RUGER Mini 30 7,62x39
prelozil som české fóra aj US fóra a tie informácie sú diametrálne odlišné. Jediný spoločný znak ktorý dovoľuje trocha zovšeobecňovať je táto zbraň pred a po modernizácii. Pred cca 15 rokmi to bol šrot ale po 2006 roku to Ruger celé prekopal, včítane mieridiel a už sa to rovná puške z kategórie kvalitnejších. Tie úderníky sa na tvrdých ruských (možno aj našich) zápalkách berdan (tak ich označujú) lámu. Hovoril som ale s puškárom a vraj sa to stáva aj na loveckých gulovniciach a súvisí to s prekalením materiálu. Puškári vedia vyrobiť úderník nový, nekalený a je to vyriešené.
To strelivo ktoré spomínam označujú bratia v ČR ako "zcivilněné vojenské střelivo". Možno som len trochu unáhlene napísal ako to cítim. Snáď nečakáme že u nás dostupné strelivo 7,62x39 v ocelovej hilzni, na páske a vo fádnej papierovej krabičke bolo určené na lov kačíc.
Ku tomu .223 Rem teda 5,56 NATO - súhlasím, len cena, cena cena streliva....
Tú presnosť primárne neriešim. Viem a uvedomujem si, že to nieje terčová zbraň a takú v podstate ani nehľadám. Mojou ambíciou je kúpiť si zbraň pre zábavu na lacné strelivo ktorá mi bude slúžiť na "plinking" ako to označujú američania. Aj tu som našiel články ktoré tvrdia že presnosť tejto zbrane na 100 Yardov je vynikajúca. A neboli to len príspevky ľudí na fórach
To strelivo ktoré spomínam označujú bratia v ČR ako "zcivilněné vojenské střelivo". Možno som len trochu unáhlene napísal ako to cítim. Snáď nečakáme že u nás dostupné strelivo 7,62x39 v ocelovej hilzni, na páske a vo fádnej papierovej krabičke bolo určené na lov kačíc.
Ku tomu .223 Rem teda 5,56 NATO - súhlasím, len cena, cena cena streliva....
Tú presnosť primárne neriešim. Viem a uvedomujem si, že to nieje terčová zbraň a takú v podstate ani nehľadám. Mojou ambíciou je kúpiť si zbraň pre zábavu na lacné strelivo ktorá mi bude slúžiť na "plinking" ako to označujú američania. Aj tu som našiel články ktoré tvrdia že presnosť tejto zbrane na 100 Yardov je vynikajúca. A neboli to len príspevky ľudí na fórach
Naposledy upravil/-a scandium v 10 Jún 2014, 22:30, upravené celkom 1 krát.
-
inspiring_austin
Hej bolo to tak a znamy to mal a hned sa toho zbavil. Smetieduros napísal:Mabo: si uplne a totlne ot ak nemas info o puske ruger mini ani sem nepis . Zbytocne zasieras vlakno.
Mna by skor zaujimalo ako je to s jeho vyvrtom . Vraj tie prve kusy mali hlaven .308 az tie neskorsie boli v dimetry .311.
Iste je ze v 223 rem su presnostou na tom velmi velmi biedne.
zbraň je doma. Robí radosť, len tie kilometre čo som musel pre ňu urobiť .... no ale čo by sme neurobili pre svoje lásky
Striela výborne, nechávam diopter. Posielam prvý nástrel na 50 m, lakte na streleckom stole, taká poloha poloľah či jak to definovať. S presnosťou som celkom spokojný. Po pár ranách som takýto výsledok, ja bez skúseností priznám sa ani nečakal.
Zbraň je solídne spracovaná, robustná a veľmi sa mi páči.
Pridám fotky, len ich musím zmenšiť.
Striela výborne, nechávam diopter. Posielam prvý nástrel na 50 m, lakte na streleckom stole, taká poloha poloľah či jak to definovať. S presnosťou som celkom spokojný. Po pár ranách som takýto výsledok, ja bez skúseností priznám sa ani nečakal.
Zbraň je solídne spracovaná, robustná a veľmi sa mi páči.
Pridám fotky, len ich musím zmenšiť.
g
- Prílohy
-
- Ruger Mini 30 prvy nastrel.JPG (43.05 KiB) 4133 zobrazení
-
- Ruger Mini 30 prvy nastrel.JPG (43.05 KiB) 4133 zobrazení
Naposledy upravil/-a scandium v 25 Jún 2014, 14:58, upravené celkom 1 krát.
pekná je. Videl som prednedávnom ešte jednu, ktorú mal majiteľ pekne "ušitú" podľa svojho gusta - vymené mieridlá, pažba, ale pekne decentne, žiadna divočina. Bolo to na súťaži v Leviciach (samonabíjacia puška 7,62x39 3x10 rán/100m). Ak máš chuť, je to pekná príležitosť porovnať výkony si s vz58, SKS, AK...
dnes sme trochu potrenovali. 50 metrov, puškohľad (nič moc, za 80 Eur) 7-9x40 Hawke, magyar CIPované strelivo, dvojnožka
PS: tie dve hore niesu moje
PS: tie dve hore niesu moje
...čím vyvraciam dúfam teórie o nepresnosti krátkej hlavne tohto typu pušky a/alebo aj streliva ktoré povedzme si úprimne kvalitatívne sa nedá porovnať s novými, modernými nábojmi (čo ani nemá zmysel)
Podľa mňa to treba skúsiť na otvorenej strelnici a na 100 metrov. To môže byť náročnejšie sa takto udržať pokope s rozptylom.
Podľa mňa to treba skúsiť na otvorenej strelnici a na 100 metrov. To môže byť náročnejšie sa takto udržať pokope s rozptylom.
posielam pár terčov na 50 metrov. Trocha prekvapený zo Sellier Bellotov
Pripravujem nejaké fotky zbrane, z jej rozborky a trocha ukážem jej vnútornosti. Skutočne zaujímavá puška a aj dosť presná keď má strelivo ktoré jej chutí
Pripravujem nejaké fotky zbrane, z jej rozborky a trocha ukážem jej vnútornosti. Skutočne zaujímavá puška a aj dosť presná keď má strelivo ktoré jej chutí
-
inspiring_austin
Nechcem byt netaktny ale na 50 by to malo ist jednou dierou. Niekde je velka chyba.