Akú výzbroj?

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

OK, tak to berieme ako dobrú výhovorku.
:lol:
Ale nie, vieme, že to nie je výhovorka, nemusíš sa ospravedlňovať. Nie si tu sám s týmito diagnózami.
:wink:
misko 6
občasný prispievateľ
Registered for: 15 years 1 month

Príspevok od používateľa misko 6 »

Ako by to bolo so zbranami u väcsiny ludi je pekne zobrazene vo filme: Cesta. Doktor mal jeden revolver s dvoma, neskor uz len jednym nabojom, s ktrorym sa mal v pripade potreby zabit jeho syn, ak by sa dostali do ruk kanibalov.... Chvilu mali signalnu pistol s jednou svetlicou, ktoru si cenili nadovsetko, ale potom s nou zabili dedka, ktory po nich vystrelil z luku v domienke, ze ho sleduju. Velmi podareny film, pekne opisuje, co by sa stalo v pripade WTHSTF a neskorsieho TEOTWAWKI u obycajnych ludi.
inspiring_hoover

Príspevok od používateľa inspiring_hoover »

ja by som volil urcite .22 lr
1. mozem uniest velke mnozstvo municie
2. da sa spravit lacna zasoba pre pripad WTSHTF
3. tiche a zaroven (ne)smrtiace

ak by sa dalo vyuzijem kombinaciu pistol/revolver ( ruger mark X ? ) a nejaku dlhu , popripade kompromis ( GSG-5PK PDW ? )

nejaky sikovny strojar by si mohol na to spravit aj nejaky silencer a to je tiez dost vyhoda , byt tichy .
Laci
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Laci »

A ako sa chová pri streľbe v lese a na lúke keď sa strela "stretne" s trávou alebo vetvičkou?
Dokážeš sním vyradiť protivníka aj keď ho netrafíš do srdca, krku, hlavy?
Nevyrívam, iba som zvedaví, lebo nemám takmer žiadne vedomosti o ráži .22 z takého pohľadu.
AKI
expert
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

Ja si nechavam kratku aj dlhu .22 hlavne pre pripad WSHTF. Streliva mam doma stale cca 5000ks.
.22 nie je ziadny long range a teda pouzitie max. 150 - 200m. Nie je to kaliber na obranu, ale v casoch nudze je lepsi ako hole ruce, ale hole v ruce. :wink: .
Aj tak si myslim, ze najpouzivanejsia zbran v casoch WSHTF bude vz.58 a z kratkych vz.82. Povaluje sa ich v armadnych skladoch mraky a o strelive ani nehovorim. Potom to budu rozne pusky a pistole pouzivane v roznych konfliktoch na uzemi Europy v minulosti.
Laci
častý prispievateľ

to je pre časy viac-menej po kolapse, ale z dlhodobého hľadiska, keď muničky neprodukujú muníciu, a ťažko sa zháňa potrebná munícia, musí sa nájsť iné riešenie.
Moderné zbrane asi nemôžu fungovať na iné ako bezdymný prach. Z krátkych ste spomenuli perkusné revolvery na čierny prach. Ale na výrobu čierného prachu kde by ste zobrali sýru a ako sa dáriešiť výrobu zápalky?
Po koľkých výstreloch je nevyhnutné riešiť prečistenie hlavne aby sa dalo pokračovať v streľbe, aj hoci počas prestreľky?
Existuje dlhá zadovka na čierny prach dnes na trhu?
inspiring_hoover

Príspevok od používateľa inspiring_hoover »

to laci , je mi jasne ze neprovokujes, diskutujeme predsa :wink:
co sa tyka toho problemu s porastom a podobne, zial , aby clovek mohol pokryt vsetky problemy musel by mat skutocne siroky arzenal zbrani , a to nehovorim o tej vahe municie ak by si jej chcel poniest viac.
a co tu riesite s tou municiou a jej spotrebou, .22lr sa da zobrat so sebou skutocne slusne mnozstvo ktore vydrzi pri rozumnom pouzivani dlhu dobu.
no ak by dosla municia. posledna vec co by som robil by bola navstevovat urcite strazene miesta kvoli nej alebo kseftovat s cudakmi pre fixnutie tohto problemu si planujem kupit luk alebo kusu a naucit sa sa tym aspon zaklady :D
robin sighood
Naposledy upravil/-a inspiring_hoover v 15 Júl 2011, 09:17, upravené celkom 1 krát.
rado74
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa rado74 »

kladkovy lovecky luk nema chybu je to ticha a vykonna zbran a v rukach dobreho strelca aj dostatocne presna.
Skoda ze na Slovensku nie je mozne legalne lovit lukom tak ako napr. v USA kde sa v niektorych statoch lukmi a kusami zacina lovecka sezona
Myslim, ze dobra volba
Laci
častý prispievateľ

