Full auto zbrane - len pre armádu a políciu?

Používateľov profilový obrázok
lovec
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

Michal1 napísal: Kto zu niekedy strielal s AK ci Vz.58 s full auto vie, ze je to na dve veci!
Po druhej ci tretej rane to ide hore ako poziarna hadica a zbytocne to potom zerie patrony a o presnesti sa je asi zbytocne bavit.
ja len OT k tejto vete:

http://www.youtube.com/watch?v=VSLV9rd53vw
djuri
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 11 months

Príspevok od používateľa djuri »

Gunslinger v baumaxe nekupis ani zbran ale myslim ze ked mas opravnenie na trhacie prace, mozes si kupit aj tu vybusninu :wink:

Five-seveN na bezne nosenie je az na necertifikovane strelivo fajn, automat to nie je :P

ja osobne by som si FA zbran nekupil ale aj vzhladom na tie argumenty co tu odzneli som proti dalsiemu sprisnovaniu zakona.
majac
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa majac »

snad len k tomu co napisal michal o strelbe z full auto(tzv. strelba do okien)

http://youtube.com/watch?v=zMI9IginRaA
Michal1
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Majac ja viem ze ti to ide dobre, stal som vedla teba ked si strielal. :D
OT:Ozaj mam uz DVD od Marksmana.

Aj mne sa paci ked si pustim davku a vyblaznim sa. :wink:
Len ci je to nejaky obstojny argumet pre zakonodarcov, aby to povolili :!:
Skus to vysvetlit nejakemu pacifistovi, ze je to fasa sranda. :lol:

Kam ta asi poslu :?:

Lovec: Dik, poznam tie videjka.
Zatial nemam taku pracu, aby som si mohol dovolit vystrielat cca. 2000sk za minutu, ako to urobil ten stastlivec. :cry:
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

electron napísal:Pre pacifistov odporucam : www.ryby.sk
To myslis ten pacifisticky konicek, kde nevinnej nemej tvari zaseknes do huby kovovy hak, vlacis ju na snure pol hodiny po celom rybniku a potom ju na suchu dobijes drevenym kyjom alebo nozom? :lol: :twisted:
No neviem, ci si ich poslal na spravny web ... :wink:

Sorry za OT.
Michal1
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

:lol: :lol: :lol:
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

yarco
dostal si ma :lol:
inspiring_shaw

Príspevok od používateľa inspiring_shaw »

yarco napísal:Hovorilo sa (badger, ty) aj o moznosti uplne zakazat zberatelom vlastnit funkcne FA. Bolo len povedane, ze cisla odcudzenych zbrani su vysoke, a nic viac.
tie vysoke cisla boli spominane vo vztahu k mnozstvu FA zbrani u "zberatelov" a nie o mnozstve zbrani odcudzenych.

a bolo aj spominane, ze ked pride na to doba, tak argumenty aj cisla budu na skle, pretoze to na sklo este davat nechcem. (to je aj odpoved na : nevieme/nechceme )

to, ze ty luke nevidis dovody na sprisnenie/zrusenie vlastnictva FA zbrani na zberatelske ucely neznamena, ze take dovody nie su. naopak tych dovodov tu odznelo uz dost vela.
yarco
moderátor

Dovodov odznelo vela na oboch stranach, ale len malo z nich bolo podporenych argumentami. Vacsinou sme sa bavili o predpokladoch a dohadoch. Ked budu nezaujate argumenty k dispozicii, moze zacat konkretna debata.

