Pračka na nábojnice

Peter Elektro
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peter Elektro »

Použivam dlhozrnnu ryžu 1:1 s pohankou a zlahka pokvapkane Sidolom.Telieska z Technoservisu som tiež chcel skusit ale na strelectvi.cz ich viacery odporučaly skor na mokre pranie.
Používateľov profilový obrázok
NASTY
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 11 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NASTY »

ja periem nábojnice tak že ich nasypem do obyčajnej plastovej bandasky, nasypem trochu kyseliny citronovej trochu prachu na pranie a zalejem to teplou vodou. potom bandasku asi 15 min. trasiem v rukách, nabojnice preplachnem pod tecucou vodou a dam vysusit, zatial som s tymto sposobom spokojny
miro_sk
prispievateľ
Registered for: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa miro_sk »

tento sposob ma len jednu nevyhodu a tou je susenie . . .
Jean
prispievateľ
Registered for: 14 years 8 months

Príspevok od používateľa Jean »

Neskusal som takyto sposob ale myslim si ze ak ultrazvucka nevycistila tie nabojnice za 45min v purytone tak rucne by to bolo prakticky imposible.
v1911
prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa v1911 »

Mne sa podarilo v "ručnej" pračke (veľká zaváraninova fľaša) oprať náboje prebité čiernym prachom (vesuvit). Použil som keramické telieska a kyselinu citrónovú. Potom neutralizácia v mydlovej vode.
Výsledok je super, ale námaha a kopa času pri tomto spôsobe prania je veľká. Je to fakt len východisko z núdze. Preto som sa rozhodol upustiť od čiernoprachových nábojov.
NASTY
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 11 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NASTY »

áno možno je nevýhodou sušenie nábojníc no náklady sú fakt pár centov
Jean
prispievateľ

v1911: odkial si zohnal keramicke telieska ?
v1911
prispievateľ

Na dobierku z technoservisu. Napísal som mail na adresu: technos@technoservismt.cz . Jednanie ústretové a po dohode čo a ako prišiel Poštou balík.Vybavoval to p. Chromý. Objednal som 5 kg omielacich teliesok TVJ ZS 2x4, ktoré podla jeho slov posielal už veľa krát práve na pranie nábojníc.
PS: Na túto tému nájdeš veľa informácii na: strelectvy.cz
Jean
prispievateľ

Strelectvi mám nastudovane. Myslel som že si ich zohnal v SK. Koľko ťa vyšla komplet suma za tých 5kg ? Ja som dal dopyt asi do 5 slovenských firiem ale ani jedna nepredáva potrebný rozmer.
v1911
prispievateľ

Cena bola okolo 40 eur aj s poštovými poplatkami. presne si nepamätám. Česi majú 300 Czk za dobierku na slovensko. Dá sa platiť aj bankovým prevodom ale tam sú poplatky podobné.
Jean
prispievateľ

Tak ak by mal aj niekto dalsi zaujem tak sa mozeme spojit viacery a objednat si telieska z CZ.
Boris27
prispievateľ
Registered for: 14 years 11 months

Príspevok od používateľa Boris27 »

ja by som mal zaujem podla toho aka by vysla cena
Jean
prispievateľ

Ahojte posielal som mail do technoservisu pre cenovu ponuku na TVJ ZS 2x4 ak by mal este niekto zaujem tak zaslite pm. Zatial sme 2.
Jean
prispievateľ

Zacali sa mnozit otazky okolo teliesok z technoservisu. Cena za telieska v rozmere 2x4 TVJ ZS je 185kc/kg (ponuka je stara asi 2 mesiace dufam ze sa cena nezmenila). Posta vyjde na cca 250kc. Pomer hmotnost/objem je cca 1,86kg/dm3. Tzn ze ak niekto chce povedzme 3l bude potrebovat cca 5,6kg teliesok.

Specifikacia je platna podla tejto tabulky:

Obrázok

Existuju aj lacnejsie varianky teliesok. Cena zalezi na rozmere, brusnom ucinku a tvare. Vyssie uvedene telieska su doporucovane na fore strelectvi.cz a tak isto priamo od technoservisu na pranie pistolovych aj puskovych nabojnic.
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Len vas doplnim, aby ste nezili v omyle.
185Kc/kg + 20% dph + 20% rozdiel Sk voci Kc.
AK objednavate 5kg tak vas postovne na slovensko vratane dobierky pride na 338Kc.
Napísať odpoveď

Návrat na "Prebíjanie nábojov"