Je to jednoduchý... koupíš rám a hlaveň a to celé se napasuje na stávající rám. Lehce se to upravuje, je to otázkou dne a s rámem se nic nedělá. J8 takhle měl na 1 rám 2 závěry. Sice 40kový (Modified a standard divize) ale princip je stejný. Pár lidí v ČR to tak má i s 9mm
STI
-
inspiring_heisenberg
...a lůžko závěru budeš navařovat materiál kvůli 9mm nábojnici ?

Je to jednoduchý... koupíš rám a hlaveň a to celé se napasuje na stávající rám. Lehce se to upravuje, je to otázkou dne a s rámem se nic nedělá. J8 takhle měl na 1 rám 2 závěry. Sice 40kový (Modified a standard divize) ale princip je stejný. Pár lidí v ČR to tak má i s 9mm
-
inspiring_heisenberg
-
inspiring_heisenberg
Takže polopatě : jestli to funguje u G, tak to nefunguje u STI: I díky způsobu zamykání hlavně do závěru (spoluzamyká do šířky dna). A že "nevadí" 0.8mm rozdíl ? To bych se divil.....rozdíl iniciace zápalky, vytahování interním vytahovačem.... Jako nouzovka asi jo..ale na seriozní střílení ani náhodou.
-
inspiring_lederberg
-
inspiring_panini
-
inspiring_heisenberg
Co kdyby sis přečetl příspěvky výše ? 9mm hlaveň do 40 závěru sice dáš, ale tzv breechface, tedy lůžko kam dosedá nábojnice je o něco větší než 9mm nábojnice. Tzn na funkci zbraně to MÁ vliv a to takový, že zbraň bude nespolehlivá. A to díky rozměrům breechface, kdy hilsna 9mm nebude standardně na stejném místě, tzn může se i stát, že nebude spolehlivě odpalovat. Tolerance se v tomto případě sčítají a pokud máš i vůli na záchytu úderníku (který musíš také vyměnit za 9mm), pak máš jednoranou zbraň, protože budeš závadit.
Také si nejsem 100% jist, zda-li tzv barrel hood, tedy výstupek na hlavni co se zamyká do závěru je totožný. Musel bys koupit oversize hlaveň a dopasovat, nicméně se nezbavíš problému s breechface.

Také si nejsem 100% jist, zda-li tzv barrel hood, tedy výstupek na hlavni co se zamyká do závěru je totožný. Musel bys koupit oversize hlaveň a dopasovat, nicméně se nezbavíš problému s breechface.

Inak ja sa cudujem, ze s nejakou redukciou nepride samotne STI. Existuje jedna na 22 LR, no to je pri IPSC treba asi jak hadovy bicykel. Redukcia .40 na 9mm a by bola urcite aj pre STI obchodne zaujimava vec. Novy sef slubuje zmeny, tak dufajme, ze k lepsiemu aj v tomto.
Uprimne povedane, sa mi do mojej nechce velmi pilovat atd. nato ju mam este prilis rad. No nenasilna verianta bude asi vymenit hlaven aj so zaverom.
Uprimne povedane, sa mi do mojej nechce velmi pilovat atd. nato ju mam este prilis rad. No nenasilna verianta bude asi vymenit hlaven aj so zaverom.
-
inspiring_heisenberg
Proč se bát úprav ? Pokud je dobrej puškař, není čeho se bát 
https://plus.google.com/u/0/photos/1120 ... 2751425041
https://plus.google.com/u/0/photos/1120 ... 2751425041
Badas nejaky rozdiel ak strielas zase . 40 S&W ? Teda aby som sa opytal priamo. Je touto upravou nejako ovplivnena funkcnost povodnej .40tky po opätovnom poskladani ?
Otazka znie, ci neinvestovat vsetku tuto energiu a peniaze miesto do prestavby STI Edge zo .40 na 9 mm, radsej do prebijania nabojov.
Otazka znie, ci neinvestovat vsetku tuto energiu a peniaze miesto do prestavby STI Edge zo .40 na 9 mm, radsej do prebijania nabojov.
-
inspiring_heisenberg
Odlehčené STI se alespoň podle mne rychleji vrací do záměrné a tolik nemlátí přes ruce (navíc jsem materiál odlehčení přesunul do wolframového vodítka). Podle mého je to znatelná úprava a jsem velice spokojený) Pokud nestřílíš IPSC, klidně běž do 9mm. Na rychlé střílení se mi ale 9mm u STI ve fullsize zdá, že se závěr "líně courá"
Přece jen byla zbraň konstruována na výkonnější náboj .45 ACP
Noo ja som sa nakoniec po dlhom rozhodovani rozhodol pre .40tku. Prave kvoli faktoru pri IPSC. Ale pravdu povediac niesom este vystrielany s Edgom. Preto neuvazujem o nejakych väcsich upravach. Teda okrem tych klasickych. Sachta zasobniku a spruzinky atd. S tym odlahcenym zaverom som ale pocul, ze je zbran zivsia. Nekope velmi ? V akom kalibri to mas ?
Inak s tym negativnym vplyvom som to myslel tak, ze ci sa uprava .40/9mm neprejavuje zle pri spätnej vymene hlavne na .40.
Inak s tym negativnym vplyvom som to myslel tak, ze ci sa uprava .40/9mm neprejavuje zle pri spätnej vymene hlavne na .40.
-
inspiring_heisenberg