Dopravne prostriedky pre SHTF

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
Používateľov profilový obrázok
BTV
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BTV »

...a co takto Peugeot P4?

Je to sice u nas moc nevyskytujuci sa kus (ak vobec), ale bez elektroniky, a zaklad ma v G-classe, morizaciu, atd - stare P504/604.

prevodovka 4st. + redukcia 2WD / 4WD velka / 4WD mala

http://en.wikipedia.org/wiki/Peugeot_P4
-Tommasino-
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa -Tommasino- »

Tak to už radšej to G. Peugeot je stále len Peugeot :D

Ale Gečko/Puch je u nas pomerne časte približovadlo a tak by určite nebol až taký problém zohnať diely na G-krabičku ako na toho frantíka.

Tommasino
inspiring_lichterman

Príspevok od používateľa inspiring_lichterman »

Dnes ma na margo cestovania na dlhe trasy napadla taka otazka, uvazoval niekto z vas nad horkovzdusnym balonom ? :)
Mozno to znie na prvy pohlad vtipne, viem, ale ma to svoje opodstatnenie :)
Ma to aj svoje nevyhody pravdaze, najvecsou je nemoznost ovladat smer letu, ale povedzme cisto pre unik to nieje az tak zla volba. Niekto bude argumentovat ze sa da lahko zostrelit. V tomto by som az take riziko nevidel nakolko moze vystupat do vysky kde sa netreba obavat ziadne beznej zbrane.
Suma sumarom, viem si predstavit situacie kde by bol takyto balon prostriedkom na unik a zachranu zivota, ktory je zaroven lahko skladovatelny, takmer bezudrzbovy (oproti napr. malym lietadlam), takmer bezporuchovy a v ramci moznoti sa s nim da lahko naucit lietat.
agger
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

Ako rychlo vies nafuknut taky balon? A kolko ludi potrebujes na pripravu pred vzletom?
2weird2die
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa 2weird2die »

@Vardegas: to už si radšej mohol spomenúť nejaký ultralight alebo vírnik, tak ako bolo v mad max 3 :) nespočetné výhody oproti teplovzdušnému balónu (rýchlosť, veľkosť, skladnosť a v prvom rade - možnosť ísť tam kde si zumieniš, nie kam ťa odfúkne).
a až sa dostaneš do vzduchu, ešte je otázne ako dlho tam vydržíš, kým ťa niekto zostrelí
Rasto
expert
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Keby vladlo bezpravie ci pravo silnejsieho - lepsie vycviceneho, tak taky balon na oblohe by si nikto nenechal ujst :-)
Kapo
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

inspiring_elgamal

Príspevok od používateľa inspiring_elgamal »

inspiring_lichterman

Príspevok od používateľa inspiring_lichterman »

Balon bol iba napad a podnet na rozmyslanie tymto smerom :) Je mi jasne ze ma kopec nevyhod a su aj ovela sofistikovanejsie metody vzdusnej prepravy.
Aj mna napadli take hybridy ako v mad max2, vodny svet a pod. Take tie ize, onee nieco medzi rogalom a balonom :) Ale to vsetko viac ci menej vychadza z principu ako balon. Avsak balon ako jednoduchsia verzia vyuziva teply vzduch oproti tymto pristrojom ktore sa vznasaju pomocou plynom naplnenych balonov. A asi kazdy uzna ze vyrobit teply vzduch je jednoduchsie ako sa starat o plynom naplneny obrovsky mech:)
Cena, nemoznost urcovat smer a aj ine su pravdaze obrovske nevyhody, ale vyuzitie by to stale malo :)

Celym tymto som chcel len poukazat ze su aj ine metody ako sa premiestnovat vzduchom ako lietadlo ci helikoptera. Sposoby menej casovo, technicky a aj financne narocne. Balon je len taky vychodzi stupienok ;)
Priznavam, ale ze sa to asi viac hodi do temy TEOTWAKI, nakolko vyuzit balon ako BOV je uplny nezmysel :)

Na margo zostrelenia. Balony bezne lietaju vo vyskach 2.5+km, nechcem urazit nikoho strelecke schopnosti, ale pochybujem ze by sa tu nasiel clovek ktory by na tu vzdialenost bol schopny zostrelit horkovzdusny balon letiaci 20km/h ...teda pokial by nevlastnil nejaky protilietadlovy kanon:)
Rudo
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa Rudo »

Venet
prispievateľ
Dátum registrácie: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa Venet »

Rudo: 100bodov :lol:
ALKAJ
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa ALKAJ »

Zostrelenie teplovzdušného balóna nejakým medzi civilmi bežným kalibrom neviem či je aj možné.
Ak by dostal zásah tak sa prikúri a letí sa ďalej. :D
Laci
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Laci »

stým kúrením by som bol opatrnejší, čo som ja videl tak väčšina teplovzdušných balónov fungovalo na propan butan fľaše....

vraj sa to dá celkom solídne riadiť ak sa niekto vyzná vo vzdušných víroch a má na prieskum zopár maličkých héliom naplnených balónov. Ja by som aj tak vybral inú cestu. Taká búrka urobý dosť problémov, aj keď vzduchplavec načas pristane, ve'd vietor dokázal už veľa balónov zničiť aj po pristátií.

Tak radšej presun na koňoch, splavovať rieku v mesačnom svite na kajaku alebo ešte lepšie po vlastných.
Ja som
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Ja som »

Kapo, ci uz BVP,OT64, alebo nejaky tank. Vsetko ma tu istu slabinu - vysoku spotrebu.

Ked uz nieco lietajuce, skusil by som sa pozriet tymto smerom, co poviete ?
http://www.rogalo.upap.sk/index.php/moj-aparat
necrono
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa necrono »

radsej ako rogalo by som bral motorizovany vetron

http://www.aeroklubkamenica.lietame.sk/ ... .php?id=10
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"