Nákupné povolenie

Používateľov profilový obrázok
peter9898
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa peter9898 »

70e dava aj clenom LT. ;)
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

kapula napísal:Otec prisiel s vyplnenym nakupkom, spravili mu preukaz zbrane ktory hned predierovali, ja som dal kolky a ziadost o nakupko, a vystavili mi preukaz zbrane.
Pokiaľ viem pri prepise v rámci okresu netreba NP. Alebo som niečo zle pochopil?
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

V zásade správne, neviem či okres je to isté čo mestská časť, v každom prípade paragraf 11 odsek 9 hovorí, že:

"Ak je zbraň kategórie A alebo zbraň kategórie B, ktorá má byť predmetom prevodu vlastníctva, evidovaná policajným útvarom, ktorý žiadateľovi o vydanie nákupného povolenia vydal zbrojný preukaz alebo zbrojnú licenciu, nákupné povolenie sa nevydáva."
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

berserker napísal: ...
Pokiaľ viem pri prepise v rámci okresu netreba NP. Alebo som niečo zle pochopil?
Zrejme sa iba nevydáva nákupné povolenie - ale žiadosť si dávaš. To je ich formulár a zakladá sa u nich...
kamov
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa kamov »

Cize tych 16,5€ das statu tak ci tak?
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Ja som platil 16,5 + 4,5 za prepis zbrane v TN od kamarata co ju mal tiez tam zaevidovanu.
Asi tych 16,5 je za ziadost, zmenu a 4,5 za kartu zbrane.
inspiring_tharp

Keď som bral NP a platil som cez kolkomat, tak na tom lístku bolo napísané "nákupné povolenie". A keďže sa NP pri prepise v rámci okresu nevydáva, tak nemajú čo pýtať prachy. Ty platíš za NP, nie za žiadosť. Ale určite hneď nájdu nejakú výhovorku prečo musíš platiť. Takéto veci ma vedia nasrať. :evil:
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Tie kolky lepili predo mnou na ten papier co som vypisoval, tak asi to nebude len tak pre pekne oci.
inspiring_tharp

To je jasné, len by zaujímalo za čo tie prachy pýtaju. Platí sa za NP, to ale netreba, tak potom za čo sa platí? Ak budem mať cestu na OR PZ tak sa ich spýtam.
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Pozri si zákon o správnych poplatkoch a pochopíš - poplatok nie je za nákupné povolenie, ale za ŽIADOSŤ O VYDANIE NÁKUPNÉHO POVOLENIA.
Takže tak! Zákon o zbraniach a strelive iba tento konkrétny prípad zjednodušuje tak, že samotné nákupné povolenie sa už vydávať nemusí.
kamov
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa kamov »

Pan policajt z OR Pz Vranov zasa "potesil". Pondelok 8:00 som daval ziadost o NP, vravim ze to potrebuje cim skor, kupujem z druhej ruky aby dotycny pan dlho necakal a nepredal inemu. Pridem dnes, Np samozrejme ziadne, vraj to musi ktosi podpisat. Mam zavolat piatok rano, aby som zbytocne cestu nemeral.
O jednu dobru kupu som vdaka nim prisiel, dufam ze sa to nezopakuje...
Rasto
expert
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Kamov napis na inspekciu elektronicky, jedna vec je zakonna lehota a druha opakovana nezodpovednost a neochota, cim vrha zle svetlo na cely PZ.
Michal1
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

30 dni lehota.
Je to len o ludoch a ochote.
miro285
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa miro285 »

Akurát dnes som vybavoval nákupko, na počkanie (Košice). Policajtovi to zabralo max. 3 minúty..
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

neminuli sme sa tam? :D
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"