Sa vz. 58
Redukovaný sa používal na cvičné streľby.Strela má len tombakový plášť(myslím že dvojitý)bez jadra-je dutá.Problémy s obťahovaním majú možno zbrane s väčším odporom vratnej pružiny a záveru vo vedení...proste nevybehané.Moja 58mička ich v Hruštíne na KVZ žrala v pohode.Akurát,že to lietalo uplne inde ako s Barnaulami.
Odpovedal spotter ...strelec122 napísal:Arminius
prave na suciastkach s povrchovou upravou by si mal rozoznat aj male opotrebovanie , hlavne na zbraniach po armade kde sa strielalo hodne davkami. Su to vysuchane-vydrete miesta velmi dobre viditelne. Nosic zavorniku som mal uplne novy nepouzivany, nie su tam ziadne stranove vole .
Pracoval si v armade, mal by som este jeden dotaz- uz sme to tu rozoberali.
Pri strelbe redukovanymi sa kazdy 3-4 naboj zasekne. Preco ? Aj redukovany musi zvladnut samonabijaci cyklus, musi sa zabehnut atd....
Boli rozne nazory, hovoril som s majitelmi 58ciek tiez mali tento problem, tak v com to bude. Lahka strela a tym aj vysoka rychlost 900m/s , prachova napln taka ista ako vz.43, dostrel 1100- kde a naco sa takyto naboj pouzival.
dik
-
momentalne anonymny
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 20 years 10 months
je duty. prasok je skor z bielej farby na spici, aspon ja o prasku v strele neviem, ale vychadzam len z origo manualov, otvorenu strelu z Rd som nemal.tenorista napísal:nie je dutý vnútri má nejaký biely prášok,čo to je to netuším.používal sa na strelniciach kde by dostrel "ostrého" náboja mohol skončiť niekde mimo strelnice,práve preto mal síce veľkú rýchlosť ale po 500 m strácal účinnosť
Mal by mat do 100 ten isty nastrel ako origo ceskoslovensky vz. 43, a ma mensi dostrel, takze nebolo potrebne stavat tak zabezpecene strelnice, resp. sa mohol strielat aj na inych ako velkych voj. strelniciach, napr. zvazarmovskych, a najma sa setrilo strateg. surovinou - olovom.
Čiže ...tenorista napísal:nie je dutý vnútri má nejaký biely prášok,čo to je to netuším.používal sa na strelniciach kde by dostrel "ostrého" náboja mohol skončiť niekde mimo strelnice,práve preto mal síce veľkú rýchlosť ale po 500 m strácal účinnosť
Používané strelivo:
K strelbe z SA vz. 58 sa používa 7,62mm náboj vz. 43 nasledovných druhov:
* náboj s normálnou strelou - (7,62-43) - 7,62 mm náboj vz. 43 používaný k ničeniu živej sily nepriateľa
* náboj svietiaci - (7,62-Sv 43) - hrot strely označený zelenou
* náboj priebojný zápalný - (7,62-PZ 43) - hrot strely označený červeným a čiernym prúžkom
* náboj zápalný - (7,62-Z 43) - hrot strely označený červenou
* náboj zameriavací - (7,62-Zm 43) - hrot strely so zeleným a bielim prúžkom
Výcvikové náboje sú tieto:
* náboj školný - (7,62-Sk 43) - atrapa náboja slúžiaca k výcviku nabíjania a spúšťania a pre kontrolu činnosti zásobníku, záveru a spúšťadla. Na tele nábojnice sú tri pozdĺžne drážky.
* náboj cvičný - (7,62-Cv 43) - používa sa k výcviku a k značkovaniu paľby pri cvičeniach (tzv. "slepý náboj"). Neobsahuje strelu. Nábojnica má predĺžený krček, ktorý je na konci hviezdicovito uzavretý.
* náboj redukovaný - (7,62-Rd 43) - používa sa k streľbám na skrátené diaľky. Jeho max. dostrel je asi 1100 m. Môže spôsobiť smrteľné zranenie až na diaľku max. dostrelu. Špička strely je zaguľatená a je značená bielou.
-
inspiring_newton
-
inspiring_liskov