K100 Mark6, seria F

Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Jedna otazka od neodbornika ohladne spominanej kinematiky zbrane:
Kde a v akej polohe je nabojnica, ked dochadza k takemu velkemu vydutiu, ako tu na strane 8 ukazoval 'bum'?

Predpokladam, ze samotna komora nemoze mat o tie 2-3 mm vacsi priemer nez nabojnica, a pri odomykani a vytahovani uz nema byt v hlavni ziaden tlak. Takze si sam neviem odpovedat. :?

Sorry za OT.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

bum napísal:... či je to od vyroby alebo až po neodbornom zasahu.
No bum typni si :-)
inspiring_kepler

yarco uz tesne pre uderom na kladivo je hlaven zle uzamknuta (asi posunuta zo zamku, alebo sa pocas vystrelu povysunie zo zamku ???) , nabojnica nie je cela v nabojovej komore. Naboj je ale pod vyhadzovacom a zapalka je presne na otvore pre udernik, kedze ju tam uz nabojova komora nasmerovala kedze to nie je Browning ale jednoosy system zamykania kde os udernika je stale zhodna s osou hlavne pocas celeho cyklu nabijania.

Asi konkretna Kacka ma vydraty zamok (zaver-hlaven).
Prvy inpulz spatneho razu vystrelu "chyta" hlaven cez tento zamok od zaveru. Najlepsie je tu Kacku otvorit a pozriet na zamok na hlavni a zavere.

EDIT:

Aby som bol presnejsi kedze ide o "action-reaction" hlaven a zaver tlacia na seba sucasne :-)
Kuro
expert
Registered for: 22 years 10 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kuro »

Bože dobrotivý, zachrán nás pred samozvanými expertami.
amen

quote="BKSL"]yarco uz tesne pre uderom na kladivo je hlaven zle uzamknuta (asi posunuta zo zamku, alebo sa pocas vystrelu povysunie zo zamku ???) , nabojnica nie je cela v nabojovej komore. Naboj je ale pod vyhadzovacom a zapalka je presne na otvore pre udernik, kedze ju tam uz nabojova komora nasmerovala kedze to nie je Browning ale jednoosy system zamykania kde os udernika je stale zhodna s osou hlavne pocas celeho cyklu nabijania.

Asi konkretna Kacka ma vydraty zamok (zaver-hlaven).
Prvy inpulz spatneho razu vystrelu "chyta" hlaven cez tento zamok od zaveru. Najlepsie je tu Kacku otvorit a pozriet na zamok na hlavni a zavere.

EDIT:

Aby som bol presnejsi kedze ide o "action-reaction" hlaven a zaver tlacia na seba sucasne :-)[/quote]
inspiring_kepler

Boh existuje iba vo forme nositelov jeho myslienok tak potom len zastrelit :-)
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Kuro:
Aka je tvoja verzia odpovede?
To myslim bez ironie. Neviem, tak sa pytam.
Kuro
expert
Kontaktovať používateľa:

pozri sa do komory K100. ma po celom obvode lievikový nábeh ( tak ako na Steyr M1912. ak je oslabena nabojnica a prekročený Pmax, do tohto lievika vytlačí bok nábojnice.

yarco napísal:Kuro:
Aka je tvoja verzia odpovede?
To myslim bez ironie. Neviem, tak sa pytam.
friendly_wiles

Príspevok od používateľa friendly_wiles »

Kam vytlaci bok nabojnice?
[img]http://pictureup.cz/picture/verejny/574574snímek.jpg[/img]
Kuro
expert
Kontaktovať používateľa:

do toho nábehu. starsie mali nábeh po celom obvode - bol jednoduchšý na výrobu.
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

...
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 19 Jan 2011, 12:37, upravené celkom 1 krát.
mondo
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa mondo »

Kuro napísal:pozri sa do komory K100. ma po celom obvode lievikový nábeh ( tak ako na Steyr M1912. ak je oslabena nabojnica a prekročený Pmax, do tohto lievika vytlačí bok nábojnice.
:wink:
To si mal povedať na začiatku, ja tu mam týždeň chrobáka, ako taky pukeľ vznikne.
inspiring_kepler

Butvin napisal:
(nic som nezmenil, Butvin ak ti to vadi, napis a hned tvoju cast odstranim ja alebo admin)
---------------------------------------------------------------------------
Mne sa stalo nieco podobne (K100 MK6 "E")... Mal som prebijane naboje (uz ani neviem ake) a pri strelbe mi zrazu neobtiahlo. Najprv som si myslel ze je problem v naboji, ale neslo mi ani obtiahnut. Zaver sa otvoril na cca 5mm. Skusal som ho otvorit silou, ale neslo, a tak kedze trcala hlaven trosku viac, tak som ju zobral do kliesti, zacal otacat a zaroven otvarat zaver... Nakoniec som nabojnicu vytiahol a aj dostrielal este v ten den cca 150 nabojov... Slapala perfektne ako pred tym....

