Zakaz strelnych zbrani
Mne uz koncepcia EU prestala uplne vonat, prvotne nadsenie opadlo(Vsetci sme sa tam hrnuli, aby sme nahodov nezostali izolovani ako za Meciara). Aby o nas nejaky sialeni Nemci, Francuzi rozhodovali, to nie
. Podla Lisabonskej zmluvy ani cela V4 tam nema ziadne slovo a nieto este Slovensko. Eurofondy nas z biedy nedostali a ani nedostanu (V celkovom meradle co cerpame a pod je to iba strk, drobaky), akurat dojdeme postupne o prava a budu nam diktovovat toto môzete a toto nie(Co uz sa deje). My sme mali ziadat max. tak o EURO (Alebo sme si ho mohli zavies aj sami) a o Schengen, to je tak vsetko. Ak by sme mali fungujucu trhovu ekonomiku, kapital by prisiel aj tak, hlavne kvôli lacnej pracovnej sile.
ja myslim,ze v takom trockistickom superstate zvanom EU mozme v horizante par rokov cakat uplny zakaz...ja neviem,ale mne to pripada ako take sprisahanie,nsrat do Europy necivilizovane hordy z krajin Tretieho sveta,a potom nasledne zamedzit povodnym obyvatelom ich prirodzene pravo na obranu.a tak budu odkazani len na organy EU,lebo svojpomocne nedokazu uplne nic.a nerobte si iluzie,za Slovensko sa tomuto trendu ubrani ,aj tu maju politici,sudcovia a im podobni zbrane v sukromnej drzbe,lebo ked si to tam raz ti eurohujeri odchovani na zakladoch frankfurtskej skoly zmyslia,tak to aj presadia.pravne akty prijate europskym parlamentom su zavazne aj pre nas.bud to bude uzakonene pre vsetky clenske staty naraz,alebo to budeme musiet prebrat postupne do nasich zakonov.jedine riesenie by bolo vystupit z EU+orientacia na Vychod mozno 
-
eager_mclaren
Ako tak čítam vaše úvahy, tak nás čaká taká menšia "apokalypsa" v oblasti zbraní za účelom obrany,ochrany,športu a poľovníctva.Okrem preukázateľného faktu, že úplny zákaz viedol len k nárastu kriminality a zvýšeniu "nebezpečnosti" spoločnosti,fakty ohľadom použitia legálnych a nelegálnych zbraní pri páchaní TC a možné dôsledky čierneho biznisu so zbraňami by ma zaujímalo, či vedie nejakú podobnú diskusiu aj strelecká verejnosť v iných krajinách.
Lebo môj názor je taký, že o EU rozhoduje pár "vyvolených" a my sa len pekne so sklonenou hlavou zvezieme. Ak to úplne zakážu vo Francúzsku, Rakúsku, Nemecku....prečo by malo byť poslušné Slovensko výnimkou?? Neviete náhodou aká je "nálada" v iných krajinách??
Lebo môj názor je taký, že o EU rozhoduje pár "vyvolených" a my sa len pekne so sklonenou hlavou zvezieme. Ak to úplne zakážu vo Francúzsku, Rakúsku, Nemecku....prečo by malo byť poslušné Slovensko výnimkou?? Neviete náhodou aká je "nálada" v iných krajinách??
Nálady sú všeliake, najkontroverznejšie sú podľa mňa v Nemecku. Bratia Česi sa inak dosť angažujú a združenie LEX už oslovilo podobné združenia v Európe (ešte pred streľbou na škole v Nemecku) a mali celkom úspech podľa toho čo sa písalo v SR a ZaN. Naše terajšie združenie SOBOS, ktoré by sa malo venovať pripomienkovaniu zákona o zbraniach a strelive nejako nevystrkuje rožky. Momentálne zakladáme nové združenie. Určite máme v záujme osloviť aj iné podobné združenia po svete. Ale v globále, všetci ľudia so zdravím názorom a záujmom o situáciu vo svojej krajine si už utvorili názor, treba len prezentovať v čo najširšej miere štatistiky o kriminalite s legálnymi zbraňami.
-
eager_mclaren
Tak držím palce, nech to všetko dobre dopadne a zvíťazí rozum nad nejakými pseudohumanistami, lebo aj niekto múdry povedal, že najlepší spôsob ako zachovať mier, je byť pripravený na vojnu.
Som veľmi rád a potešený, že ste sa odhodlali spraviť niečo s osvetou a pustili sa do vytvorenie združenia, veľmi rád sa stanem jeho členom.
Som veľmi rád a potešený, že ste sa odhodlali spraviť niečo s osvetou a pustili sa do vytvorenie združenia, veľmi rád sa stanem jeho členom.
-
inspiring_hamilton
..EU nie je žiadna diktatúra, pokiaľ naši politici povedia rozhodne nie, dá sa ísť aj cestou ktorá vzhovuje danej krajine. To že naši politici zožerú všetko, to je druhá vec. Nemci ani francúzi ti nerobia, čo im vyhovuje a majú zabenuté nezamenia za bruselské frajeriny (nemyslím tým zákony o zbraniach).
Neviem čo platí na našich politikov, ale kým nebudeme chodiť na voľby a referendy, nemôžeme sa sťažovať. Iba občan ktorý je v politockých veciach aktívny aj mimo krčmi môže mať pocit že niečo sa deje, inak je iba bezvýznamnou figurínou ...
Ani ja som nebol na všetky voľby, ale vtedy som aspôň najprv na seba nadával a až potom na systém a podobne.... zrejme zabočujem tam kde sme už párkrát boli. Prepáčte.
Vie niekto z vás, či sa u nás niekto zaoberá s otázkou poľovníctva a lukostreľby?
Neviem čo platí na našich politikov, ale kým nebudeme chodiť na voľby a referendy, nemôžeme sa sťažovať. Iba občan ktorý je v politockých veciach aktívny aj mimo krčmi môže mať pocit že niečo sa deje, inak je iba bezvýznamnou figurínou ...
Ani ja som nebol na všetky voľby, ale vtedy som aspôň najprv na seba nadával a až potom na systém a podobne.... zrejme zabočujem tam kde sme už párkrát boli. Prepáčte.
Vie niekto z vás, či sa u nás niekto zaoberá s otázkou poľovníctva a lukostreľby?
-
inspiring_shamir
to Laci::
Otázkou lukostreľby a poľovníctva sa zaoberá tak trochu nový zákon o poľovníctve, ktorý nadobudne účinnosť od septembra. V § 65 ods. 2 písmeno g) sa uvádza jeden zo zakázaných spôsobov lovu: strieľanie zveri z luku alebo kuše okrem jej lovu lukom vo zverniciach s najnižšou napínacou hmotnosťou 220 N. Čiže ak to správne chápem, tak vo zverniciach to bude asi možné...
Otázkou lukostreľby a poľovníctva sa zaoberá tak trochu nový zákon o poľovníctve, ktorý nadobudne účinnosť od septembra. V § 65 ods. 2 písmeno g) sa uvádza jeden zo zakázaných spôsobov lovu: strieľanie zveri z luku alebo kuše okrem jej lovu lukom vo zverniciach s najnižšou napínacou hmotnosťou 220 N. Čiže ak to správne chápem, tak vo zverniciach to bude asi možné...
-
inspiring_proskuriakova