Nákupné povolenie
-
inspiring_noyce
chlapci, informoval som sa. nevydava sa nakupne povolenie znamená, že... nedostanes nakupne povolenie (papier do ruky), nakolko nie je potrebne(zbran sa prepisuje na tom istom oddeleni). uvazujme... preco by tlacil nakupne povolenie a potom si ho sam sebe odovzdal (casť C nakupneho povolenia si potom dorucil)? pridete dvaja a chcete medzi sebou prepisat zbran, ktore je tam evidovana, zaplatis si 16,50€ a prepise sa. chces si kupit zbran v inom okrese, atd... tak zaplatis 16,50€ dostanes papier na zaklade, ktoreho si ju mozes kupit... ci mi to zle povedal policajt?
-
inspiring_panini
Sparkus: ja o voze... Ja nepíšem, že by mal vydávať nakúpné povolenie, jasné že nie, veď aj v zákone je, že sa nevydáva. Ja píšem iba, že nemáš čo platiť 16,5 eura. Tie sa platia za žiadosť o nákupné povolenie, žiadny iný poplatok v prípade že nákupné povolenie potrebné nie je v zákone nie je spomínaný.
-
inspiring_noyce
Zoid: mas pravdu nemalo by sa. chcel som tak kupit zbran, policajt mi povedal, ze 16,5€ + 4€ za preukaz zbrane. informoval som ho, ze ked ju ma chlapik tu evidovanu? on, ze sa aj tak plati iba ze nedostavam ziaden papier do ruky. pri kupe zbrane sa pise papier ako pri vydani zbrojaku, kde uvedies na ake ucely potrebujes tu zbran, kategoriu... a tam Ti ju schvalia. na ten papier sa lepia kolky. ci? nema nahodou niekto cestu na policiu kupovat si dajaku hracku? informovat sa.
edit:16.5€ (preklep)
edit:16.5€ (preklep)
Naposledy upravil/-a inspiring_noyce v 04 Aug 2011, 08:34, upravené celkom 1 krát.
-
Peter Elektro
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 16 years 1 month
- Kontaktovať používateľa:
Točíte stále dookola tie isté fantazmagórie... už to to bolo omieľané asi 100x...Zoidberg37 napísal:Sparkus: ja o voze... Ja nepíšem, že by mal vydávať nakúpné povolenie, jasné že nie, veď aj v zákone je, že sa nevydáva. Ja píšem iba, že nemáš čo platiť 16,5 eura. Tie sa platia za žiadosť o nákupné povolenie, žiadny iný poplatok v prípade že nákupné povolenie potrebné nie je v zákone nie je spomínaný.
Podľa zákona smieš zbraň kategórie A a B nadobudnúť iba na základe nákupného povolenia. Si teda povinný podľa zákona o toto povolenie požiadať!
Policajt skontroluje, či máš naň nárok (či Tvoj ZP je takej skupiny, aby si príslušnú zbraň mohol nadobudnúť) a následne buď vydá nákupné povolenie, alebo podľa ďalšieho odseku NEVYDÁ NÁKUPNÉ POVOLENIE v papierovej forme, ale zabezpečí úkony s prevodom zbrane medzi predávajúcim a kupujúcim.
Také ťažké pochopiť???
-
inspiring_panini
Máš pravdu, na túto časť zákona som zabudol, ale aj tak sa čudujem, že to nikomu nevadí, ty to tuším ešte aj obhajuješ. Celé to nákupné povolenie pre zbrane kategórie B je hrozná kravina, policajti majú aj bez toho dvojité istenie, jedno od predajcu a jedno od nového vlastníka zbrane, ktorý si ju musí prísť zaregistrovať. Neviem prečo musí človek kvôli tomu že chce pištoľ a nie guľovnicu chodiť ešte raz na políciu a platiť kus papiera. Ale, že má platiť z okresu do okresu 16,5 eura, tak to je už kravina na druhú, policajtom absolútne odpadá celý administratívny úkon, nemusia si to navzájom posielať (čo väčšinou aj tak skončí tak, že okrem dielu A mi nechajú aj diel C nech ho doručím sám), jednoducho platí sa tam za nič, všetko urobia naraz za 10 minút. To že ľuďom takéto doplnkové dane nevadia je dôvod, prečo je ich všade stále viac, veď na tej zbrani človek platí DPH, prečo nemôžu svoje administratívne úkony financovať z toho?
PS: Akčné vety typu: "Také ťažké pochopiť???" si kľudne nechaj od cesty.
PS: Akčné vety typu: "Také ťažké pochopiť???" si kľudne nechaj od cesty.
Ahojte, mam NP na kratku glulovu zbran a v ziadosti som udal dovod ochrana zdravia a majetku tj na skupinu A, a chcem sa spytat ci mi vystavia pri predlozeni zbrane ak pekne poziadam preukaz zbrane aj na E (tj A,E) lebo urcite chcem casom prebijat. Mam ZP A,E a do ziadosti som uviedol len na A lebo policajt ma deptal a nahanal tak som tam to E akosi nadopisal. Bolo by skoda 357Mag neprebijat
prosim poradte ci sa to da alebo mam dvakrat platit poplatok 4,5€ a behat hore-dole.
prosim poradte ci sa to da alebo mam dvakrat platit poplatok 4,5€ a behat hore-dole.