Vymenili by ste G19 gen 4 za G43 ?
Najde sa tu niekto z BA, co ma G43 a bo by ochotný mi ju dat skusit? Aspon par vystrelov?
- Hindenburg III
- občasný prispievateľ
- Dátum registrácie: 9 years 1 month
Už sa tu nazbieralo dosť odporúčaní, ale nedá mi. V téme "Glock 43" som pred pár mesiacmi radil majiteľom G26 a 19 ostať pri týchto zbraniach a nemeniť za G43 a tiež som zavrhol kombináciu G19 + G43. Potom som ale ďalej porovnával, analyzoval, radil sa... až som prešiel z G26 na G43 a do budúcna plánujem dokúpiť ešte G19
Zvažoval som kombináciu G43 a G17, ale keď som na strelnici porovnal naraz všetky tri modely zistil som, že G17 je mi veľký do paprče (čo som kupodivu za posledné roky nevnímal). Mimochodom s G43 som maximálne spokojný, z hľadiska pomeru "skryté nosenie / kaliber / spúšťový mechanizmus" sa mi javí byť tým najlepším, čo som za vyše 10 rokov mal.

Zvažoval som kombináciu G43 a G17, ale keď som na strelnici porovnal naraz všetky tri modely zistil som, že G17 je mi veľký do paprče (čo som kupodivu za posledné roky nevnímal). Mimochodom s G43 som maximálne spokojný, z hľadiska pomeru "skryté nosenie / kaliber / spúšťový mechanizmus" sa mi javí byť tým najlepším, čo som za vyše 10 rokov mal.
cital som ten tvoj prispevok v teme o Glocku 43, kde povazujes za zbytocne mat G16 a G43, ale nezdielal som tvoj nazor a to prave pre dobru velkost G43. Ale zistil si to teda aj sam, ze to nie je taka hlupost 

ja som ako prvú zbraň v normálnom kalibri kúpil K100, po rôznych názoroch a chválospevoch na rôznych súťažiach som kúpil aj G17, po pár sto ranách som G17 predal, na skryté nosenie kúpil G43 a na strelnicu nosím K100, mne osobne sedí lepšie...
regnak:
Ak som dobre pochopil toto vlákno, debatuje sa tu skôr o kombe dvoch obranných zbraní. Nie jednej obrannej a ďalších "strelnicových".
TomasARN:
Ak G19 vieš bez väčších problémov skryto nosiť (čo podľa toho čo píšeš asi vieš), určite by som ju nepredával a len ju doplnil niečim menším pre potreby "skrytejšieho" nosenia - G42/G43 ev. G26.
Konkrétne rozmery už sú čisto individuálne - niekomu sadne kombo G17/G26, inému G19/G43.
U mňa napr. odkedy ku G26-ke pribudla G19-ka, G26 len čučí v trezore a všetko nosenie si odkrúti 19-ka. Ak by som mal mať len jedinú zbraň, bola by to práve táto.
Potreba superkrpca typu G42/43 sa zatiaľ neobjavila, ale to sa môže samozrejme ľahko zmeniť.
Ak som dobre pochopil toto vlákno, debatuje sa tu skôr o kombe dvoch obranných zbraní. Nie jednej obrannej a ďalších "strelnicových".
TomasARN:
Ak G19 vieš bez väčších problémov skryto nosiť (čo podľa toho čo píšeš asi vieš), určite by som ju nepredával a len ju doplnil niečim menším pre potreby "skrytejšieho" nosenia - G42/G43 ev. G26.
Konkrétne rozmery už sú čisto individuálne - niekomu sadne kombo G17/G26, inému G19/G43.
U mňa napr. odkedy ku G26-ke pribudla G19-ka, G26 len čučí v trezore a všetko nosenie si odkrúti 19-ka. Ak by som mal mať len jedinú zbraň, bola by to práve táto.
Potreba superkrpca typu G42/43 sa zatiaľ neobjavila, ale to sa môže samozrejme ľahko zmeniť.
relativne viem nosit G19 skryto, mam Fobus s padlom, ale to je v pripade, ze mam iba tricko vidiet, potom mam vnutorne puzdro v nohaviciach, ale pri niektorych nohaviciach tam zbran nevleze. V robote mam najradsej G19, viac nabojov, na druhu stranu, kde nestaci 5 nabojov, tak asi nepomoze ani 15. G43 by sa mi pacil na denne nosenie na von, kedze zbran mam skoro 365 dni v roku pri sebe. Ked ju nahodou nemam, tak mam stale pocit, ze nieco mi chyba
Predtym si pisal, ze na G19 treba prisposobit oblecenie. Ako vidis, ani netreba, je to otazka vhodneho vnutroopaskoveho puzdra a pozicie.
Ja nosim G19 na 13tej hodine (nieco skor okolo 13:30), handry som nemenil. V lete kratasy, aj mensie tricko nie je problem. Puzdro Piranha. Skusmo som nosil par tyzdnov aj 19 ranovy zasobnik k tomu, tiez nepozorovatelne. Ale zatial to nie je treba, nie sme vo Francuzsku
Co sa tyka G43 tak to fakt ako doplnok, ale skor ja osobne by som siel do 42. Je to lahsie ovladatelne, v 9 mm takato mala pistol uz dost kope. Osobne v tom zatial ale zmysel nevidim, snad jedine niekde do plaviek ale tam moc neviem, ako to ukryt
Ja nosim G19 na 13tej hodine (nieco skor okolo 13:30), handry som nemenil. V lete kratasy, aj mensie tricko nie je problem. Puzdro Piranha. Skusmo som nosil par tyzdnov aj 19 ranovy zasobnik k tomu, tiez nepozorovatelne. Ale zatial to nie je treba, nie sme vo Francuzsku

Co sa tyka G43 tak to fakt ako doplnok, ale skor ja osobne by som siel do 42. Je to lahsie ovladatelne, v 9 mm takato mala pistol uz dost kope. Osobne v tom zatial ale zmysel nevidim, snad jedine niekde do plaviek ale tam moc neviem, ako to ukryt

Neviem ci si strielal z oboch, z G42 aj z G43? Ja ano. A pocitovo je z G43 strerba prijemnejsia ako z G42. A ovladatelnost vzhladom na velkost je u G43 tiez lepsia. A logisticky je tiez urcite lepsie mat rovnake strelivo do oboch zbrani.