WTSHTF - všobecne

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
Používateľov profilový obrázok
TURBIAK
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

Xader: no co..arzenal mas slusny, este nejaku assault rifle !! nechcem nas strelcov chvalit :lol: ale mam take skusenosti ze tieto zalezitosti okolo realneho diania sveta zaujima - trapi hlavne nas strelcov ! sledujem a pisem na rozne fora v roznych zameraniach a nikde sa o tom nik nebavi, nikto nechce vediet pravdu okrem nas strelcov, ake mate skusenosti vy ?
rado74 servus bratu , mudro pises.. zachvilu budeme dovazat aj rozky ! napr. svajciarsko, mam kopec znamych co tam pracuje na zeleninovych farmach a podobne, potraviny maju vacsinou doma ,,dopestovane-dochovane,, a co ostalo nam ??? zaujimave ze v 7,5 milionovom svajciarsku sa oplati pestovat..a platy tam maju 6-5 nasobok nasho na tych farmach,takze nieco je niekde zle , tym myslim u nas na SK
White Wolf
občasný prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa White Wolf »

no ja by som to videl ze naidealnejsie by bolo kupit za 118€ toto striebro http://www.goldinvest.sk/ponuka/strieborne-tehlicky a zlomkoveho zlata za nejakych 100€ a nejako by sme mali prve dni prezit...inak neviete ci by sa dala ta strieborna tehla porcovat napr sekerkou alebo nejakou pilkou (but listovou alebo napr tou lanovou...) lebo neviem ake je striebro tvrde :) (mam iba zlatu retiazku na krku s krizikom a tu by som predal iba ak by bolo na vyber bud smrt alebo jedlo...)

PS. :) kym clovek napsie jednu spravu tak sa zobrazia dalsie 4 ale dalsich 100€ by bolo vhodne investovat do nabojov-ak by obchod nevisiel tak namiesto striebra by som presviedcal s meďou...
Naposledy upravil/-a White Wolf v 05 Jan 2011, 21:43, upravené celkom 1 krát.
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 2 months

Príspevok od používateľa aris »

urcite ako narezane zlato bude vhodnejsie platidlo par clankov z retiazky a pod.

co mna ale nejaky cas zaujima, ako sa v pripade potreby zorganizovat. Pretoze, skupina ozbrojenych ludi ma ovela vacsie sance odolat mnohopocetnej tlupe vyzbrojenej sekerami a macetami. Momentalne sme len roztrusene ostrovceky. A aj ked kazdy z nas pozna inych strelcov, predsa len su tu nejake bariery. Najblizsi strelec co sa pozname byva sice nejakych 70 m odo mna ale zvysok zije ovela dalej. Nad tym z casu na cas uvazujem, ako sa dat dokopy ked nedajboze k niecomu dojde.
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

aris napísal:co mna ale nejaky cas zaujima, ako sa v pripade potreby zorganizovat
Dosť ťažká otázka, pretože pri WTSHTF najskôr vypadne telefén (mobil i pevná). A každý sa začne riadiť základným atavizmom- prežiť. Potrava, kúrenie, výzbroj. A či zostane čas a spôsob na zgrupovanie sa, ťažko povedať. Taktiež je otázne, či "kamoš", ktorému si doposiaľ veril, ťa nepodrazí pre tfvoj generátoro a zásoby nafty alebo streliva :? .
Naposledy upravil/-a Panzer v 05 Jan 2011, 21:56, upravené celkom 1 krát.
White Wolf
občasný prispievateľ

bud pochvalena moja chata: dostatocne velky stary kvalitny dom...steny z kamena-obvodovy mur ma pol metra :) co poviete to by malo obstat nejaku tu palbu + velka zahrada (kde pravdaze pestujem švestičky) zemiaky mrkvu hrach atd atd...no proste vsetko co sa da u nas vypestovat a zjest...(najdu sa aj nejake jablonky a hrusky na tekutu potravu duse a aj trocha hrozna z kt sa da na jesen za sud vina porobit) cize ja mam na WTSHTF situaciu "pevnost" obstaranu
White Wolf
občasný prispievateľ

