ZP skupina C
jasne, ale
§16 Policajný útvar vydá zbrojný preukaz fyzickej osobe, ktorá:
h) v konaní o vydanie zbrojného preukazu preukázala
potrebu držať alebo nosiť zbraň a strelivo.
potreba osoby drzat, alebo nosit na vykon povolania zbran podla mna nemoze pramenit cisto z faktu, ze je drzitel preukazu odbornej sposobilosti, ktory ho potencialne opravnuje na vykonavanie povolania z ktoreho by ta potreba nosit/drzat zbran mohla vychadzat.
podla mna, by ta potreba mala byt dolozena aj papierom od zamestnavatela, ze cinnosti, pri ktorej tu zbran potrebujes naozaj vykonavas.
na druhej strane, § 28
Povinnosti držiteľa zbrojného preukazu
l) oznámiť policajnému útvaru, ktorý vydal zbrojný
preukazu zánik oprávnenia podľa osobitného predpisu pri skupine
C zbrojného preukazu.
je trochu zmetocne, ze podla tohto to vyzera ze vznik sa viaze na potrebu a zanik sa viaze na trvanie/stratu opravnenia.
§16 Policajný útvar vydá zbrojný preukaz fyzickej osobe, ktorá:
h) v konaní o vydanie zbrojného preukazu preukázala
potrebu držať alebo nosiť zbraň a strelivo.
potreba osoby drzat, alebo nosit na vykon povolania zbran podla mna nemoze pramenit cisto z faktu, ze je drzitel preukazu odbornej sposobilosti, ktory ho potencialne opravnuje na vykonavanie povolania z ktoreho by ta potreba nosit/drzat zbran mohla vychadzat.
podla mna, by ta potreba mala byt dolozena aj papierom od zamestnavatela, ze cinnosti, pri ktorej tu zbran potrebujes naozaj vykonavas.
na druhej strane, § 28
Povinnosti držiteľa zbrojného preukazu
l) oznámiť policajnému útvaru, ktorý vydal zbrojný
preukazu zánik oprávnenia podľa osobitného predpisu pri skupine
C zbrojného preukazu.
je trochu zmetocne, ze podla tohto to vyzera ze vznik sa viaze na potrebu a zanik sa viaze na trvanie/stratu opravnenia.
-
inspiring_jones
Ľudkovia ako by to bolo, ak si chce človek k zbrojáku A dorobiť aj C? Išlo by bočák na strelnici popri zamestnaní - nie inštruktorská činnosť, ani práca zbrojárska vyžadujúca technické vzdelanie resp. doklad o ňom. (A už vôbec nie SBS.)kriznik napísal:Ak si dobre spominam, tak o skupinu C ziadas na zaklade potvrdenia od zamestnavatela, ze k vykonu zamestnania potrebujes zbran.
Netreba pri žiadosti o rozšírenie zbrojáku predložiť aj napr, dohodu o vykonaní činnosti, dáke pepiere o firme že môžu robiť so zbraňami atď...?
Vopred diki za aké koľvek info.
-
inspiring_newton
-
eager_elbakyan
nazdar som tu novy tak dufam ze ma hnet neukamenujete. chal som sa vas opytat ked chem robit zbrojny preukaz typu C par otazok
1staci mi len dat ziadost ,vypis registra trestov(nie starsi ako3 mesiace)
ceste vyhlasenie a uviset dvovod mozem ja alebo to musi uviest zamestanavatel ?
2ked si dam ziadost za ako dlho ma zavolaju na skusky ze vraj najskor za 2 tyzdne a naneskor do 3 mesiacov ja to pravda?
3. ked budem mat zbrojny preukaz typu C to znamena ze iba na pracovne ucely ze ked dojdem do prace dostanem zbran a ked koncim v praci tak zbran odozdam do trezora..nikde inde hu nemozem mat?ked si budem chet nacvict strelbu zo zbranov ?
4
1staci mi len dat ziadost ,vypis registra trestov(nie starsi ako3 mesiace)
ceste vyhlasenie a uviset dvovod mozem ja alebo to musi uviest zamestanavatel ?
2ked si dam ziadost za ako dlho ma zavolaju na skusky ze vraj najskor za 2 tyzdne a naneskor do 3 mesiacov ja to pravda?
3. ked budem mat zbrojny preukaz typu C to znamena ze iba na pracovne ucely ze ked dojdem do prace dostanem zbran a ked koncim v praci tak zbran odozdam do trezora..nikde inde hu nemozem mat?ked si budem chet nacvict strelbu zo zbranov ?
4
-
eager_elbakyan
-
inspiring_newton
-
eager_elbakyan
zbrojny preukaz c
1ziadost 2 cestne vyhlasenie 3odpis nemusim robia si to policajty sami
4lekarsky posudok sa robia aj prychotesty?5zohnat si literaturu ,da sa bezne zohnat knihkupestve? 6 fotky+kolky
skusky ako pozostavaju au aj pisomne a ustene alebo ako to je potom sa aj preveruje nejako strelbe na skuskach alebo zaobchadzanie zo zbranov
inak som pocul ze ak ten kdo si podava ziadost o zbrojak ze idu policajty susedom sa popytat aky som clovek..od podania ziadosti o zbrojak ma za ako dlho zavolaju na skusky???? dakujem za odpoved
1ziadost 2 cestne vyhlasenie 3odpis nemusim robia si to policajty sami
4lekarsky posudok sa robia aj prychotesty?5zohnat si literaturu ,da sa bezne zohnat knihkupestve? 6 fotky+kolky
skusky ako pozostavaju au aj pisomne a ustene alebo ako to je potom sa aj preveruje nejako strelbe na skuskach alebo zaobchadzanie zo zbranov
inak som pocul ze ak ten kdo si podava ziadost o zbrojak ze idu policajty susedom sa popytat aky som clovek..od podania ziadosti o zbrojak ma za ako dlho zavolaju na skusky???? dakujem za odpoved
-
eager_elbakyan
no musim preukazat potvrdene od zamestnavatela lenze v tej sbs co ja robim sa nepouzivaju zbrane tazke neviem ci mi toto potvrdenie da zamestnavatel?chem si spravit C nazbierat nejake skusenosti potom odist do sbs co maju nastarosti prevoz penazi cenin alebo do zasahovej sbs..
ak by mal niekdo cas a boli by ste taky laskavy tak by ste mi mohli odpovedat na nejake otazocky xi
ak by mal niekdo cas a boli by ste taky laskavy tak by ste mi mohli odpovedat na nejake otazocky xi
-
inspiring_liskov