Na lov áno, ale počas prestrelky má hendicap : nabýjanie inak ako po stojačky je takmer nemožné (alebo iba s totálnou stratou kontaktu s okolím). Lov s lukom je povolená v maďarsku, ale musíš sa preukázať pred "komisiou" či si schopný zver trafiť. Pri love nie je to až také nehlučné ako si to predstavuješ, zver je neuveriteľne čulý - a ty nestrielaš z 200m ako z pušky, samozrejme ju trafíš aj keď poskočí po výstrele (lebo šíp letí asi 180-200 ft/s) ale nie tam ju strelíš kde si pôvodne chcel a môže ti prebehnúť celkom slušnú vzdialenosť kým sa zloží. Kladkové luky sú natom lepšie, ale ich údržba v zničenom svete je problematická, vyžadujú celkom špecifické súčiastky.
Ja som
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Ja som »

Pani, nechcem rypat, ale netreba si mylit SHTF s TEOTWAWKI.
Cize SHTF - hovno padne do ventilatora - nepokoje na urcity cas, avsak situacia ma real sancu vyriesit sa a dostat sa do normalu.
Moj osobny nazor, ze naboje ktore su vyrobene by mali stacit, cize nie je potrebne spekulovat o ciernom prachu atd.
TEOTWAWKI - koniec sveta ako ho pozname - v tomto pripade su opodstatnené obavy, ze nebude cierny prach a bude potrebne lovit s lukmi atd..

Takto som to aspon pochopil z toho, co sa to rozobera.
(opravte ma ak sa mylim)
Laci
častý prispievateľ

Súhlasím s tebou.
To znamená že aj ty si myslíš že výroba čierného prachu je možná iba za predpokladu že obchodovanie funguje?
Iba preto sa vraciam k tomu neustále (a zrejme už začínam byť dotieraví :-), lebo tu máme strelcov, a stále sa nevyjadrili ako by vedeli predstaviť fungovanie strelných zbraní keď sa im minú zásoby.
BTV
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BTV »

Laci napísal: ....lebo tu máme strelcov, a stále sa nevyjadrili ako by vedeli predstaviť fungovanie strelných zbraní keď sa im minú zásoby.
...ako kyjak.... :lol:
Ja som
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Ja som »

Mozno som sa nevyjadril spravne, ja len teraz neviem ci toto vlakno je k SHTF alebo k TEOTWAWKI. Lebo ako som uz spomenul v pripade SHTF si nemyslim, ze by to zaslo az do rozmerov kedy bude potrebne prechadzat na ciernoprachove predovky alebo aby sa ako z nudze cnost stala hlavnou zbranou kladkovy luk. Nemyslim si totiz, ze by sa pocas SHTF minuli zasoby municie, to by muselo nastat uz spominane TEOTWAWKI a to je ako vieme uz trochu extrem a odlisne od SHTF.

Gunslinger by mohol prispiet svojim nazorom :)
Pena
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa Pena »

RADO74, navštív BOWHUNTING.SK, tam sa dočítaš o love zvery lukom vo svete aj v SR ...
Laci
častý prispievateľ

... samozrejme som myslel úplný koniec (aby sa podobné veci riešili vo veľkom, muselo by prejsť veľa rokov).
Myslím si že predovky už máme za sebou, počas 19.storočia už zavádzali armády zadovky na čierny prach (tuším prusy ich zaviedli najprv a potom francúzy, a potom postupne ostatné armády).
Ešte raz otázka na odborníkov :
- dá sa vyrobiť doma čierný prach a zápalka? (odkiaľ zobrať sýru)
- koľko výstrelov bez čistenia znesie zbraň primeraného kalibru fungujúca na čierný prach?
- sú dnes vyrábané zadovky (zrejme iba zákazkovo) ktoré by zniesly aj streľbu z čierného prachu?
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"