ZP sk. B a nosenie zbrane

Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 9 months

Príspevok od používateľa Jack »

Ak by ťa čapli, mal by si čo vysvetlovať. A ak by ťa čapli o druhej ráno, sotva by ti nejaký policajt zožral, že práveš ideš na/zo strelnice. Hold, na nosenie je treba A-skupinu.
inspiring_hellman

Príspevok od používateľa inspiring_hellman »

Na dlhú ti A-čko nedaju ;-) a neda sa vylúčiť podobná situácia...Bol už niekto v situácii, že musel vysvetlovať, že ide zo/na strelnicu?

( tema je zrejme o noseni zbrane na B, nosenie zbrane v okoli bydliska neodôvodniš nech je aj v stave na prenášanie a už vôbec nie v noci....otázku som dal na oprávnene prenášanie,skusenosti?)
wizzard160
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa wizzard160 »

To s tou strelnicou je dost zaujimave pretoze nikde v zakone nie je stanoveny minimalny cas za ktory sa mas dopravit zo strelnice domov alebo naopak (a je jedno ci strelnica, tlakovka, puskar, alebo jednoducho idem na or pz prepisat zbran na inu skupinu a podobne), cize ak by som sa dostal do situacie ze u mna policajti najdu zbran (podla mna taka situacia je mozna hlavne ked ste napriklad v bare a pridu tam pz na raziu ) aj keby to bolo o druhej v noci v centre mesta mozem vzdy povedat ze idem na/ zo strelnice to ze strelnica bude otvorena az na druhy den nehra rolu predsa zakon neustanovuje za aky cas sa mam so zbranou na strelnicu dostavit cize mozem na tu strelnicu ist aj tyzden aj keby bola vo vedlajsom vchode či? Viem ze je to pritiahnute za vlasy ale presne toto je tak ako dovody na Acko nedefinovane v zakone a preto sa s tym da vselijako krutit.
siver
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 9 months

Príspevok od používateľa siver »

Páni a to Vám poviem ešte jednu pikošku.
Keď som si zhruba pred rokom podával žiadosť na ZP, tak babenka (cca. 35 r.) na oddelení zbraní tvrdila (a bola o tom presvedčená), že s B-čkom nemôžeš ísť ani na strelnicu, zbraň môžeš mať iba doma! Nehovorila to mne (mám aj E) ale chlapíkovy čo tam bol v tú istú dobu ako ja. A ešte mu povedala: to si musíte požiadať aj o E ako tento pán (ja) aby ste mohli aj trénovať na strelnici.
A to Vám už ani nebudem hovoriť keď som sa zapojil do tohoto rozhovoru ..... a keď som spomenul A-čko ...... no proste iný kraj iný mrav :twisted:
wizzard160
prispievateľ

Mne stacilo povedat ze som student a na Acko som mohol rovno zabudnut :( zivot studaka ma asi mensiu cenu ako zivot podnikatela pre stat ale co uz, no a preto ma dost zaujima to nosenie Bcka zatial som mal pri sebe gun 5krat, za pol roka, v meste z toho tri krat som siel na strelnmicu a dva krat na policiu a ani ho nechcem vlacit len tak kym fakt nemam to Acko lebo sa dostanem do blbej situacie a vezmu mi aj to co mam teraz.
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa luke »

na Bcko nemozes nosit. cez den sa z toho mozno nejako vykecas, ze si siel zo strelnice, prislo ti nevolno a preto si siel do baru po pohar nealkoholickeho napoja. ale ked ti to za opaskom najdu vecer niekde, tak to budes asi tazko ukecavat. a asi sa obaja zhodneme, ze zamknute v plastovom kufriku to neprenasas.
71Jany71
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa 71Jany71 »

...
Naposledy upravil/-a 71Jany71 v 17 Mar 2011, 17:19, upravené celkom 1 krát.
wizzard160
prispievateľ

ale v zasobniku mimo zbrane naboje byt mozu nie?? toto je dalsia vec nie prave dobre v zakone vysvetlena ono aj to co si ty napisal ak mam zasobnik prazdny preco nemoze byt v zbrani?? ved nie je pripravena na okamzite pouzitie ak ma v sebe empty mag to skor ked mam mimo zbrane napaskovany zasobnik ju skorej viem nabit akoby som ho mal z pistole vytahovat paskovat a znova nabijat
wizzard160
prispievateľ

a k tomu noseniu v noci ako som hore napisal v zakone nie je jasne stanovena casova lehota do kedy sa mam so zbranou dostavit zo strelnice domou a naopak, takze aj v noci ak budem dookola tvrdit ze idem na strellnicu nemaju mi to ako vyvratit a uz vobec nie ak som ten den na strelnici aj skutocne bol a budem tvrdit ze sa vraciam domov a po ceste som sa napriklad zastavil u rodiny na navstevu kde som sa zdrzal do tej druhej rana ak nemam pod capicou a nemam zbran pripravenu k okamzit pouzitiu tak stale som neporusil zakon lebo prepravujem zbran zo strelnice do miesta trvaleho pobytu. Je to podla mna skor o tom ako sa budu chciet policajti natahovat a ako ja budem odolavat :) lebo vyslovene podla zakona som nic neporusil.
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa luke »

a este aby som to pochopil, aky zmysel ma cele to pocinanie? naco so sebou cely den taham zbran s vybratym zasobnikom?
aris
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 5 months

Príspevok od používateľa aris »

Luke: ja to chapem

je to preto, ze clovek si chcel zaobstarat zbran na ochranu zivota, zdravia a majetku. svojho. a ked sa pohybuje v rizikovych oblastiach a nasa ctena policia mu z nejakych zvlastnych dovodov nevystavila Acko, ale len Bcko, tak mu neostava nic ine ako nosit vybitu zbran na opasku a napaskovay zasobnik vo vrecku. Je tak donuteny v kuse chodit na strelnicu, ak chce zvysit svoje sance na ucinnu obranu v pripade potreby.
wizzard160
prispievateľ

aris to presne vystihol
miro285
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa miro285 »

Zásobník môžeš mať v zbrani, ale samozrejme prázdny..

Čo sa týka nosenia zbrane na B. Myslím si, že je málo pravdepodobné, aby ťa policajti zastavovali a nedajbože ešte len tak pre nič kontrolovali, pokiaľ nerobíš výtržnosti a samozrejme za predpokladu, že zbraňou nemávaš ako na prvého mája..
wizzard160
prispievateľ

ako som vyssie napisal podla mna ak ma clovek pri sebe zbran a je fuk na aku skupinu zp (samozrejme len kratku) tak jedine dve moznosti ako sa pz o nej dozvedia su razia ak sedi v bare a nabehnu policajti tak je v jeho zaujme priznat ze ma legalne pri sebe qwer a ak ju pouzije v pripade NO alebo KN teda ak neratam ludsku hlupost ako si napisal ty ze nou bude mavat a pred kamosmi vykladat jaky je frajer ze ma pistol...
inspiring_roentgen

Príspevok od používateľa inspiring_roentgen »

alebo si staci dat zapisat chatu/rodicovsky dom ako druhe miesto drzby a mozes prenasat hore dole :wink:
Zamknuté

Návrat na "Zákon o zbraniach"