Navrh novely #3

inspiring_pike

Príspevok od používateľa inspiring_pike »

To Gunslinger:
I ked si oslovil viac Gewa dovolim si odpovedat aspon zcasti ja, kedze s mediami komunikujem.
To co si napisal je uzasny a idealny model. Zial dost nerealny. Nazor samotnych novinarov nam nie je prislis nakloneny. Az na niekolko malo vynimiek je kazdy pozitivny clanok vyvazeny neuveritelnym presviedcanim, pretoze standardne je prvotny nazor negativny. Zbrane a naco? Nemalujme si nejaku prehnanu objektivitu (cest vynimkam). Jednoducho media v nasej krajine nikdy nevytvoria `spolocensku potrebu` zmeny Ustavy.

Ale predstava je to pekna :-)
klingy
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa klingy »

to Vrtto: financovanie SDKu riesila specialna prokuratuta, ale v zasade mas pravdu Us rozhoduje podla toho aky kto vyvinie nanho tlak...

Media su o nicom...

To by chcelo angazovat nejakeho PR odbornika... Strelecka komunita musi ukazat nieco na vonok-nesmie fungovat len do vnutra... Jedine takymto sposob sa da oslovit spolocnost a pripadne dalsi clenovia...
Používateľov profilový obrázok
boris
expert
Dátum registrácie: 17 years 3 months

Príspevok od používateľa boris »

pani, uvedomte si prosim

1. akym tlakom celi ustavne pravo drzat a nosit zbran v USA. aj NRA ma co robit...

2. ake silne tlaky smerom k regulacii zbrani idu zo strany OSN a EU.

zial, mat taketo nieco v Ustave SR je za sucasneho stavu veci absolutne nerealne. to skor Slovensko vystupi z EU.
Inzo
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa Inzo »

jedna z moznosti ako stopnut Lizpicovcov a ich podrztaskov je rozsirovat nase rady z okruhu priatelov a znamych. no pre tych, ktorym uz vybavenie ZP po starom s cenou asi 100E bolo moc, dalsich 80E na lizpictest bude jasnou stopkou
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

boris: Treba v tejto veci robit presny opak toho, co chce EU dosiahnut, cize musime vytvarat "Gun culture" :lol:.
agger
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 6 months

Príspevok od používateľa agger »

klingy napísal:To by chcelo angazovat nejakeho PR odbornika...
Takeho mame a robi co sa da. :D
Jemu a aj vsetkym chalanom z vedenia LT patri velka vdaka :!:

Edit: Guns, tiez by som si take nieco zelal, no realita je jednoducho taka ze 99% populacie je proti zbraniam apriori. Jedina moznost ako ich obratit na "nasu vieru" je spravne komunikovat nase pohlady a reagovat na kazdu udalost objasnujucim sposobom.
Buducnost vidim vo farmarskom zakone, ktory by vytvoril zadne dvierka pre spravne interpretovanie nutnej obrany, krajnej nudze a ochrany obydlia. Taktiez ludia ktori su principialne proti zbraniam nemaju nic proti farmarskemu zakonu. Priam naopak. A ked bude fungujuci farmarsky zakon, potom bude blizsie k zmene myslenia aj zvysku ovcanov a uz sa na nas nebudu pozerat cez prsty.
Naposledy upravil/-a agger v 30 Mar 2011, 12:03, upravené celkom 1 krát.
inspiring_goldstine

Príspevok od používateľa inspiring_goldstine »

Suhlasim s tym, ze media netreba podcenovat, ono to tu bude vzdy, ze nejaky blbec pride s "genialnym" napadom... ale vzdy sa najdu aj poslanci, ktory budu chciet ukazat sa v mediach ako oponenti takych blbcov..

Mozho by bolo dobre aby na takom STV obcas sa vyskytol aspon zaznam so sutazi v IPSC na Slovensku, postupne by sa tento sport popularizoval, no mozno nie hned na STV, ale aspon v nejakej regionalnej telke.. :) A mozno by LT tomu mohlo napomoct.. ;)
Potom by bolo dobre zapojit do toho inteligentnych novinarov, aby spolocnosti problematiky zbrani podavali v spravnom svetle.

