Glock 43

luco
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa luco »

Mal som G43 a ako pise Marabu tak aj co sa tyka ramu je ten plast o dost tensi a pri tom kalibri to dostane pocitit casom podla mna...
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

Aha, nemal som ho v ruke .Ale možno niečo výdrži ,čas ukáže.
eager_tu

Príspevok od používateľa eager_tu »

Zdravím.

Rozhodujem sa medzi Glock 43 a Walther PPS. Patrím medzi strelcov s krátkymi prstami. Obvykle nedočiahnem pohodlne na vypúšťač zásobníka a musím si zbraň prechytiť. Ktorú fešandu z týchto dvoch by ste mi odporučili?
Držal som G43 a nebolo to vôbec zlé. Žiaľ PPSko nikto v mojom okolí nemá a v obchodoch ho majú len na objednávku.
Vopred ďakujem za Vaše postrehy.
inspiring_payne

Príspevok od používateľa inspiring_payne »

Ahoj, viem ti napisat iba moj subjektivny nazor. Vraj Walther isiel s kvalitou dole, lebo vraj fabriku odpredali tusim umarexu. Glock si myslim, ze je dost spolahliva zbran a mna G19 nikdy neskalamal, ziadna zavada, vsade na to maju prislusenstvo. ja osobne by som isiel do Glocku
Používateľov profilový obrázok
MRBLUE
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

Neviem odkial si, ale obe zbrane maju v predajni Hermes v Bratislave.
Ja osobne odporucam Glock. Lahko k nemu zozenies doplnky (puzdra, botky, mieridla...) aj nahradne diely a to za urcite lepsie ceny ako na Walther.
eloquent_neumann

Príspevok od používateľa eloquent_neumann »

Cauko.Mal som takú istú dilemu ako ty a skusil som obe zbrane.Skoncil som pri glock 43.
eager_tu

Príspevok od používateľa eager_tu »

TomasARN napísal:Ahoj, viem ti napisat iba moj subjektivny nazor. Vraj Walther isiel s kvalitou dole, lebo vraj fabriku odpredali tusim umarexu. Glock si myslim, ze je dost spolahliva zbran a mna G19 nikdy neskalamal, ziadna zavada, vsade na to maju prislusenstvo. ja osobne by som isiel do Glocku
Počul som o tom niečo, vraj hlavne začali častejšie praskať.. Mám cca 5 rokov G17 a odstrieľaných niekoľko tisíc patrónov a zatiaľ som na ňom nemal závadu. Preto nemôžem krivého slova povedať na Glocky.
MRBLUE napísal:Neviem odkial si, ale obe zbrane maju v predajni Hermes v Bratislave.
Ja osobne odporucam Glock. Lahko k nemu zozenies doplnky (puzdra, botky, mieridla...) aj nahradne diely a to za urcite lepsie ceny ako na Walther.
Som z BB. Asi si budem musieť spraviť výlet do Capitolu :) Ostal som prekvapený, keď mi v obchode povedali, že náhradný zásobník na Walthra stojí cca 50,-€..
maxoGTI napísal:Cauko.Mal som takú istú dilemu ako ty a skusil som obe zbrane.Skoncil som pri glock 43.
Takže nepomohol ani vypúšťač zásobníka u Walthra pri lúčiku? Som doň vkladal veľké nádeje..
luco
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa luco »

No ja som mal aj G43 a aj G26 a skoncil som radsej pri tej 26ke :)
thunder
občasný prispievateľ
Registered for: 10 years 5 months

Príspevok od používateľa thunder »

Mam PPS, strielam z neho a nemal som s nim nikdy ziadny problem. Kazdy, co ho skusal, skonstatoval, ze sa s nim prekvapivo dobre striela, napriek jeho malym rozmerom. 6-ranovy zasobnik je mierne nepohodlny, lebo malicek uz nema oporu, ale da sa to prezit. 7 a 8 ranovy je luxus. V lete ho nosim v apendixe pod trickom a nevidiet ho. Ma vymenny chrbat rukovate, takze je prisposobitelny na rozne ruky. Este take zenske kriterium - je krajsi. Urcite bude ale drahsi ako G.
G43 som dlhodobo nenosil, takze ich zamerne neporovnavam, len jednostranne hodnotim. Glocka mam rad, pouzivam casto G17, ale PPS by som nevymenil. Nevidim na to ziadny dovod...
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

