Idem na skúšky, držte palce!

Peter Elektro
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 4 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peter Elektro »

Tak to je niekde riadna divočina :D Na mojej skuške bola presilovka skušajucich proti odpovedajucim 5 na 3 :D
Používateľov profilový obrázok
peter9898
prispievateľ
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa peter9898 »

kamov: ono je to dane aj samotnymi vlastnostami daneho uchadzaca. Ako v skole niekomu ide matematika niekto jej absolutne nerozumie. Tak je to aj tu . Niekomu staci 2x precitat niekomu nestaci ani 10x a ostane mu len sa to nabiflit.

Mne prisli otazky a odpovede velmi logicke tak a este mi na skuske aj sadli otazky :D

Zas ja na skuske som mal tiez jedneho tipka (on odpovedal kym som sa ja pripravoval) a co otazka to taka hlupost, ze som sa musel velakrat udrzat aby som sa nezacal smiat. Velmi som sa divil ked aj on spravil.

A Samozrejme, ze mne tiez velmi pomohlo webforum a stale pomaha pochopit iste veci :)
lubor
prispievateľ
Registered for: 16 years 11 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lubor »

Ono ani tak nie je dolezite ci sa precita 1 alebo 2x dolezite je sustredit sa na to co citas a ak mas pocit, ze citas a nicomu nerozumies tak vtedy citas uplne zbytocne. Treba to odlozit na neskor, staci aby bol trochu stres v robote a clovek je vyradeny az do vecera.
Ja ak sa dobre pamatam som precital raz a druhy krat po tyzdni na skuskach som mohol bez problemov odpovedat na vsetky otazky ale nemali tolko casu. Jasne je, ze po 7 rokoch by som to musel citat znova ked by ma poslali na preskusanie aj dake zmeny sa od vtedy porobili.

Gratulujem vsetkym co maju skusky ZP za sebou.
inspiring_noyce

Príspevok od používateľa inspiring_noyce »

navstevoval som to tu sice bez registracie, ale o to častejsie :) otazky su jasne a odpovede logicke. kto si to 2x pozorne prečíta, nemal by mat na skúške problém. toto forum je celkom dobra priprava, vela veci sa tu rozoberalo.
friendly_moore

Príspevok od používateľa friendly_moore »

zdravim chlapi...chcem sa spytat, ako ste sli obleceny na skusku?....staci ist normalka v rifliach ,alebo treba nahodit nejaky sviatocny oblek?.....
Phill22
občasný prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa Phill22 »

Stačí ísť v "civile". Nie je to štátnica na VŠ :)
telra
častý prispievateľ
Registered for: 16 years

Príspevok od používateľa telra »

ja som siel v rifloch, polokoseli a saku - take slusne leharo.,
Dobrym (to znamena nie veci ako monterky ci orzne anarchisticke kozene roztrhane oblecenie) nic nepokazis a treba si uvedomit ze aj ty najpoctivejsi policajti su tiez len ludia.....
Vaquero
moderátor
Registered for: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa Vaquero »

Nepamätám si, že by som za tie roky skúšal niekoho v obleku, ale to je vec osobného vkusu. Hlavne treba vedieť tých pár jednoduchých otázok a neotočiť zbraň na komisiu. Potom je to už na Tvojej serióznosti, ako poctivo budeš navštevovať strelnicu, zdokonaľovať sa v streľbe, ale aj teóriu okolo zbraní a streliva a súvisiacich právnych predpisov. Ak to zanedbáš a urobíš nejakú blbosť, priprav sa na to, že si v riti.
xcapi
prispievateľ
Registered for: 14 years 10 months

Príspevok od používateľa xcapi »

Ahojte,

O 2 tyzdne idem na skusky, skupina A. Chcel som sa len spytat na vase skusenosti, do akej miery komisia na skuske baziruje na presnej znalosti cisiel paragrafov, odstavcov atd. pri odpovediach na jednotlive otazky.

Napriklad pri otazke o splneni podmienky bezuhonnosti staci vymenovat akych trestnych cinov sa ziadadel nesmel dopustit, alebo sa treba nadrilovat aj cisla konkretnych zakonov, paragrafov a odstavcov?

Vdaka a drzte palce:)
inspiring_hoover

Príspevok od používateľa inspiring_hoover »

ahoj , tak konkretne tuto otazku som dostal aj ja :D
zacal som mu to tam postupne vymenuvavat ako to bolo v zelenej knihe , na to ma vsak policajt stopol a povedal mi ze ako odpoved staci uviest vetu: "vsetky podmienky spadajuce pod paragraf x y "
ziadne vymenovavacky

samozrejme to podla mna zalezi skor od skusajuceho
inspiring_swanson

Príspevok od používateľa inspiring_swanson »

tym paragrafom myslel paragrafy TZ alebo ten jeden v 190/2003? Tusim 19tka to je... :?:
inspiring_bartik

Príspevok od používateľa inspiring_bartik »

netreba sa plasit je to rutina, ked si precital knihu nieje co riesit to urobis ako nic.
inspiring_hoover

Príspevok od používateľa inspiring_hoover »

keby sa rozpolim tak si nespomeniem aky mi povedal...
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Skôr ako sa učiť presné znenie paragrafov ich treba pochopoť a vysvetliť vlastnými slovami aby si ukázal, že vieš o čom to je.

Samozrejme treba podľa možností používať primerané odborné výrazy, no a niekedy sa treba učiť konkrétne znenie, ako napr vymenovať zbrane danej kategórie.
xcapi
prispievateľ
Registered for: 14 years 10 months

Príspevok od používateľa xcapi »

Vdaka za odpoved, tak snad tam nebude nejaky puntickar. Sice nevidim problem v tom sa to naucit, ale podla mna zbytocne tlacit do hlavy menej podstatne detaily ak rozumies podstate a suvislostiam.

Este jedna otazka mimo, ziadost som si podaval cisto na skupinu A, vsetky potrebne doklady som dodal, ziadne natahovacky pri podavani ziadosti zo strany policajtov neboli, vsetko prebehlo z ich strany korektne. Dosla mi pisomna pozvanka a o 2 tyzdne idem na skusku. Mozem este priamo na mieste ocakavat nejake dotahovacky ohladom reklasifikacie skupiny A, mam sa na nieco psychicky pripravit, alebo idem s tym, ze ak nepohnojim skusky tak je to v pohode?
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"