Panzer napísal:
aris napísal:co mna ale nejaky cas zaujima, ako sa v pripade potreby zorganizovat
Dosť ťažká otázka, pretože pri WTSHTF najskôr vypadne telefén (mobil i pevná)

ha lenze tato situacia nenastane zo dna na den ale dajme tomu uz najmenej tyzden (alebo co je skor pravdepodobne mesiac) bude jasne ze nieco visi vo vzduchu a nieco sa deje-ak mas otvorene oci tak si to vsimnes a mozes zorganizovat svoju tlupu (ale ak ste uz davno dohodnuty a cakate iba na zaverecny signal tak to mas lahsie)
Panzer
Administrátor

to White Wolf

Ti garantujem, že sám v takej usadlosti nemáš šancu proti trom-štyrom odhodlaným útočníkom. Jeden molotov do okna, hasíš oheň a z druhej strany ti naskáču ostatní borci do domu a si v p*deli.
Xader
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Xader »

White Wolf: fajn pevnost ... fajn zasoby ... a kde to mas ? aby som vedel/vedeli kam mame ist v pripade krize pre zasoby ... arzenal mame dobry :twisted: ak nepustis a nedas ... my si to vezmeme :lol: :twisted:
White Wolf
občasný prispievateľ

:) od juhu mam volne priestranstvo cca 300m od vyhodu 150m kopec a na jeho upati je taka velka luka o rozlohe cca 150*200 m a od severu a zapadu mam husty les ale ten je vzdialeny cca takych 100m do mierneho kopca cize a toto vsetko je volne priestranstvo s maximalne ovocnimi stromami (ale nieje v meste iba v blizkosti dediny) cize ak by som mal nejaku tlupu kde by boli vzdy minimalne dvaja ludia na strazi (+podpora nejakych 2az 4 zbrani) tak to do pohody ubranim

zabudol som spomenut 3 studne o hlbke 2 m
TURBIAK
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

nechcem to tu nejak rozvadzat ale mam info o takych dobre vyzrojenych-vystrojenych skupinach ,,cakajucich,, pripadnu zavaznu situaciu :lol:
White Wolf zacni riesit strelbu na velku vzdialenost...lebo mam pocit ze malo co zastavi skupinku odstrelovacov :lol: nepomohlo by ti ani 20 chlapov okolo domu ak by sa zacali sypat strely z 500- 800 m :lol:
White Wolf
občasný prispievateľ

:D snajper sa nezaprie :) ...inak neviem kto by z miestneho polovnickeho muzstva ujal a zobral jeho super tunovanu 22 cal a zacal po mne sit...ale aj nad tym som rozmyslal: 1) pochybujem ze ma niekto v blizkosti dostatocne vykonu a presnu puska- a co je dvolezitejsie s dobrym zameriavacom aby ma z 800m zacal ohrozovat... 2)ak by sa aj niekto taky nasiel pohybujem ze by mal dostatocnu ZDATNOST aby ma aj na tych 800m trafil ked si tu pusku zozene 3) :) je tolko inych krasne neopevnenych cielov tak preco prave ja? :D :D
Panzer
Administrátor

to White Wolf

Najhoršie je, že stačí, aby prišli návštevníci v noci a si v p*deli ako Baťa s drevákmi...
TURBIAK
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

