Policajti zastrelili lupiča

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

zandar,
Tu nikto nehovorí o tom, že netreba strieľať ak na teba útočník namieri zbraň, jasne že treba.
Používateľov profilový obrázok
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Clovek co sa da na lupenie a so zbranou, musi pocitat s tym, ze moze zomriet prirodzenou cestou-zastrelenim. Vsade pisu, ze ho zabili policajti pre par korun, ktore ukradol. Chyba, "synacik" sa nechal zabit kvôly tym par korunam, mal odhodit zbran, lup a vzdat sa. Zakrocujucim policajtom mozem povedat iba well done.
medonos
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa medonos »

Tu máme problém s Havlovým pseudohumanizmom po revolúcii kde práva zločincov boli nadradené právam obetí , konečne sa to posúva správnym smerom a to že práva obetí musia byť vždy nadradené právam zločincov.
Obvinený mal právo na všetko a poškodený len na to aby chodil na pojednávania ktoré boli sabotované obvineným a to je tak všetko . Legislatíva sa konečne upravila správnym smerom a ešte ju je treba poriadne zaviesť do života tak aby si akýkoľvek zločinec nikdy nebol istý svojou kožou a dopredu na zločin zabudol .
Gunslinger
moderátor

Príspevok od používateľa Gunslinger »

ALKAJ: Nemoze povedat kto aby tym nesposobil nebezpecenstvo trestneho stihania sebe alebo blizkej osobe (=nemusi sa vyjadrit) = je to len vec stylizacie, myslime tym ale to iste.

K teme - dost ma zaraza ten postoj medii a ludi co sa ho zastavaju, podla mna je uplne jedno ci sa pri dverach ospravedlnoval alebo nie, koho mal otca alebo znameho, ci strielal alebo nestrielal, alebo kolko eur ukradol. Bol to ozbrojeny lupic ktory nereagoval na vyzvy policie a tym to hasne.

Na zamyslenie ale je ci tie internetove diskusie nahodou nie su tak trochu vysledok a odraz aj toho medialne prezentovaneho supermanovskeho image ktory niekto nemenovany tam hore prezentuje a pretlaca do medii - ked si bezny clovek precita ze v Devinskej dokazala policia zasiahnut uz do dvoch minut a vypla Harmana jedinou ranou na srdce, tak verejnost nasledne logicky ocakava ze akykolvek trestny cin bude zastaveny bleskovo a menej nebezpecni pachatelia budu triafani len do clenkov... :roll:

Gunslinger
peterson
expert
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa peterson »

ináč, niak mi tu chýbajú fundované príspevky ohladne hodnotenia streleckých schopností strielajúceho policajta-ako tomu bolo pri strelbe v Gertve okr.RS.

Vtedy tu bolo mrte naslovovzatých znalcov na hodnotenie streleckých schopností policajtov, že áno
:wink:
C08R4
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa C08R4 »

peterson: Nejdem sa pustat do hodnotenia streleckych schopnosti policajtov :), ale len cisto zo zvedavosti ma zaujima z akej vzdialenosti ak vies, strielal zasahujuci policajt s SA vz.58? Ako pozeram z fotiek, tak somar-pachos musel utekat krizom cez pole (rovnu otvorenu plochu).
duros
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa duros »

akonáhle niekto pri úteku na policajtov striela, vzdavá sa všetkch práv na existenciu na tomto svete, škoda že to tak nie je aj uzákonené
miro285
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa miro285 »

Je už oficiálne potvrdené, že chalan strieľal?
inspiring_buck

Príspevok od používateľa inspiring_buck »

zandar: Úplne s tebou súhlasím !
kamov
prispievateľ
Registered for: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa kamov »

Tiez by ma zaujimali novinky k pripadu, mate info?
igoros
moderátor
Registered for: 19 years 4 months

Príspevok od používateľa igoros »

novinka to nieje, bolo to jasne od zaciatku:

policajti postupovali v sulade so zakonom, pouzitie zbrane bolo opravnene.
HOUGH
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

igoros napísal: Na prislusnikov PZ sa nevztahuje pouzitie zbrane iba v pripadoch §24,25 a 26 TZ.

Zákon o PZ
§61 Pouzitie zbrane
odst.1

pism. b) ak sa nebezpecny pachatel, proti ktoremu zakrocuje na jeho vyzvy nevzda alebo sa zdraha opusti ukryt

pism. d) aby zamedzil utek nebezpecneho pachatela, ktoreho nemozno inym sposobom zadrzat
Všimni si, že práve preto rozlišujem medzi právnou stránkou veci a morálnou. Preto ten príklad so streľbou na unikajúce auto, ktorého vodič odmietol zastaviť hliadke. Kým právne je to podľa platných zákonov košér, morálne mi to príde jednoducho pochybné, kým policajti nevedia, že v aute uniká naozaj nebezpečný kus. Dôvody, prečo mám na vec taký názor, aký mám, som už spomenul a rozviedol ich aj Gunslinger, preto nie je dôvod, aby som sa opakoval.
Ale veď v poriadku, každý máme vlastný názor, v akom štáte chceme žiť...
peterson
expert

Jack: dobre naznačuješ. Oprávnenie použiť zbraň pri prenasledovaní vozidla automaticky neznamená, páliť po posádke. Tam by mala strelba smerovať k zastaveniu vozidla- teda strielať predovšetkým po pneumatikách, prípadne nádrži. Zásah posádky odrazenou gulou je eventualita, ktorá sa môže stať- ale je tam tenká hranica medzi vybočením a zákonnosťou.
Iný prípad je, ak sa na policajta rúti vozidlo. Tam sa jedná o hroziaci a trvajúci útok a použitie zbrane voči vodičovi vidím plne oprávnené.
-----------------
Strelba po unikajúcich vozidlách (pri dodržaní zákonnosti) je vážny preventívny signál pre páchateľov.
V hre je ale bezpečnosť okolia cieľa i osádky samotnej. Neviem, či to stojí zato- nechať sa trafiť slabým strelcom do palice, len preto, že debilný vodič má problém zastaviť hliadke a niesť zodpovednosť za niaky priestupok.

Ja osobne by som určite neutekal už len kvoli uletenej guli
Akira
prispievateľ
Registered for: 17 years 5 months

Príspevok od používateľa Akira »

napr. Bratislave ak si dobre pamatate bola pri kazdej vypadovke z mesta -neviem ako to spravne nazvat-strazna stanica policie?este stoja,su opustene a schatrane.ak by sa ozivili,tak by vzdy pri nejakej takejto nahancke stacilo uzatvorit cestu,natiahnut na cestu zastavovaci pas a chlapci by dojazdili
peterson
expert

to si lahko predstavuješ. A vzniknuté zápchy čo??? Zabudol si na ten binec, ked hladali Červenku? Vznikne zápcha, autá zastanú, pachoši vyskáču z auta a futáše preč po svojich...
Uzávera sa môže vykonať, ak jej vykonanie na určitom úseku bezprostredne dopomôže k zadržaniu. T.j. ak je odôvodnený predpoklad, že v danej lokalite sa pachatelia aj zdržujú, alebo tadial unikajú

Tie veže sa budovali za komúnu z dôvodu pravidelných uzáver mesta, kedy VB plnila špecifické úlohy. Bolo to súčasťou starých bezpečnostných projektov pre velké mestá.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"