Pračka na nábojnice
-
Peter Elektro
- častý prispievateľ
- Registered for: 16 years 1 month
- Kontaktovať používateľa:
Mne sa podarilo v "ručnej" pračke (veľká zaváraninova fľaša) oprať náboje prebité čiernym prachom (vesuvit). Použil som keramické telieska a kyselinu citrónovú. Potom neutralizácia v mydlovej vode.
Výsledok je super, ale námaha a kopa času pri tomto spôsobe prania je veľká. Je to fakt len východisko z núdze. Preto som sa rozhodol upustiť od čiernoprachových nábojov.
Výsledok je super, ale námaha a kopa času pri tomto spôsobe prania je veľká. Je to fakt len východisko z núdze. Preto som sa rozhodol upustiť od čiernoprachových nábojov.
Na dobierku z technoservisu. Napísal som mail na adresu: technos@technoservismt.cz . Jednanie ústretové a po dohode čo a ako prišiel Poštou balík.Vybavoval to p. Chromý. Objednal som 5 kg omielacich teliesok TVJ ZS 2x4, ktoré podla jeho slov posielal už veľa krát práve na pranie nábojníc.
PS: Na túto tému nájdeš veľa informácii na: strelectvy.cz
PS: Na túto tému nájdeš veľa informácii na: strelectvy.cz
Zacali sa mnozit otazky okolo teliesok z technoservisu. Cena za telieska v rozmere 2x4 TVJ ZS je 185kc/kg (ponuka je stara asi 2 mesiace dufam ze sa cena nezmenila). Posta vyjde na cca 250kc. Pomer hmotnost/objem je cca 1,86kg/dm3. Tzn ze ak niekto chce povedzme 3l bude potrebovat cca 5,6kg teliesok.
Specifikacia je platna podla tejto tabulky:

Existuju aj lacnejsie varianky teliesok. Cena zalezi na rozmere, brusnom ucinku a tvare. Vyssie uvedene telieska su doporucovane na fore strelectvi.cz a tak isto priamo od technoservisu na pranie pistolovych aj puskovych nabojnic.
Specifikacia je platna podla tejto tabulky:

Existuju aj lacnejsie varianky teliesok. Cena zalezi na rozmere, brusnom ucinku a tvare. Vyssie uvedene telieska su doporucovane na fore strelectvi.cz a tak isto priamo od technoservisu na pranie pistolovych aj puskovych nabojnic.