kurz TCA pistol, kapitola 3...este kym som plny dojmov z dnesneho popoludnajsieho kurzu, tak par mojich postrehov. kurz viedla osvedcena dvojica Gabo a Maťo. 3 hodiny, 300 nabojov, prestavky len na napaskovanie - priznam sa, ze mi tento system celkom vyhovuje. clovek intenzivne pracuje cely cas a nevypadava z rytmu prestavkami (ale to je moj subjektivny postoj).
trojka plynulo nadväzuje na predchadzajuci stupen a pridava dalsie stavebne kamene. uvodne zahrievacie kolo bolo v podstate zopakovanie celeho postupu strelby z druheho kurzu - vyosenie, planovane/neplanovane/simulovane prebitie. ako je v TCA zauzivane, kurz predpoklada, ze strelec ma zvladnute a natrenovane predchadzajuce cvicenia a tie tvoria zaklad, ku ktoremu sa pridavaju nove veci:
- odstranovanie zavad - od nacviku technik az po ich zapojenie do samotnej strelby. strielali sa 3 zasobniky vzdy s 2 nahodne umiestnenymi prazdnymi nabojnicami v kazdom zasobniku. tato cast bola pre mna osobne dost narocna, hlavne rozlisit v strese, ci idem prebijat alebo mam zavadu a ako ju odstranit. v tejto casti sme instruktorov dost zamestavali nasimi chybami, ale chalani mali oci aj na chrbte...
- obrana proti utocnikovi zo stran a zo zadu - nakoniec sme vsetko, co sme sa naucili, dali do pohybu. nacvyk sme robili najprv na sucho, neskor na povely so strelbou vratane prilezitostnych chytakov od Gaba, ktory sa nas neustale snazil drzat v pozore pred prilisnou rutinou...
- zaver bol dany cely do pohybu, co zlahka preverilo aj kondicku - behali sme pred tercami medzi dvomi znackami s obratmi na povel, ktore boli nahodne doplnane povelmi k strelbe - tu si kazdy mohol precvicit strelbu z obratov a cely repertoar prebijani, akurat s tepom 120 a viac
teorie bolo primerane k celkovemu programu, viac sa strielalo a behalo ako hovorilo. vzdy vsak bol priestor na opravu individualnych chyb s postrehmi na taktiku boja. hlavne zaverecne cvicenie nas viac priblizilo k rieseniu realnych situacii.
moje hodnotenie? kurz prebehol u mna viac v pohode ako dvojka, kedze som popracoval na niektoryh chybach. domaci trening dost pomohol. znovu bolo u mna zopar svetlych chvil, ked ma osvietilo, preco sme sa urcite veci v predchadzajucich kurzoch ucili presne stanovenym sposobom. system vyuky je slusne prepracovany a vymysleny, veci na seba logicky nadväzuju. za mna opät "Like"a tesim sa na stvorku...