Tu nabojnicu mam doteraz (asi neskalibrovana)

Obrázok

---------------------------------------------------------------------------

Pozrite si na tej nabojnici ako je dolu vyduta. K100 Mk6 seria E.
Pri vystrele urcite nebola nabojnica cela v hlavni.
To znamena, ze hlaven musela byt pocas vystrelu uzamknuta nespravne.

Kuro jednu vec nepochopim, preco si v tychto technickych otazkach taky tvrdohlavy. Ved ides len proti sebe, proti GP.
Pozeral som chronologiu K100. Ved ty si to mu venoval aj dusu tak preco v tom nepokracujes. Zoberem malu zvaracku, male brusky, varim brusim skusam.
Dam K100 hlavne mentosom do ruky "na a strielaj" a analyzujem.
A vacsina ludi su uplni mentosi, pre ktorych zbran je len prostriedok "bububu ja mam gun". Nie tvoje zmyslanie "ty s tym nevies strielat".
Zbran musis urobit ako lopatu, ako klucku na dverach ktoru chyti hockto do ruky a stale funguje.
Preto je Glock tam kde je lebo sleduje na com si ty mentosi "natlkaju papulu" aby sa im to uz nestalo, meni podla nich a oni su mu za to vdacni volbou zbrane.Ti co s K100 strielaju ako BALISTIK a spol. to maju ako hobby, bavi ich to. Oni chyby robit nebudu, lebo vedia na co su K100 fajnove a co maju radi.
Ale taki co maju zbran pri sebe lebo musia (a tych je ovela viac) sa zbrani prisposobovat nebudu. Ide, nejde cau a preferuju druhu. Ich nezaujima "lebo iny naboj, lebo zle puzdro, lebo zly olej".
Ak ma byt K100 do buducnosti nosnym pilierom GP tak by si mal na nej tvrdsie popracovat.
inspiring_lederberg

Príspevok od používateľa inspiring_lederberg »

BKSL napísal: Ak ma byt K100 do buducnosti nosnym pilierom GP tak by si mal na nej tvrdsie popracovat.
Rozumiem tvojej snahe pripomienkami a konstruktivnou kritikou :wink: zlepsit produkt K-100 ale mam pocit ze: "tlacis na pilu" az moc :)

Keby si dnes vynasiel 100% liek na rakovinu k ludom sa dostane o niekolko rokov. Tym chcem len povedat ze vsetko chce svoj cas :!:
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa R »

BKSL: Butvinova hilzňa bola pravdepodobne v tomto tvare už po skalibrovaní pri prebíjaní, mne to bežne robia .357sig od s&bv géčku, selieru kolíšu navážky a sem tam je niektorej hilzni natečie materiál tak že po skalibrovaní ostane okolo spodku nákružok, ak je príliš velký a záver ho vrazí do komory tak nedovrie a nevystrelí, vytiahnuť ide ide iba hrubou silou... Na priloženej fotke je hilzňa v tolerancii, tie čo majú nákružok spôsobujúci ich nefunkčnosť vyhadzujem, až sa zaj nejaká pritrafí sfotím.

Obrázok
DUSO
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa DUSO »

2 BKSL.
Obdivujem a schvalujem tvoju zanovitost :twisted: . Ja by som to na tvojom mieste uz vzdal. Ved, ked niekto nechce pocuvat, tak nebude. Ale je tu aj druha moznost. Pocuva a vyvodi dosledky, len nemoze alebo nie je schopny priznat farbu. Dufam, ze je to ta druha moznost a v tom pripade som ochotny, to ako zakaznik akceptovat. Boh vie, ako by som sa za podobnych okolnosti spraval ja.
Napísať odpoveď

Návrat na "Grand Power"