Nákupné povolenie
-
inspiring_shirley
tak chlapci . moja skusenost s dnesneho rana. kamarat na seba kupil samonabijaciu pistol (podla NP) a dnes sme ju boli prepisat na mna.jemu policajt vystavil karticku zbrane hned ju aj predierkoval. ja som vyplnil kupno predajnu zmluvu ktoru mi policajt dal. a hned vystavoval karticku zbrane na moje meno.samozrejme sme platili este po pritom aj tie poplatky.2x za kartu zbrane a plus ja este 16,5 za ten "prepis". a NP vystavuju na pockanie. Bratislava V
-
inspiring_shirley
bol to papier fotrmatu A5 bolo na nom ze predavajuci. meno, bydlisko, a co sa predava a kupujici tie iste udaje,, a niekde pod tym bolo ze podpisi overil. tam sa podpisal asi ten policajt..ako on mi kludne mohol vystavit nakupne. ale neviem komu by som nechal tie jednotlive casti toho NP. no poriesil to takto.
-
inspiring_panini
190/2003
§11
(9) Ak je zbraň kategórie A alebo zbraň kategórie B, ktorá má byť predmetom prevodu vlastníctva, evidovaná
policajným útvarom, ktorý žiadateľovi o vydanie nákupného povolenia vydal zbrojný preukaz alebo zbrojnú
licenciu, nákupné povolenie sa nevydáva
Za čo si platil ty tých 16,5 je mi záhadou.
§11
(9) Ak je zbraň kategórie A alebo zbraň kategórie B, ktorá má byť predmetom prevodu vlastníctva, evidovaná
policajným útvarom, ktorý žiadateľovi o vydanie nákupného povolenia vydal zbrojný preukaz alebo zbrojnú
licenciu, nákupné povolenie sa nevydáva
Za čo si platil ty tých 16,5 je mi záhadou.
-
inspiring_noyce
-
inspiring_panini
No z toho ako písal "policajt" bez toho aby to nejako oddelil typu "jeho policajt" "môj policajt" alebo tak, z toho že on sám nemal nákupné povolenie, z toho že na konci napísal Bratislava V čo vyznieva ako jednotné miesto pre celý úkon...luke napísal:kde z toho textu vyplyva, ze kupujuci aj predavajuci su z rovnakeho obvodu?
http://www.minv.sk/?spravne-poplatky-na ... a-streliva položka 31, písmeno a. "Žiadosť o vydanie nákupného povolenia na každú zbraň alebo jej hlavnú časť 16,50 € (500,- Sk)"Sparkus napísal:
Znamená to, že nedostaneš do ruky papier. Za ukon sa však platí.
Nákupné povolenie sa nevydáva, teda o neho ani nežiadam a teda za žiadosť ani neplatím. Nevidím tam žiadny poplatok "za úkon".
ty si iny vestec, ked si hento vsetko z toho uhadol. pisal v prvom prispevku, ze np davaju na pockanie, z coho by si mohol vyvestit, ze to bol jeho pripad. ale nie je to tam napisane presne.
suhlasim vsak s tym, ze v rovnakom obvode nevidim dovod na platenie poplatku, ak nebola podana ziadost o np a to nebolo ani vydane, lebo to zakon nevyzaduje.
suhlasim vsak s tym, ze v rovnakom obvode nevidim dovod na platenie poplatku, ak nebola podana ziadost o np a to nebolo ani vydane, lebo to zakon nevyzaduje.