Brokovnice

Používateľov profilový obrázok
lovec
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

To je fakt. Ale urcite podla mojho nazoru suhlasim s gun-som,ze semi-auto brokovnica do takej situacie nie je vhodna. Celkovo si to viem dost tazko predstavit,pretoze uz len par ran z 9mm L v aute (aj ked s otv.okienkami) spolahlivo vyradi sluch strelca. Na aku dobu,to je otazne.

Vie niekto,aky objem plynov vznikne pri horeni strelneho prachu napr. pri 9mm L, .223Rem a pod.?
eloquent_jennings

Príspevok od používateľa eloquent_jennings »

To lovec_1:

Tak z wikipédie:

Radiálnosť (lat.) môže byť:
vlastnosť týkať sa polomeru (teda rádia) alebo viesť v smere polomeru, pozri polomer
vlastnosť lúčovito vychádzať od stredu alebo k nemu smerovať, lúčovitosť, stredovosť

Rozptyl podľa STN 39 5002 :

- rôznosmernosť dráh striel rovnakého druhu vystrelených za rovnakých podmienok
Takže k tej pojmológii - slovenská STN nepozná pojem radiálny roztyl, iba rozptyl (viď. vyššie), ale v praxi - ranivej balistike sa používa termín radiálny čím sa chce vyjadriť aproximácia skutočného rozptylu hromadnej brokovej strely /napr. v tom terči/ k pravidelnému kruhu. Pojem radiálny roztyl alebo rozptyl ale nakoniec nič nemení na tvojom tvrdení, že u brokovníc sa nepoužíva termín rozptyl čo nie je pravda. Dôvod je jednoduchý - broková hromadná strela je tvorená X-počtom jednotlivých samostatných striel /brokov/, ktoré na jedne výstrel vytvoria v terči X-zásahov. Rozdiel oproti guľovej zbrani je jediný a to v počte výstrelov.
Naposledy upravil/-a eloquent_jennings v 13 Feb 2009, 12:16, upravené celkom 3 krát.
eloquent_jennings

Príspevok od používateľa eloquent_jennings »

Naposledy upravil/-a eloquent_jennings v 13 Feb 2009, 12:17, upravené celkom 1 krát.
lovec
častý prispievateľ

Diky za info,zas som o kusok mudrejsi.
Sice som sa zatial s terminom radialny rozptyl nestretol v ziadnej publikacii,ani zahranicnej ani nasej,ale budiz. Mozno som nemal v ruke to spravne dielo. Spytam sa dalsich,mozno oni o to niekde zakopli.
Takze ked sa vratime k povodnemu tvrdeniu,v ktorom zmieneny autor hovori,ze aj po skrateni je mozne predmetnu zbran bez zhorseneho rozptylu dalej pouzivat na polovacku - toto nezodpoveda skutocnosti. Ako som uz hovoril (pisal).....
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

...
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 19 Jan 2011, 13:06, upravené celkom 2 krát.
lovec
častý prispievateľ

OK,len preboha trosku uprav gramatiku.... "väčší,väčšia"....

Otazka na teba k prvej vete: Ak je teda dostrel zavisly na pociatocnej rychlosti,ktory brok bude mat dlhsi dolet - 2.4mm alebo 8,4mm - pri rovnakej rychlosti? A preco?
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

...
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 19 Jan 2011, 13:05, upravené celkom 1 krát.
inspiring_bassi

Príspevok od používateľa inspiring_bassi »

Chcel by som si kupit brokovnicu Winchester Defender model 1300. Mate snou niekto skusenosti? Kolko asi stoji a kde by som ju vedel kupit? Rozmyslal som aj nad Mosbergom. Poradte co by bolo lepsie.
Akira
prispievateľ
Registered for: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa Akira »

Ithaca 37 -vie prosim niekto nieco blizsie o tejto zbrani?
lovec
častý prispievateľ

Kel Tec pumpa - super, CHCEM TO!!! Este budem potrebovat dokupit par kusov mladych Votrelcov a nejakych odrastenych Predatorov,aby som s tym mal co kosit...... :lol: :lol: :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=PHkXTTR0 ... ture=feedf
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Pekná hračička! Škoda, že jednu pumpu už mám.
:D
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Jack: Mno, myslim ze potrebujes aj zalohu/backup (zbrani vraj nie je nikdy dost... :wink:

lovec: J j, tiez by som si dal povedat, semi-cko s drum-om to na IPSC 3-gun sice neprekona, ale na take plinkanie na strelnici pripadne na home-defense (proti tym zombikom a votrelcom a predatorom :twisted: je to pumpa ako lusk. Inak, nasiel som jedno zaujimave video so strelbou z KSG:

http://www.youtube.com/watch?v=hi0OWQCkcVc

a jedna z poznamok tam nema chyby:

SoldierT105:Wow,the Liberals are gonna shit their pants when they see the gangsta guy shooting it.

:lol: :lol: :lol:
Gunslinger

P.S.: Mossberg tam predstavil ich 'motorovku' (chainsaw shotgun):
http://www.youtube.com/watch?v=4ahiIbQS9HE
a jeden z komentarov - sackcheck: I think Mossberg forgot when the shot show was so they just threw this thing together and said "fuck it somebody will buy it" :lol:
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Objavili sa problémy s resetom spúšte u KSG-čka, pravdepodobne chybný dizajn.
Viac detailov napr. tu:

http://gunnuts.net/2011/01/20/kel-tec-k ... gun-video/
http://gunnuts.net/2011/01/21/shot-show-shotgun-update/
agger
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

Vtipne hlasky, vskutku.

V tom videu o keltecu vraveli ze sa ma predavat za $880, tka som zvedavy co to bude v nasich zemepisnych sirkach...

Unak ked uz konecne dali dvojmo tie zasobniky co im brani dat este dva pod, alebo nad? :twisted:
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

ehm.. toto som nemal vidiet

mam pocit ze toho kelteca nutne potrebujem
Napísať odpoveď

Návrat na "Ostatné"