Obrana proti psovi na verejnosti

Používateľov profilový obrázok
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

mozno preto, ze ked niekto spravi pruser so zbranou, tak si to obvykle odserie. pri tych psoch si tym tak isty nie som. psa urcite potom strelia, ale o to mne nejde.
inspiring_saha

Príspevok od používateľa inspiring_saha »

Ved NzPerX, sano2 a dalsi tu davali navrh, aby boli exemplarne potrestani majitelia, ktory psa nezvladnu a pes sposobi skodu!?
Demokracia podla mna nema byt o zakazoch ale o co najvacsej volnosti a moznosti volby. Ak si konkretny clovek zvoli zle, tak treba riesit konkretny pripad!

luke napisal: "je mozne povedat, ze ked pojdem unaveny z roboty domov a napadne ma pes, tak pre mna bude jednoduchsie obranit sa proti 10kg psovi, ako voci 50, alebo nebodaj 90kg psovi? "

Tak zakazme ludom vazit viac ako 100 kg, aby sme to nemali tazke sa branit a menej ako 60 kg tiez, aby nam nenasili neprimeranu obranu ak nas niekto lahsi napadne!
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

trosku vytrhavas z kontextu to co som povedal...

okrem toho, si nijak to co som napisal nepoprel, co zrejme znamena, ze to nebolo tak od veci s velkostou a hmotnostou psa.

este raz, lebo to vyzera, ze ma obvinujes zo snahy zakazat vlastnictvo psov.
ja v zasade nemam nic proti psom, pokial mi ziaden nevysi z krku.
som za to, aby vlastnik musel dokazovat ci uz pred nadobudnutim toho ktoreho psa, alebo pocas vlastnictva, ze je schopny psovi poskytovat adekvatnu vychovu a vycvik, aby sa predislo tomu, ze pes sa utrhne z retaze a prve na co skoci je male dieta.
lebo aj o tom je demokracia, nie len o tvojej volbe a slobode mat psa, ktoreho nezvladas a ktory potom pozuje moje decko.

na porovnavanie ludi so psami nebudem reagovat, z viacerych dovodov je kazdemu triezvemu cloveku jasny rozdiel.
inspiring_lewin

Príspevok od používateľa inspiring_lewin »

Chcel by som sa podeliť o zážitok ktorý som dnes ráno zažil a dosť sa týka tejto témy.
Cestou z práce som na sídlisku asi 30m odo mňa zbadal psa veľkosti menšej dogy ale plemeno vám nepoviem lebo neviem. Zo začiatku som mu nevenoval veľkú pozornosť lebo som videl, že sa venuje nejakej mačke ktorá bežala okolo. No ale nechcel som nič nechať na náhodu a tak som si vybral teleskop a dal si ho do pravej ruky v zavretom stave a nenápadne ho skryl do rukáva. Pes po márnej snahe dobehnúť mačku svoju snahu vzdal a vybral sa rovno mojim smerom. Neviem či bol taký rozhorčený z tej mačky ale vypadalo to tak, že moju prítomnosť vôbec nevnímal aj napriek tomu, že už mohol byť asi 3m predo mnou a zrazu pes zastal prikrčil sa k zemi a pozeral mi do očí. No chlapi nebolo mi všetko jedno. Spustil som teleskop spod rukáva a pevne som ho uchopil v pravačke a čakal som čo sa bude diať. Pes na mňa dosť neprijemne čumel a ja sa priznám, že som zmeravel a čakal som najhoršie. Čo ma najviac dostalo bola moja nerozhodnosť či mám teleskop švihom otvoriť alebo nie. Mal som pocit, že ak urobím prudký pohyb vyštartuje po mne a zahryznutiu sa už potom isto nevyhnem. Tak som tam nehybne stál a jediné na čo som sa zmohol boli slová „čo je?“ :lol: Na to pes zareagoval na štekot malého psa ktorý bol neďaleko a odišiel.
Po tejto skúsenosti som si povedal, že na podobnú situáciu by som radšej mal pri sebe nejaký antihunt kaser alebo plynovku. Asi by som ju v tej chvíli preventívne použil a nečakal na jeho útok, ktorý by mohol prísť.
inspiring_agnesi

Príspevok od používateľa inspiring_agnesi »

Chcem sa opýtať išlo by o oprávnené použitie zbrane ak by nejaký voľne pustený pes zaútočil na mojho, ktorého mam na vodítku a chcel ho zabiť.. no ja by som ho zastrelil? Diki
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Mohlo by ist o opravnene pouzitie. Viac ti asi nikto nepovie, vsetko zavisi od konkretnych okolnosti.

Len pripominam, ze ak by ten pes nebol postvany clovekom, jednalo by sa o KN. Cize miera sposobeneho rizika a skody by nemala prekrocit hroziace riziko a skody, na rozdiel od NO.
lenochod
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa lenochod »

Tu je mozne uvazovat len o KN(utoci len na tvojho psa). Takze - bolo mozne nebezpecenstvo odvratit inak? Ak ano, nejde o KN. Ak nie, kedze v tomto pripade sa pes povazuje za vec - je hodnota tvojho psa vyssia alebo rovnaka ako toho druheho? Ak by slo o chovneho psa vs. tulava zmeska, pojde o KN. V reali by som to ale videl skor podla miesta pouzitia zbrane ako podla porovnavania hodnoty coklov. Ak by som to urobil na ulici, vzniknute hroziace nebezpecenstvo pri strelbe nejakemu nahodnemu okoloiducemu bude vyssie ako hodnota ktoru branim pri KN. Naproti tomu niekde v lese by to bolo(resp. malo byt) uznane.

