Nákupné povolenie

miro285
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa miro285 »

No ja som tam bol niečo pred jedenástou, vtedy tam bol akurát nejaký pán čo si vybavoval niečo so ZP..
Používateľov profilový obrázok
mazzi
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa mazzi »

V Michalovciach tiež nemali problém. Pani podporučíčka bola ochotná a za pár minút som mal NP vo vrecku.
Rasto
expert
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Vsetci mame normalnych za prepazkou len kamov tam ma neschopnych lenivych hujov, ktorych treba dat do laty, lebo takto si pristup k "zakaznikovi" nepredstavujeme.
kamov
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa kamov »

Ako vam zavidim :( Par km "vedla" a uplne iny svet...
Rasto
expert
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

to mas ako vo vlastnom dvore "ako si zariadis, tak mas" Len totok mas trosku viac prace :-)
inspiring_shirley

Príspevok od používateľa inspiring_shirley »

tak chlapci . moja skusenost s dnesneho rana. kamarat na seba kupil samonabijaciu pistol (podla NP) a dnes sme ju boli prepisat na mna.jemu policajt vystavil karticku zbrane hned ju aj predierkoval. ja som vyplnil kupno predajnu zmluvu ktoru mi policajt dal. a hned vystavoval karticku zbrane na moje meno.samozrejme sme platili este po pritom aj tie poplatky.2x za kartu zbrane a plus ja este 16,5 za ten "prepis". a NP vystavuju na pockanie. Bratislava V
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa luke »

to je podpis kupno predajnej zmluvy povinny, alebo preco ti ju policajt daval?
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Asi preto, že transakcia prebehla priamo pred policajtom, nevydával teda nákupné povolenie a nejaký doklad zrejme musí mať (na tých 16,50 - predaj a nákup zmluvne na mieste).
luke
častý prispievateľ

sak na nakupne povolenie nie? kupa a predaj mohli prebehnut aj konkludentne podla mna. na to nepotrebujes ziadny papier.
inspiring_shirley

Príspevok od používateľa inspiring_shirley »

bol to papier fotrmatu A5 bolo na nom ze predavajuci. meno, bydlisko, a co sa predava a kupujici tie iste udaje,, a niekde pod tym bolo ze podpisi overil. tam sa podpisal asi ten policajt..ako on mi kludne mohol vystavit nakupne. ale neviem komu by som nechal tie jednotlive casti toho NP. no poriesil to takto.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

190/2003
§11
(9) Ak je zbraň kategórie A alebo zbraň kategórie B, ktorá má byť predmetom prevodu vlastníctva, evidovaná
policajným útvarom, ktorý žiadateľovi o vydanie nákupného povolenia vydal zbrojný preukaz alebo zbrojnú
licenciu, nákupné povolenie sa nevydáva

Za čo si platil ty tých 16,5 je mi záhadou.
luke
častý prispievateľ

kde z toho textu vyplyva, ze kupujuci aj predavajuci su z rovnakeho obvodu?
inspiring_noyce

Príspevok od používateľa inspiring_noyce »

Zoidberg37 napísal:190/2003
... nákupné povolenie sa nevydáva. Za čo si platil ty tých 16,5 je mi záhadou.
Znamená to, že nedostaneš do ruky papier. Za ukon sa však platí.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

luke napísal:kde z toho textu vyplyva, ze kupujuci aj predavajuci su z rovnakeho obvodu?
No z toho ako písal "policajt" bez toho aby to nejako oddelil typu "jeho policajt" "môj policajt" alebo tak, z toho že on sám nemal nákupné povolenie, z toho že na konci napísal Bratislava V čo vyznieva ako jednotné miesto pre celý úkon...
Sparkus napísal:
Znamená to, že nedostaneš do ruky papier. Za ukon sa však platí.
http://www.minv.sk/?spravne-poplatky-na ... a-streliva položka 31, písmeno a. "Žiadosť o vydanie nákupného povolenia na každú zbraň alebo jej hlavnú časť 16,50 € (500,- Sk)"

Nákupné povolenie sa nevydáva, teda o neho ani nežiadam a teda za žiadosť ani neplatím. Nevidím tam žiadny poplatok "za úkon".
luke
častý prispievateľ

ty si iny vestec, ked si hento vsetko z toho uhadol. pisal v prvom prispevku, ze np davaju na pockanie, z coho by si mohol vyvestit, ze to bol jeho pripad. ale nie je to tam napisane presne.

suhlasim vsak s tym, ze v rovnakom obvode nevidim dovod na platenie poplatku, ak nebola podana ziadost o np a to nebolo ani vydane, lebo to zakon nevyzaduje.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"