký článok na nete, štatistiku kde 75% psychológov na Slovensku potvrdilo že používa Rorschachov test. Vtedy som sa utvrdil že považujem psychologické vyšetrenie za väčšie zlo než len zbytočné peniaze, pretože s takýmto prístupom môže neprejsť skutočne každý.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"