Niekde tu lietali nazory, ze na taketo situacie v obyvanych oblastiach by mohol byt vhodny plynak. Ako napad to nie je zle, ale nosit 2x zelezo neni zrovna prijemne. Skor nejaky sprej typu FOG. Nakopnut cudzieho cokla nech sa posunie trochu od mojho a pustit mu parfem :lol:

Alebo zdvihnut svojho psa hore a ked si ten utociaci neda pokoj, lahsie sa obhaji KN pri utoku na teba ako na tvojho psa
sano2
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa sano2 »

moja rada, ak na tvojho psa zaútočí iný pes, NEBER ho na ruky. Nemusí to skončiť dobre. Porovnávať ceny psov pri rozhodovaní či použiť zbraň alebo hľadať palicu na zemi, tvoj pes nemusí mať cenu, stačí keď ju má pre teba, to znamená rodinný miláčik. Jeho stratou by si veľmi utrpel. Okrem toho, ak útočiaci pes nemá obojok a štítky o očkovaní a prihlásení, máš dôvod sa obávať o svojho maznáka, či útočí orech z ulice alebo všivauva za milion korún.

Spravidla na ulici stačí, ak sa postavíš medzi svojho psa a útočiaceho a dupneš na neho alebo zakričíš. Rázny krok k nemu alebo zahnať sa na neho. Mne to zatiaľ funguje tak raz dvakrát do mesiaca keď venčím pinďa. Pinďo sa už stavia za mňa lebo sa bojí. Pochopiteľne že zbraň spravidla mám, nabitú. Normálny pes sa ťa zľakne. Pokiaľ by to bol pes cvičený na útok, a len sa stratil, to môže byť oveľa komplikovanejšia situácia a ešte keď je poštvaný tak ďakujem pekne :?

Inak sa to tu už rozoberalo, mal som tento problém (inak vyriešil som to tak, že som zahnal nadržanú vlčiačicu do dvora záhradky, zamkol som záhradku, lebo majiteľ si nechal kľúče v otvorenej bránke, aj s majiteľom v záhradke a kľúče som pohodil na viditeľné miesto tak 5 m od záhradky :twisted: viem že sa to nepatrí, ale nechať otvorené s troma vlčiakmi, hladnými len tak.) a poriadil mi Panzer tak si to tam niekde nájdi. :wink:
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

..
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 08 Dec 2009, 09:21, upravené celkom 1 krát.
AKI
expert
Dátum registrácie: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

Poznam pripad, ked pes zautocil na psa ktory isiel pokojne vedla majitela na voditku a dokonca mal nahubok. Majitel psa zastrelil. Majitel utociaceho psa bol tak sebaisty, ze zavolal policiu a dokonca sa pokusal ovplyvnovat svedkov. Policajti vsetko spisali a pripad prevzalo priestupkove oddelenie. Majitel utociaceho psa musel nahradit naklady na liecenie napadnuteho psa + mal z toho dalsie tahanice na jeho obrovske prekvapenie, pretoze si bol isty, ze je v prave. Bol to taky miestny mafian...ach tie 90's :roll:
inspiring_proskuriakova

Príspevok od používateľa inspiring_proskuriakova »

ja by som si este uplatnil aj nahradu za pouzite strelivo :lol:
inspiring_agnesi

Príspevok od používateľa inspiring_agnesi »

plus náhrada za opotrebovanie zbrane hh...
No ak ovidím názory sú tu rôzne na to ako by to dopadlo v ďaľšom konaní..
lenochod
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa lenochod »

Prave mi pod oknom presiel manik s 5 coklami. Vsetko dospele vlciaky, 1 na voditku, 4 volne, vsetko bez kosikov. No co, ako by ste sa branili v pripade takeho utoku? :lol:
tycho28
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years

Príspevok od používateľa tycho28 »

..
Naposledy upravil/-a tycho28 v 03 Apr 2012, 23:04, upravené celkom 1 krát.
Kapo
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Každý pes má rešpekt pred strelbou. Len výcvik a psychická podpora svojho pána ho vie udržať pred útekom. Takže na voľne pobehujúceho psa stačí výstrel do vzduchu. :wink:
Zranené zviera je nebezpečné.

Ak chodíte často medzi šelmy, tak najlepší je ten slzák, a do hôr predávajú aj kaser na medvede. /Ale podla mna je to ten istý, ako na ludí. Zvieratá majú niekolko krát silnejší čuch./

Edit:preklep
Naposledy upravil/-a Kapo v 29 Nov 2009, 22:37, upravené celkom 1 krát.
Napísať odpoveď

Návrat na "Nutná obrana - krajná núdza"