MacD napísal:Patrím medzi strelcov s krátkymi prstami. Obvykle nedočiahnem pohodlne na vypúšťač zásobníka a musím si zbraň prechytiť.
Som na tom podobne s krátkymi prstami, bez zmeny úchopu nedočiahnem palcom vypúšťač takmer na žiadnej zbrani. Pravdupovediac som sa s tým naučil žiť a už pri prebíjaní ani nevnímam, že musím povoliť úchop a zbraň v ruke mierne pootočiť. Verím tomu, že ak by som strieľal výkonnostne, prejavilo by sa to nejakými desatinkami na výsledkoch. Ale výkonnostne nestrieľam a predpokladám že s PPS/G43 ani ty nebudeš.
MacD napísal:Takže nepomohol ani vypúšťač zásobníka u Walthra pri lúčiku? Som doň vkladal veľké nádeje..
Čo som skúšal zbrane s páčkou (HK, Walther), pri nich som potreboval ešte dlhší palec než na klasických "tlačítkových", takže môj problém páčka neriešila.
Skôr naopak, pri niektorých modeloch (napr. P30) mi už samotný dizajn tej páčky ani neumožňoval vypustiť zásobník bez zmeny úchopu.
mrzo
častý prispievateľ
Registered for: 12 years

Príspevok od používateľa mrzo »

yarco napísal:Čo som skúšal zbrane s páčkou (HK, Walther), pri nich som potreboval ešte dlhší palec než na klasických "tlačítkových", takže môj problém páčka neriešila.
Skôr naopak, pri niektorých modeloch (napr. P30) mi už samotný dizajn tej páčky ani neumožňoval vypustiť zásobník bez zmeny úchopu.
Ak chces vypustat palcom a mas malu ruku, ano, logicky je ta packa este dalej ako tlacitko na rukovati. Ale vyhodou je, ze ta packa sa da stlacit aj z druhej strany prstami, ktore z uchopu dociahnu dalej ako palec, staci len vystriet prst a potiahnut dole, ja to takto robim na P30 prstenikom, kedze palcom tiez nedociahnem bez toho, aby som aspon trochu, aj ked minimalne prechytil zbran.
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Ale tým prstenníkom to asi tiež nepôjde bez zmeny/povolenia úchopu.
Navyše práve pri P30 je tá páčka urobená tak, že odklápa celú plôšku pod lučíkom. Takže ak máš riadne vysoký úchop s prstami silnej ruky natlačenými pod lučíkom, bez povolenia úchopu zásobník nevypustíš.
Aspoň mne sa to nepodarilo.

Ale tu sme s vypúšťaním páčkou dosť OT.
mrzo
častý prispievateľ
Registered for: 12 years

Príspevok od používateľa mrzo »

Ak sme offtopic, kludne premazte moderatori, aj ked sa to poloznej otazky myslim ciastocne tyka, ale este doplnim.

Prave pre minimum povolenia uchopu (nie prehmatnutie) vypustam prstenikom, ktory je najnizsie/najblizsie k vypustacej pake. Najprv som to robil palcom, ale to som musel mierne prehmatnut, natocit zbran v dlani.

Treba ale urcite poznamenat, ze to nie je uplne intuitivne a prirodzene, hlavne pre toho, kto je zvyknuty vypustat standardne tlacitkom cez palec, na youtube som to videl robit uz len jedneho dalsieho typka, vsetci to vypustaju cez palec, kto dociahne bez natocenia, kto nie, natoci. Rozhodne treba vyskusat pred kupou.
maros15
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa maros15 »

MacD napísal:Zdravím.

Rozhodujem sa medzi Glock 43 a Walther PPS. Patrím medzi strelcov s krátkymi prstami. Obvykle nedočiahnem pohodlne na vypúšťač zásobníka a musím si zbraň prechytiť. Ktorú fešandu z týchto dvoch by ste mi odporučili?
Držal som G43 a nebolo to vôbec zlé. Žiaľ PPSko nikto v mojom okolí nemá a v obchodoch ho majú len na objednávku.
Vopred ďakujem za Vaše postrehy.
Mal som PPS,teraz mam G43.Za mna Glock 43.Je lepsi na nosenie,strelba je podobna a na vypustac asi dociahnes,lebo 43 ma uzky ram.
inspiring_payne

Príspevok od používateľa inspiring_payne »

Hindenburg III napísal:Vlastníctvo kombinácie G43 + G19 pokladám za zbytočne, je to asi ako vlastniť naraz súčasnú Škodu Fabiu Combi a Škodu Rapid Spaceback.
Ja ma G19 uz roky a teraz som sa rozhodol, ze si idem kupit G43 a to prqve pre jej rozmer. Kedze zbran nosim kazdy den, tak prave v lete dokazem tuto zbrat dobre schovat pod tricko, co povazujem za vyhodu. Uvazoval som aj nad Ruger LC9 a LC9s, ale ked uz mam jedneho Glocka a som s nim spokojny, preco kupit nieco ine a na Glock je lacnejšie prislusenstvo a tiez sa da lahsie zohnat toto prislusenstvo
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"