colgate napísal:...by to chcelo vyzihat, znova zuslachtit a nanovo karbonitridovat. Urobit to na jeden zaver by stalo urcite viac ako novy origo zaver
presne to som myslel pod vetou : ...v tomto prípade to nieje možné tepelným spracovaním homogenizovať (čo by všetko vyriešilo) ... Tepelné spracovanie je tu nerentabilné.
colgate napísal:Ja osobne by som z toho nestrielal, nie je to sranda a nestoji to zato.
Opakujem bolo by vhodné vidieť miesto kde sa trhlina šírila a potom sa vyjadrovať.
Inak ak je jasné o aký materiál a po akej úprave ide potom je voľba PM závislá len od možnosti zvárača. Ak bude potrebovať nejaký Inconel istotne nebude kupovať kôli 5 mm húsenke celé balenie. Skôr sa obávam, že tam použili čo mali a to by mohol byť väčší problém. Ale napísalo sa tu jasne, že to po oprave už dlhšie fachá takže to bude len nejaká iniciácia z defektu v štruktúre materiálu. Ak to praskne znovu tak mu to bude kopírovať TOO a šírenie trhliny uvidí v dostatočnom predstihu. Za predpokladu, že si to medzi streľbou kontroluje samozrejme. Ja by som sa pod takú opravu nepodpísal ale ak už je urobená treba to s ňou skúsiť.