ZP skupina C

Používateľov profilový obrázok
BALISTIK
moderátor
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Ja mam skupinu C,na zaklade potvrdenia z armady ze budem pouzívat sluzobnu zbran.Na C mozes pouzivat zbran len ako sluzobnu.
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

jasne, ale
§16 Policajný útvar vydá zbrojný preukaz fyzickej osobe, ktorá:
h) v konaní o vydanie zbrojného preukazu preukázala
potrebu držať alebo nosiť zbraň a strelivo.

potreba osoby drzat, alebo nosit na vykon povolania zbran podla mna nemoze pramenit cisto z faktu, ze je drzitel preukazu odbornej sposobilosti, ktory ho potencialne opravnuje na vykonavanie povolania z ktoreho by ta potreba nosit/drzat zbran mohla vychadzat.
podla mna, by ta potreba mala byt dolozena aj papierom od zamestnavatela, ze cinnosti, pri ktorej tu zbran potrebujes naozaj vykonavas.

na druhej strane, § 28
Povinnosti držiteľa zbrojného preukazu
l) oznámiť policajnému útvaru, ktorý vydal zbrojný
preukazu zánik oprávnenia podľa osobitného predpisu pri skupine
C zbrojného preukazu.

je trochu zmetocne, ze podla tohto to vyzera ze vznik sa viaze na potrebu a zanik sa viaze na trvanie/stratu opravnenia.
thrash
prispievateľ
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa thrash »

takze sk. C mi nedava ani pravo kupit si vlastnu zbran ? cize ak ma C jedine zbran ktoru mi poskytne zamestanvatel?
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

presne tak
inspiring_jones

Príspevok od používateľa inspiring_jones »

kriznik napísal:Ak si dobre spominam, tak o skupinu C ziadas na zaklade potvrdenia od zamestnavatela, ze k vykonu zamestnania potrebujes zbran.
Ľudkovia ako by to bolo, ak si chce človek k zbrojáku A dorobiť aj C? Išlo by bočák na strelnici popri zamestnaní - nie inštruktorská činnosť, ani práca zbrojárska vyžadujúca technické vzdelanie resp. doklad o ňom. (A už vôbec nie SBS.)
Netreba pri žiadosti o rozšírenie zbrojáku predložiť aj napr, dohodu o vykonaní činnosti, dáke pepiere o firme že môžu robiť so zbraňami atď...?
Vopred diki za aké koľvek info.
inspiring_newton

sk.C potrebujes /opat/ patricne odovodnit.
Znamy prave ziskal zbr.licenciu,ale musel si k ZP "dorobit" sk.C.
BALISTIK
moderátor
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Ja pracujem ako armadna strazna sluzba a u nas mi bolo A-cko uplne naprd,museli mi dat doklad na zaklade ktoreho si zamestnavatel zela aby som mal skupinu C.Skupina C -vykon povolania alebo zamestnania
eager_elbakyan

Príspevok od používateľa eager_elbakyan »

nazdar som tu novy tak dufam ze ma hnet neukamenujete. chal som sa vas opytat ked chem robit zbrojny preukaz typu C par otazok

1staci mi len dat ziadost ,vypis registra trestov(nie starsi ako3 mesiace)
ceste vyhlasenie a uviset dvovod mozem ja alebo to musi uviest zamestanavatel ?

2ked si dam ziadost za ako dlho ma zavolaju na skusky ze vraj najskor za 2 tyzdne a naneskor do 3 mesiacov ja to pravda?

3. ked budem mat zbrojny preukaz typu C to znamena ze iba na pracovne ucely ze ked dojdem do prace dostanem zbran a ked koncim v praci tak zbran odozdam do trezora..nikde inde hu nemozem mat?ked si budem chet nacvict strelbu zo zbranov ?

4
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

K tomu Cku si pripis minimalne aj Bcko :wink:. A mozes chodit aj trenovat so svojou sukromnou zbranou.
eager_elbakyan

diki za odpovet inak som pocul niekde ze odpis registra tretov si uz policia robi sama ci to je blbost prveho stupna?

ta ziadost cestne vyhlasenie odpis sa dava na hocijaky policjny utvar alebo na krasjke pz
inspiring_newton

odpis si "robi" policia sama
ziadost podavas v mieste svojho trvaleho bydliska
eager_elbakyan

zbrojny preukaz c
1ziadost 2 cestne vyhlasenie 3odpis nemusim robia si to policajty sami
4lekarsky posudok sa robia aj prychotesty?5zohnat si literaturu ,da sa bezne zohnat knihkupestve? 6 fotky+kolky

skusky ako pozostavaju au aj pisomne a ustene alebo ako to je potom sa aj preveruje nejako strelbe na skuskach alebo zaobchadzanie zo zbranov
inak som pocul ze ak ten kdo si podava ziadost o zbrojak ze idu policajty susedom sa popytat aky som clovek..od podania ziadosti o zbrojak ma za ako dlho zavolaju na skusky???? dakujem za odpoved
inspiring_newton

odpovede najdes v sekcii Zbrojny preukaz,staci citat
eager_elbakyan

no musim preukazat potvrdene od zamestnavatela lenze v tej sbs co ja robim sa nepouzivaju zbrane tazke neviem ci mi toto potvrdenie da zamestnavatel?chem si spravit C nazbierat nejake skusenosti potom odist do sbs co maju nastarosti prevoz penazi cenin alebo do zasahovej sbs..
ak by mal niekdo cas a boli by ste taky laskavy tak by ste mi mohli odpovedat na nejake otazocky xi
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

no na tvoju otazku, ti asi zodpovie len ta SBSka kde robis... spytaj sa v praci a budes vediet
ak daju tak fajn, ak nedaju , tak si vybav len B alebo A a ked casom pojdes robit do inej SBS, tak s kolkom 16,50Eur si zbrojak na C rozsiris
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"