Ja ten sedák používam už 3 roky a nesťažujem sa, nepohodlný je napr ten Arcteryx čo je najľahší na svete, len 298 g. Minulý rok boli v tých setoch Peak QB od Rock Empire, a to je celkom slušný sedák na začiatok, resp na WTSHTF úplne ideálny pomerom cena/výkon. A tie QB spony sa ľahko a rýchlo ovládajú, dá sa obliecť za pár sekúnd.Gunslinger napísal:3500korun: Suhlas, velmi dobre poznamky...alebo zlanoval dole so 75kg na chrbte.
Gunslinger
A k tomu úniku z paneláku, keby som mal zas spraviť dobrý pomer cena/výkon, tak asi takto. V horolezeckom obchode si kúpiš 2 "odrezané zvyšky" ktoré majú bežne 20 m za zostatkovú cenu. Konce zviažeš, a budeš mať 2 panenky s uzlom v strede. Keď príde čas úniku, 1 rozmotáš, na koniec spravíš slučku (sem za chvíľu príde veľký BOB, najlepšie cez karabínu) a týmto koncom omotáš polovičnú lodnú slučku (HMS) okolo balkónového zábradlia. Cez polovičnú lodnú slučku spustíš dolu veľký BOB dosť rýchlo, koľko ťa lodná slučka pustí, nad zemou pribrzdíš. Nepotrebuješ montovať kladku, bude to skôr ako zaviazať si šnúrky. Druhá polka lana je stále v panenke, takže zrušiť HMS je otázka sekundy, hodíš dolu a pádom sa rozmotá. Necháš zlaniť rodinu, ideš posledný, kým si budeš dávať na chrbát veľký BOB, manželka stiahne lano, a berieš so sebou celú dĺžku, teda 40m. (ak pojdete viacerí, tak prvý môže zlaňovať na jednom prameni ešte kým je lano v HMS, druhý koniec len prišlapneš nohou na zem)
Tvoj postup je rýchlejší, ale musíš mať 2 laná (vyššia cena), ak som to dobre pochopil tak to na ktorom zlaňuješ tam ostane a berieš iba dynamické čo odrežeš hore pred zlanením, tj budeš mať asi tých 17m.
Otváram diskusiu k ďaľším akrobatickým nápadom