Ja len dufam, ze (ako som uz spominal) tie "argumenty na skle" sa budu tykat FA komplexne, nie len vo vztahu ku zberatelom. Tzn. nie len cisla, kolko FA bolo odcudzenych zberatelom, ale kolko ich preslo na "temnu stranu Sily" z inych zdrojov (policia, vojsko, zahranicie, ...). A podla dolezitosti potom riesit ciastkove problemy.
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

badger: dovod ako moznost odcudzenia a nasledneho zneuzitia, ktory tu padal azda najcastejsie mi ako skutocne dobry velmi nepripada. taktiez ako tu uz padlo, na zaklade takeho dohadu, by sme mohli obmedzit a zrusit vlastnictvo cohokolvek.
na to, aby som o 7,30 rano pochoval 20 ludi nepotrebujem FA zbran, staci mi vecsim autom nabehnut na zastavku na zochovej.

preco si myslis ze sa situacia oproti minulosti meni tak, ze si vyzaduje sprisnenie/zrusenie vlastnictva FA zbrani?
respektive, na zaklade akych skutocnosti?
po poslednych pripadoch, by som skor zakazal kutace a sekery a noze.
inspiring_shaw

mne praveze dovod odcudzenia a zneuzitia pripada ako velmi skutocny.
lenze tu nejde len o odcudzovanie a zneuzivanie, tu ide i o zneuzivanie legislativneho stavu este pred pripadnym samotnym odcudzenim a tym padom aj pred samostatnym nadobudnutim vlastnictva.

preco si myslim, ze si situacia vyzaduje sprisnenie/zrusenie vlastnictva FA zbrani? jednoduchy dovod - nechcem robit sluzobne zakroky voci ludom, ktori disponuju FA zbranami - a tym nemyslim zberatelov.

vy ste tu vsetci strelci, vsetci tu argumentujete tym, ze SA zbran v rukach odbornika je nebezpecnejsia ako FA v rukach amatera. ja to tak proste nevidim. FA v rukach amatera je na kratku vzdialenost ako odisteny granat. nevravim, ze to mam z vlastnej skusenosti. nie, mam to z pocutia od kolegov zo zahranicia, kde sa take veci stavaju.

Ja hovorim o nedokonolasti nasho zakona vo vztahu k FA zbraniam v rukach zberatolov, sposobu ich nadobudania a obchodovania s nimi. hovorim tu o nedokonalosti zakona vo vztahu k nakupovaniu FA zbrani a ich "znehodnocovaniu".
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

chapem tvoj nazor, ked sa na problem pozeram z tvojho specialneho pohladu, alebo pohladu kolegov, ktori si take nieco vyskusali.
yarco
moderátor

Badger:
Rozumiem tvojmu postoju.
Problem ako obcan vidim hlavne v tom, ze je podla mna velmi blizko od myslienky:
"... nechcem robit sluzobne zakroky voci ludom, ktori disponuju FA zbranami ..."
k myslienke:
"... nechcem robit sluzobne zakroky voci ludom, ktori disponuju zbranami ...".
Navyse ked hranica medzi FA a SA nie je z pohladu ucinnosti a "nebezpecnosti" nejako obzvlast vyrazna.

Preto od zaciatku hovorim - nebavme sa vyhradne o zberateloch, kym nevieme jasne povedat, aky je podiel "zberatelskych" FA na celkovom pocte FA plynucich do podsvetia. Potencialnych zdrojov je urcite vela (armada, PZ, SBS, ilegalna vyroba/uprava, pasovanie, ...), otazne je, ktory z nich je ako vydatny.
Ako si uz naznacil, pravdepodobne netreba nic rusit (co je samozrejme najlahsie), staci upravit nedokonaly zakon tak, aby boli jasne jednotlive postupy a zodpovednosti.
inspiring_shaw

o tom po cely cas hovorim. niekto sa tu so mnou natahoval o slovicka - zakaz/uprava.
upravit legislativu tak, aby bola funkcna a splnala ucel.
inspiring_shaw

ja sa na veci pozeram triezvo. takze to, ze by to smerovalo k tomu, ze nechcem robit zakroky voci ludom, ktori disponuju zbranami, je trochu dost pritiahnute za vlasy.

ale ak sa da nejakou mierou (uprava, ciastkovy zakaz, zakaz) prispiet k tomu aby sa minimalizovalo robenie tych zakrokov (nielen mojich ale vsetkych, co maju do toho co povedat) voci ludom, ktori disponuju FA zbranami, tak to ma svoje opodstatnenie.

ale samozrejme to nie je len o zakrokoch ...
Napísať odpoveď

Návrat na "Ostatné"