Pani, preco chcete ist do plynoveho varica?
Nieje rozumnejsi tekuty lieh? Jedina nevyhoda je ze sa to moze pri nesikovnosti rozliat, ale zato funguje pri prakticky akejkolvek teplote (od -25 nizsie by som skusil pouzit lekarensky alkoholeter-treba nechat pripravit, bezne sa nepredava, od -25 vyssie staci nechat zapalku vovnutri pri rozbehu ako "knot"- a taka kosa este u nas nebola aby som oskusal ten alkoholeter). Plyn do zimy naozaj nieje to prave orechove. Da sa s tym zit, ale kartusu musite pred pouzitim nahriat, inak to naozaj nejde.
link:
http://www.trangia.se/english/2924.mini_trangia.html
Teplo vo velkosti zenskej paste aj s naplnou
Uplne staci mat len horak so sebou, palivo na uvarenie 2l vody v nom, podstavec zmajstrujete hocikde z domacich zdrojov, netreba neskladnu kartusu a trufam si skor zohnat "niekde vonku" flasu silnejsieho chlastu ako specializovanu kartusu.
Vzdy mate jasno, kolko paliva vam ostava, da sa pouzit aj na dezinfekciu ak si pribalite lekarensky lieh 96%. (pouziva sa na pripravu roznych roztokov, bezne baleny v lekarni je 60%tny)
Ideal by samozrejme bol multifuel - ako odporuca limo222. Urcite by som ale k nemu pribalil lieh, nie benzin, predsalen zima je svina a nik asi nebude chciet stat vonku pri vareni, ked sa moze uchylit dakde do stanu ci ineho ukrytu.