Sa vz. 58

Používateľov profilový obrázok
spotter
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa spotter »

Redukovaný sa používal na cvičné streľby.Strela má len tombakový plášť(myslím že dvojitý)bez jadra-je dutá.Problémy s obťahovaním majú možno zbrane s väčším odporom vratnej pružiny a záveru vo vedení...proste nevybehané.Moja 58mička ich v Hruštíne na KVZ žrala v pohode.Akurát,že to lietalo uplne inde ako s Barnaulami.
arminius
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

strelec122 napísal:Arminius
prave na suciastkach s povrchovou upravou by si mal rozoznat aj male opotrebovanie , hlavne na zbraniach po armade kde sa strielalo hodne davkami. Su to vysuchane-vydrete miesta velmi dobre viditelne. Nosic zavorniku som mal uplne novy nepouzivany, nie su tam ziadne stranove vole .
Pracoval si v armade, mal by som este jeden dotaz- uz sme to tu rozoberali.
Pri strelbe redukovanymi sa kazdy 3-4 naboj zasekne. Preco ? Aj redukovany musi zvladnut samonabijaci cyklus, musi sa zabehnut atd....
Boli rozne nazory, hovoril som s majitelmi 58ciek tiez mali tento problem, tak v com to bude. Lahka strela a tym aj vysoka rychlost 900m/s , prachova napln taka ista ako vz.43, dostrel 1100- kde a naco sa takyto naboj pouzival.
dik
Odpovedal spotter ... :wink:
tenorista
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa tenorista »

nie je dutý vnútri má nejaký biely prášok,čo to je to netuším.používal sa na strelniciach kde by dostrel "ostrého" náboja mohol skončiť niekde mimo strelnice,práve preto mal síce veľkú rýchlosť ale po 500 m strácal účinnosť
momentalne anonymny
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 10 months

Príspevok od používateľa momentalne anonymny »

tenorista napísal:nie je dutý vnútri má nejaký biely prášok,čo to je to netuším.používal sa na strelniciach kde by dostrel "ostrého" náboja mohol skončiť niekde mimo strelnice,práve preto mal síce veľkú rýchlosť ale po 500 m strácal účinnosť
je duty. prasok je skor z bielej farby na spici, aspon ja o prasku v strele neviem, ale vychadzam len z origo manualov, otvorenu strelu z Rd som nemal.
Mal by mat do 100 ten isty nastrel ako origo ceskoslovensky vz. 43, a ma mensi dostrel, takze nebolo potrebne stavat tak zabezpecene strelnice, resp. sa mohol strielat aj na inych ako velkych voj. strelniciach, napr. zvazarmovskych, a najma sa setrilo strateg. surovinou - olovom.
arminius
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

tenorista napísal:nie je dutý vnútri má nejaký biely prášok,čo to je to netuším.používal sa na strelniciach kde by dostrel "ostrého" náboja mohol skončiť niekde mimo strelnice,práve preto mal síce veľkú rýchlosť ale po 500 m strácal účinnosť
Čiže ...

Používané strelivo:

K strelbe z SA vz. 58 sa používa 7,62mm náboj vz. 43 nasledovných druhov:

* náboj s normálnou strelou - (7,62-43) - 7,62 mm náboj vz. 43 používaný k ničeniu živej sily nepriateľa

* náboj svietiaci - (7,62-Sv 43) - hrot strely označený zelenou

* náboj priebojný zápalný - (7,62-PZ 43) - hrot strely označený červeným a čiernym prúžkom

* náboj zápalný - (7,62-Z 43) - hrot strely označený červenou

* náboj zameriavací - (7,62-Zm 43) - hrot strely so zeleným a bielim prúžkom

Výcvikové náboje sú tieto:

* náboj školný - (7,62-Sk 43) - atrapa náboja slúžiaca k výcviku nabíjania a spúšťania a pre kontrolu činnosti zásobníku, záveru a spúšťadla. Na tele nábojnice sú tri pozdĺžne drážky.

* náboj cvičný - (7,62-Cv 43) - používa sa k výcviku a k značkovaniu paľby pri cvičeniach (tzv. "slepý náboj"). Neobsahuje strelu. Nábojnica má predĺžený krček, ktorý je na konci hviezdicovito uzavretý.

* náboj redukovaný - (7,62-Rd 43) - používa sa k streľbám na skrátené diaľky. Jeho max. dostrel je asi 1100 m. Môže spôsobiť smrteľné zranenie až na diaľku max. dostrelu. Špička strely je zaguľatená a je značená bielou.
DUSO
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

A este jedna jeho vlastnost. Je podstatne nepresnejsi, ako ostry a to uz na 50 m.
tenorista
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa tenorista »

sorry mylil som sa je dutý má len olovenú košielku
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

tema rozdelena:
o strelive pokracovat tu: http://www.webforum.sk/viewtopic.php?t=2166
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

mam drobnu otazku ohladom demontaze cielnika zo Sa58 .
Ide o ten cap, na ktorom drzi cielnik, je jedno z ktorej strany ho budem vytlkat alebo je asymetricky a treba ho vytlkat zlava/sprava ??
scar
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 2 months

Príspevok od používateľa scar »

juuuuuj,ten cap nevytlcies ani ked sa poseres :lol: :lol: :roll: :roll: ...cielnik sa demontuje tak,ze ho stlacis pri koreni(pri tom cape)smerom dole,ako keby do zbrane a potiehnes ho potom smerom dozadu k zaveru,on je totiz na takej pruzine
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

nj ale ja potrebujem ten cap dat dokelu kvoli montazi optiky...
scar
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 2 months

Príspevok od používateľa scar »

cap z cielnika nedas dole ,lebo je to jeden kus..jedine odbrusit,ale co s tym potom?...hod sem foto co tam chces namontovat a co chces dat dole.
spotter
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa spotter »

Tak tam daj iný čap ak chceš využiť úchyt cielnika.Lebo ako hovorí scar, cielnik je jeden neoddelitelný kus ktorý má na stranách výstupky (čapi)
duros
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa duros »

ja by som len rád ukázal , že sa dá trafiť aj úplne nový kus, r.v. 1962, zdroj waffen.sk nemohol som odolatť:) musel som si ho vziať.
Obrázok

Obrázok
Obrázok
Naposledy upravil/-a duros v 08 Aug 2009, 19:37, upravené celkom 1 krát.
suigan
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa suigan »

No vyzerá veľmi pekne a takúto drevenú verziu som ešte ani nevidel - to drevo mu tiež z krásy nebere :)
Napísať odpoveď

Návrat na "Samopal vz. 58 "