White Wolf: No, len tu na fore je nas mozno 10 ludi "co to umi" na 500-1000 m :lol: by si sa cudoval
White Wolf
občasný prispievateľ

no ved 10 ludi :D a slovensko je take velke :) ....polovnici u nas sa zmohnu ak tak na 100m cize toho sa nebojim

panzer :) ak by islo do tuheho skusim z niekadial urabovat nejake tie € (prip kto vie ak to bude o nejakych 6 roko mozno si aj na to nasetrim) a prikupim si nejaku tu nightvision 2 gen a som online den noc 24ho denne 7 dni v tyzdni (solarna aelbo rucna nabijacka bateriek a fachcim)
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Mno, ak ciste teoreticky zafantazirujeme o SHTF 'argentinskeho' typu (ale v europskom meritku): Za morom je pre pripad SHTF municia jednou z najlepsich investicii, a to nielen pre bartrovy obchod, da sa lahko pocitat a krabicky sa daju aj delit na jednotlive naboje. Problem v europe (a na slovensku) je ze rozsirenie zbrani je v porovnani s nimi minimalne, vlastnici su registrovani, a da sa cakat ze pri mnohych SHTF alternativach by zbrane boli jednotlivcom odnate uz na zaciatku bud statom (policiou ci armadou), alebo potom entitami ktore by staty nasledovali (rozne druhy zriadeni, federacii, alebo mestskych statov a pod.). Navyse hlucnost zbrane v kombinacii so znacnou hustotou populacie je dost nevyhodou, a akonahle by sa pocas SHTF clovek prezradil ze zbran ma (ci uz pri pytlaceni alebo pri ochrane svojho obydlia ci majetku), velmi lahko/rychlo by o nu mohol nasledne prist (a to aj keby bol ztelesnenym chuckom norrisom a johnom rambom v jednej osobe). Nikto nedokaze 24 hodin denne sledovat 360 stupnov dokonca ani ked by nerobil nic ineho nez strazil dom, a v reale by na jeden dom muselo pripadat aspon 9-12 ozbrojenych a aspon minimalne vycvicenych ludi/obrancov ako minimum. Ten dom by musel byt na to samozrejme pripraveny (=dostatocne prehladne okolie a oplotenie, nehorlava strecha + upravene zaluzie alebo okenice na oknach, v pivnici studna s cistickou, tepelne cerpadlo, zasoby paliva na varenie, atd.), a aj tak by to bolo na hrane, a udrzatelne len vo velmi specifickych SHTF situaciach. V ozaj zlej SHTF by asi boli fyzicky udrzatelne/obranitelne len stare zachovale hrady a mozno par vaznic (bezne vaznice moc nie, tie su stavane na to aby udrzali ludi/zlocincov vovnutri, ale nie tych zvonku vonku - na ich ploty/mury/steny/brany by stacila aj obycajna rozbehnuta nalozena tatrovka).

Ale spat k zbraniam - ako som uz pisal ich vyuzitie by v skutocnosti bolo velmi obmedzene, na polovacku by sa dali pouzit len v uplnych zaciatkoch (zver v lesoch by bola vyhubena velmi rychlo), a na ochranu, mno, to ma par hacikov ktore moc rozoberat nechcem, kazdopadne treba sa zamysliet aj nad tym ci by sa clovek musel/chcel/bol schopny 'branit' aj pred susedmi ci blizsou ci vzdialenejsou rodinou, a tu by zaroven bad guys mohli pouzit aj na vydieranie, atd. Proste realita ma daleko od hollywoodskej fikcie, a malokto z nas ozaj 'nema co stratit', co robi veci dost komplikovanymi.

Len tak mimochodom, kludne by sme si aj tu mohli dohodnut aspon cislo CB kanalu kde by sa mozno v niektorych SHTF situaciach dalo komunikovat nadalej (ked uz aj nie miesto a cas – napr. poludnie prveho dna v mesiaci na Trencianskom hrade, prichadzajuci nech uz zdaleka - aspon z 800m - mava bielou satkou s napisanym W ako ‚webforum‘ :wink: :twisted:

Gunslinger

Edit: Fuha, nez som to dopisal, pribudla sem stranka prispevkov (a to tu zvycajne byva dost pusto :-)
Naposledy upravil/-a Gunslinger v 05 Jan 2011, 22:48, upravené celkom 1 krát.
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"