Glock 19X
Cerstve osobne skusenosti :
- klasicky Glock, nic noveho, neurazi ale ani neoslni
- spolahlivost : 250 ran bez zavad /Gecco/
- potesi moznost prisposobenia rukovete a hlavne "bobry chvost", ktory markantne zlepsuje drzanie zbrane
- spust bola podla info 2,5 kg, ale oproti klasickej bol chod taky meksi - prijemnejsi. Dramaticka zmena to ale nebola
- presnost : klasicky Glock, pre potreby sluzobnej zbrane postacujuca.
Osobne dojmy : nepovazujem zvoleny koncept za nieco uzasne. Dlha zasobnikova sachta zlepsuje samozrejme uchop, ale zaroven je tym prvkom u pistole, ktory je najdolezitejsi pre skryte nosenie. centimeter navyse je proste vidiet... Ked uz mam mat dlhu rukovet tak si kupim zbran s dlhym zaverom z dovodu dlhsej zamernej.
Osobne by som isiel bud do Full size G17, alebo do compactu G 19...
- klasicky Glock, nic noveho, neurazi ale ani neoslni
- spolahlivost : 250 ran bez zavad /Gecco/
- potesi moznost prisposobenia rukovete a hlavne "bobry chvost", ktory markantne zlepsuje drzanie zbrane
- spust bola podla info 2,5 kg, ale oproti klasickej bol chod taky meksi - prijemnejsi. Dramaticka zmena to ale nebola
- presnost : klasicky Glock, pre potreby sluzobnej zbrane postacujuca.
Osobne dojmy : nepovazujem zvoleny koncept za nieco uzasne. Dlha zasobnikova sachta zlepsuje samozrejme uchop, ale zaroven je tym prvkom u pistole, ktory je najdolezitejsi pre skryte nosenie. centimeter navyse je proste vidiet... Ked uz mam mat dlhu rukovet tak si kupim zbran s dlhym zaverom z dovodu dlhsej zamernej.
Osobne by som isiel bud do Full size G17, alebo do compactu G 19...
Táto X vetva Glockov je podľa mňa koncept šitý primárne pre ozbrojené sily, nie pre civilov a ich skryté nosenie.
Konkrétne všade tam, kde sú síce spokojní s veľkosťou/hmotnosťou/presnosťou G19-ky, ale niektorým ich "vojakom" je tá búchačka jednoducho malá do ruky. Kapacita navyše je k tomu len bonus.
Mne je 19-ka akurát do ruky, v tenkých Mechanixoch tak na chlp. A mám odhadom stredne veľkú pracku (L).
Takže chápem, že všetkým chlapom s lopatami namiesto rúk a prípadne v rukaviciach musí byť 19-ka trocha malá.
Konkrétne všade tam, kde sú síce spokojní s veľkosťou/hmotnosťou/presnosťou G19-ky, ale niektorým ich "vojakom" je tá búchačka jednoducho malá do ruky. Kapacita navyše je k tomu len bonus.
Mne je 19-ka akurát do ruky, v tenkých Mechanixoch tak na chlp. A mám odhadom stredne veľkú pracku (L).
Takže chápem, že všetkým chlapom s lopatami namiesto rúk a prípadne v rukaviciach musí byť 19-ka trocha malá.
Tiež sa mi zdá, že je to dokonalá kombinácia nevýhod G17 a G19. Veľká na skryté nosenie ako G17, ale s kratšou hlavňou a zámernou ako u G19. Pre ozbrojené zložky tiež nemá zmysel skracovať záver. Pri otvorenom nosení na veľkosti až tak nezáleží.
Ak niekto nosí zbraň za gaťami a miluje obrovskú rúčku G17-ky, tak by to dávalo určitý zmysel. Máš veľkú rúčku a zároveň menšiu šancu, že ti dlhý záver pritlačí gule o stoličku (sedadlo v aute, sedlo na motorke...). Myslím, že viete o čom píšem
Inak v tej kombinácii veľký zmysel nevidím...
Ak niekto nosí zbraň za gaťami a miluje obrovskú rúčku G17-ky, tak by to dávalo určitý zmysel. Máš veľkú rúčku a zároveň menšiu šancu, že ti dlhý záver pritlačí gule o stoličku (sedadlo v aute, sedlo na motorke...). Myslím, že viete o čom píšem

Inak v tej kombinácii veľký zmysel nevidím...
Vidis, a napriek tomu je o 19X zaujem a predava sa. 

To mate ako BMW X6, nedava zmysel, nikto ho nepotrebuje, ale kazdy ho chce ... zrejme standardna vlastnost Xov ...
Čosi na tom bude. Mam BMW X6, lebo sa mi páči. Nehľadám za tým žiadny rozumný dôvod. Asi by som ho aj tak nenašiel
Tak neak to bude aj s tou pištoľkou 

Mne osobne 17tka sadne do ruky tak akurat a 19 je uz mala. S 19tkou si ale omnoho pohodlnnejsie sadnem. Dokonca mi vyhovuje aj ten "notch". Farba je len plus, nemusi byt vsetko nudne cierne 
Stale treba pocitat s tym, ze cela ta specka bola sita na mieru nejakeho vladneho kontraktu a tie iste rozmery mali v podstate vsetky zbrane co sutazili. Ak chce objednavatel kupit pol miliona kusov, tak mu fakt vyrobim co si ziada a nebudem ho presviedcat o nejakej pravde
Ten koncept sa asi aj ujal, kedze dostali feedback podla ktoreho urobili 43ku.

Stale treba pocitat s tym, ze cela ta specka bola sita na mieru nejakeho vladneho kontraktu a tie iste rozmery mali v podstate vsetky zbrane co sutazili. Ak chce objednavatel kupit pol miliona kusov, tak mu fakt vyrobim co si ziada a nebudem ho presviedcat o nejakej pravde

Nie 43 ale 45
Chcel by som vedieť ako sa chová táto 19x s prebijanymi strelivom či stym má niekto skusenosti. Ďakujem.
-
- častý prispievateľ
- Registered for: 15 years 1 month
- Kontaktovať používateľa:
Tak ako každá iná zbraň. S normálnym prebijanym normálne strieľa.
Naposledy upravil/-a Peter Elektro v 06 Mar 2020, 11:05, upravené celkom 1 krát.
Prebijane z MMStrelnice v Trnave, cca 6000 ks a vsetko OK. Problem je skor v interfejse medzi zbranou a podlahou

Zdravím kolegovia, mám vybavené nákupné povolenie a pôjdem si ho zajtra vyzdvihnúť a hneď by som chcel isť kúpiť Glocka 19. Neviete v akom režime budú teraz pracovať na úradoch ? Nechcem aby mi to povolenie prepadlo. ďakujem za odpovede
daj si rúšku na hubu a vybavíš všetko. My policajti budeme v práci aj keď budú sekery padať
Glock 19 je doma, dnes ešte fungovali normálne ale budúci týždeň už budú robiť v skrátenom režime asi 3 hodiny. Takže som to dnes vychytal.
Zdravím chcem sa spýtať majiteľov G19x či sa u nich vyskytuje tzv. vločkovanie hlavne ako pri G19 čo som sa dočítal v príbuznej téme. Chcel by som si G19x kúpiť, ale trochu ma odrádza tento problém pri G19.