Uloženie zbrane

Používateľov profilový obrázok
kapula
častý prispievateľ
Registered for: 19 years
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kapula »

ja mam zapisane na sa58 "miesto trvaleho pobytu, miesto dalsieho pobytu, adresa na privat a sportove strelnice"
cize ked sa budem stahovat, staci aby som si vybavil prechodny pobyt na novom bydlisku a malo by to byt OK. Ak by som tam nemal miesto ineho pobytu, tak musim ist na policiu, a poziadat o novy preukaz zbrane, kde by bola uvedena nova adresa na privat. Takze zapisu ti tam adresu aku povies.

A ja som sa ako student snazil o A, aby som nemal trampoty pri prenasani hore dole
friendly_hopper

Príspevok od používateľa friendly_hopper »

Chalani,precital som co som mohol,ale stale som nenasiel odpoved na moju otazku. Ked mam A-ko ZP a na preukazu zbrane je napisane: Miesto drzania-NOSENIE,,, a Ulozenie zbrane -MOJA ADRESA, tak stale mi nie je jasne,keby som siel na sluzobku,alebo som u svokrovcov pod Tatrami,tak ci si mozem svoju zbran ulozit aj tam,ak mam so sebou prenosny trezor a ja idem so svagrovcami na jedneho capaka do susednej hospudky? Mam na to pravo,alebo porusujem zakon. :? Ak to tu je na fore napisane,tak mi prosim hodte link,ak nie tak rad privitam neake info. :arrow: Este jedna otazka a to ulozenia zbrane. Ak mam svoj byt zabezpeceny bezpecnostnymi dverami (13 zapadov ),nie je uz samotny byt vlastne trezor a ochrana proti odcudzeniu a zneuzitiu zbrane :?: :!: Sak manzelku tam zamykam uz pekne dlho a este ju nikto nezneuzil :twisted: :mrgreen: Teda,dumam sebe 8) :lol:
arminius
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

Joe
§ 27
Oprávnenia držiteľa zbrojného preukazu :
....držiteľ skupiny A zbrojného
preukazu je oprávnený aj na nosenie tejto
zbrane v stave, pri ktorom je strelivo v hlavni, v nábojovej
komore hlavne, v nábojovej komore valca
revolvera, v nábojovej schránke zbrane alebo v zásobníku
zbrane, ak je zásobník v zbrani (ďalej len
„stav umožňujúci okamžité použitie“), ak osobitný
predpis neustanovuje inak...
§ 28
Povinnosti držiteľa zbrojného preukazu :
...zabezpečiť zbraň, na ktorú mu bol vydaný preukaz
zbrane, strelivo do tejto zbrane, strelný prach a zápalky
proti strate, odcudzeniu alebo zneužitiu,
c) zabezpečiť zbrojný preukaz a preukaz zbrane proti
strate, odcudzeniu alebo zneužitiu,...
Zákon , ako taký nešpecifikuje , čo a ako máš alebo nemáš a akým spôsobom .....
Zákon určuje , čo musíš :!:

www.zbierka.sk
Zbierka zákonov č. 190/2003
friendly_hopper

Arminius, rozumiem,ze zakon urcuje co musim,ale viem,ze niektory drzitelia maju napisane v PZ iba NOSENIE a ja mam okrem toho aj moju adresu. Som v inej situacii,alebo to nema ziadny vpliv. Ak by to bol rozdiel,tak zrejme si zajdem na VB a zmenim to :wink: 8)
arminius
častý prispievateľ

Joe

Som pozrel na :

ZP - mám uvedenú adresu + údaje

PZ - EVIDOVANÁ - OR PZ KOŠICE I + údaje o zbrani ,

" A "

Miesto držania / uloženia - nevyplnené , šak mám viď vyššie ......
Veď to z toho zákona vyplýva , že môžeš mať kvér ......čo to napísali :?: :roll:

tak chodˇza chlapcami z V.B. a daj do poriadku , ako si bpl spomenul :wink:
friendly_hopper