Treba proste tlacit a pracovat na vsetkych frontoch..
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

...inak vcera som pocuval radio ... nic nezvicajne :twisted: ale zaujala ma hlaska o "priekume" viem ze nic neznamenaju ale podla toho na "best R" by kazdy 2-hy z opytanych volil SMER ...do vlady by sa dostali vsetky strany co su tam no najviac volicou stratilo Komando Debi***ch Hlav :shock:

a dalsia vec k novele a psychotestom ... som strasne zvedavy ako sa sa budu riesit psychotesty v silovych rezortoch kedze dost ich vlastni A-cko a F-ko a musia podstupit psychotesty nanovo a pokial kaprohubovy schvalia ze "opravne" psychace sa nebu dat robit tak ma napadaju len 2 veci ............
1 bud sa bude v silovych rezortoch fixlovat ...... ako vzdy
2 budeme mat menej policajtov ,vojakov, ZVJS, zel. policajtov ... atd.
holt krarny to pohlad do buducnosti ..... :evil:
inspiring_mcclintock

Príspevok od používateľa inspiring_mcclintock »

Este to nemusi podpisat prezident (to by som bol potom Ivanov dozivotny fanusik) a druhykrat sa to uz schvalit nepodari, lebo sa dovtedy títo "neokomunisti" rozpadnu...
P.S.: len si tak modelujem mozny scenar
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Bolo to tu už povedané x-krát, ale aj tak zopakujem -- veľká vďaka LT!! Bez vás by pravdepodobne prešla oveľa horšia novela. Veľmi rád by som pomohol niečim aj ja, len neviem čo by to mohlo byť. Samozrejme ak budú nejaké akcie, protesty, petície, apod, môžete so mnou rátať.

Podľa mňa čím ďalej na východ SR tým ľahšie bude ľudí presvedčiť, že zbrane sú dobrá vec na ochranu života a zdravia. Tam je najviac neprispôsobivých, tam je najviac vidieť aký je štát bezmocný keď sa jedná o ochranu práv jednotlivca.
Zas keby tam niekto začal páliť po neprispôsobivých legálnou zbraňou v rámci NO, hneď by z neho spravili najväčšieho násilníka a šialenca.

Možno by pomohlo, keby sa pravidelne reagovalo na články v novinách.
Ak je tam zavádzanie, ako v prípade strieľajúceho opitého mladíka, hneď reagovať s upresnením a uvedením vecí na pravú mieru.
Ak niekto zneužije legálne držanú zbraň, tak hneď vydať reakciu, že počínanie dotýčného je odsúdenia hodné.
Rudo
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 6 months

Príspevok od používateľa Rudo »

Odpoveďou na "1984" je "1776".
miro285
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa miro285 »

boris napísal:
Dobojovane vsak ani zdaleka nie je. Ako som povedal vyssie, caka nas zapas o vykonavaci predpis MZSR ktory bude mozno omnoho tazsi ako zapas o novelu resp. proti nej.
LT
Čo všetko môže ovplyvniť ten predpis? Resp. ako ešte viac pokakať systém?

Inak, ak bude trochu času po skončení tohto bordelu, bude vonku pekne teplo, mohli by sa organizovať po Slovensku nejaké besedy, alebo akcie pre širokú verejnosť, kde by sa v jednej sekcii mohli podávať inštrukcie ohľadom ZP, celý ten proces, čo to obnáša atď; v ďalšej trebárs hovoriť o bezpečnej manipulácii so zbraňou a rôzne bezpečnostné prvky; pri ďalšom stánku by sa mohli predvádzať rôzne zbrane; mohla by sa predviesť ukážka IPSC, vyskúšať si streľbu a tak...

Viem že určite na to myslíte, ja som chcel len nejaké nápady predostrieť :-)
mazzi
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years

Príspevok od používateľa mazzi »

Ja mám tiež jeden návrh ako prehovoriť bežným ľuďom do duše. Mohli by dať niektorí z LT hlavy dokopy a vytvoriť peknú prezentáciu, kde by sa rozobrali veci ako právne uchytenie a vysvetlenie inštitútu nutnej obrany a krajnej núdze, kriminalita na Slovensku a potom pozitívne prípady, kedy legálna zbraň zachránila život. Nejak farbisto a inteligentne to napísať.
Ukázať ľuďom, že sa skutočne nemajú čoho báť, lebo zbrane v legálnej držbe sú dobrých rukách...
A potom to samozrejme šíriť netom. Všetci dobre vieme, že internetom sa niektoré veci šíria rýchlejšie ako svetlo.
klingy
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa klingy »

to mazzi: dobry napad, ale taktiez by sa zdruzenie malo podiel na rozvoji streleckeho sportu ako takeho to znamena pomahat zakladat strelecke kluby... pomahat pri vystavbe strelnic co sa tyka legislativy.. Dalej Odborne kurzy, priprava na zbrojny preukaz atd...

Ma to vsak jeden hacik na to treba peniaze...
wizzard160
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa wizzard160 »

Ak som to spravne pochopil periodicke psychotesty sa tykaju vsetkych Eckarov bez ohladu na to ci vlastnia vz 58 alebo nie (a teda aj mna :( ) takze sa vlastne tykaju aj seckych sportovcov ktory len z maloraziek strielaju tak nebolo by od veci sa s nimi spojit či???
Zamknuté

Návrat na "Zákon o zbraniach"