No ta fasa,takze zase namiesto strelnice,budem trcat pol dna na policii. :evil: Este ked mi to tam pisal,tak som sa ho pytal,ci tam ta adresa musi byt a on,ze vraj hej. Tak som zvedavy,co mi na to povie,ked sa ho to spytam znovu :shock: Jedno stastie,ze tam mam aj svojich chlapcov :twisted: Takze este raz dik.
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

...
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 18 Jan 2011, 20:07, upravené celkom 1 krát.
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

podla mna to moze byt v mediach zakona kludne aj plechova pokladnicka na klucik z baumaxu za 5€, kedze zakon pod 9 zbrani neuklada povinnost ukladat zbran v trezore.
a potom je to uz len cista polemika a vec nazoru co je dostatocne zabezpecenie, ale podla mna sa rata ked to mas zamknute aj v nabytkovej skrinke.
otvorit sa totiz da vsetko.
Simoo
prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa Simoo »

Mňa by zaujímalo ako by sa postavili k takémuto prípadu. Zoberte si situáciu:
Nové bytovky majú obyčajne podzemné garáže takže neostáva miesto na pivnicu. Preto má každý byt na svojom poschodí, na spoločnej chodbe komory, ktoré slúžia miesto spomínaných pivníc. Ak sa chce človek dostať do svojej komory, musí prejsť dvojo zamknutých dverí.
Čo keby som mal trezor alebo uzamykaciu skriňu so zbraňami v tejto komore?
Predsa sa to nachádza na mojej adrese a patrí to mne?!
momentalne anonymny
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 10 months

Príspevok od používateľa momentalne anonymny »

ak ti nebude luto tvojich zbrani kvoli kradezi ...
arminius
častý prispievateľ

Simoo

...a ak budeš potrebovať niečo , budeš behať cez celú chodbu a tie dvere :?:

...a susedovci tiež zvyknú byť poniektorí zvedavkovia :wink:

...a aj pivnica , ktorú si bol spomínal , tiež patrí k bytu , no neviem ako by sa k tomu stavali orgáňi a nehovoriac o poisťovni . Tá má problém vyplatiť poistné za pár kompótov alebo bicykel .... :roll:
Simoo
prispievateľ

Berte to len ako teóriu. Chcel som len vedieť či je niečo také možné.
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

Simoo napísal:Mňa by zaujímalo ako by sa postavili k takémuto prípadu. Zoberte si situáciu:
Nové bytovky majú obyčajne podzemné garáže takže neostáva miesto na pivnicu. Preto má každý byt na svojom poschodí, na spoločnej chodbe komory, ktoré slúžia miesto spomínaných pivníc. Ak sa chce človek dostať do svojej komory, musí prejsť dvojo zamknutých dverí.
Čo keby som mal trezor alebo uzamykaciu skriňu so zbraňami v tejto komore?
Predsa sa to nachádza na mojej adrese a patrí to mne?!

Podľa môjho názoru je takéto uloženie zbrane v poriadku, pretože základnou podmienkou, ktorú zákon stanovuje, je zabezpečiť zbraň ... proti strate, odcudzeniu alebo zneužitiu. A to všetko uloženie zbrane v trezore či v skrini umiestnenej v kumbále prináležiacom k bytu spĺňa. Rovnako by to bolo, ak by som bývajúc v rodinnom dome uložil zbraň v skrini alebo trezore v záhradnom domčeku postavenom na mojom oplotenom pozemku. Druhá vec je, ako to tu už písali viacerí, že z praktického hľadiska je to viac než nepraktické :D. Ale zase väčšina z nás má zbraní viac, takže štyri v kumbále a jeden pod vankúšom :lol: .
Simoo
prispievateľ

Ďakujem, to mi stačí.
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa R »

Simoo: ak budeš doma a v tom čase ti niekto kumbál vyberie tak ťa asi policajti dodrbú, že ak by si mal trezor doma tak sa nič nestane... ale možno aj nie. Klasická skriňa na 5 dlhých a 5 krátkych ti zaberie 30x35 cm, tak načo riskovať....
Zamknuté

Návrat na "Zákon o zbraniach"