Čo s plynovkou pri policajnej razii?

Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Granis, voľba púzdra je len na tebe. Celé je to o tom, či chceš kožu, plast alebo nylon a koľko chceš a môžeš investovať. Ja mám viacero púzdier (aktuálne 5) a po kratšom hľadaní som našiel púzdro, s ktorým som absolútne spokojný - Sickinger Lightning.
Už som ho tu párkrát chválil a určite by som ti ho odporučil, ale je otázne, či na plynovku za 4-5 litrov potrebuješ púzdro skoro za dvojku. Od veci určite nie je ani Falco. Vyrábajú kvalitné kožené púzdra a tie ceny sú príjemnejšie, veď si to vygoogli. Výhodou je, že plynovky a airsoftky majú zväčša predlohu v reálnych zbraniach, preto nie je problém zohnať dobré púzdro.
A s tým basketbalovým dresom sa neboj, nebudeš vyzerať ako ghetto king. :D Ani ja nie som fanda hip-hopu, ale pýtal si sa, čo nosíme, tak som ti napísal, s čím mám vlastnú dobrú skúsenosť.
Ale tu sme už riadne OT, čiže ak ťa bude ešte niečo zaujímať, radšej napíš PM.
:wink:
R
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa R »

Granis: zaujímavá modelová situácia, napíš rovno na ministerstvo, musia ti odpísať...
gewehr
expert
Dátum registrácie: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

granis: http://www.falco.sk/e-obchod/1-puzdra-n ... ka-vybava/ 508cka, da sa to nosit aj pod tričko v lete, cim vacsie brucho, tym to lepsie drzi :wink:
inspiring_jackson

Príspevok od používateľa inspiring_jackson »

zaujimave puzdro, videl si to niekde aj v kamennom shope? kde by sa to dalo lepšie pozrieť...
friendly_brown

Príspevok od používateľa friendly_brown »

Jack napísal: Ale tu sme už riadne OT, čiže ak ťa bude ešte niečo zaujímať, radšej napíš PM.
:wink:
Diky moc este raz, keby nieco ozvem sa :wink:
gewehr napísal:granis: http://www.falco.sk/e-obchod/1-puzdra-n ... ka-vybava/ 508cka, da sa to nosit aj pod tričko v lete, cim vacsie brucho, tym to lepsie drzi :wink:
Zaujimava vecicka, len neviem ci je to presne to, co hladam...
Trocha nezvycajne sa mi to zda :P
Jack
moderátor

Len sa bojím, čo by pot spravil s povrchom môjho kvéru, keby som to nosil priamo na tele. :P
scar
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 3 months

Príspevok od používateľa scar »

....zbran sa da v lete nosit aj v ladvinke...

napr.http://www.hermes.sk/e-shop/puzdra/dast ... a-na-zips/
friendly_brown

Príspevok od používateľa friendly_brown »

scar napísal:....zbran sa da v lete nosit aj v ladvinke...

napr.http://www.hermes.sk/e-shop/puzdra/dast ... a-na-zips/
No tak da sa nosit vselikde, aj v ruksaku na chrbte, ale tak ked ma niekto/nieco napadne (na co presne tu zbran mam) tak asi mi to bude dost dlho trvat kym ju vyberiem...
Proste zbran ma byt poruke, lebo nikdy nevies kedy ju budes potrebovat
scar
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 3 months

Príspevok od používateľa scar »

granis:
No tak da sa nosit vselikde, aj v ruksaku na chrbte, ale tak ked ma niekto/nieco napadne (na co presne tu zbran mam) tak asi mi to bude dost dlho trvat kym ju vyberiem...
Proste zbran ma byt poruke, lebo nikdy nevies kedy ju budes potrebovat
...existuje xy druhov ladviniek(material,velkost zbrane),su upravene specialne na nosenie/tasenie zbrani a ubezpecujem ta ,ze z tej ladvinky budem min. taky rychly ako ty ,ked mas zbran v opaskovom puzdre prekrytu trickom...

...ale myslim ze sme OT
Panzer
Administrátor
Dátum registrácie: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

Teda dostať sa od správania sa pri policajnej razii s plynovkou k puzdram je riadna pecka! Chlapi, to neviete založiť nový thread alebo sa zapojiť do už existujúceho?! :evil:

Berte to ako dôrazné upozornenie všetkým, ktorí tu zabehli OT!
Xader
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa Xader »

Pri razii PPUckarov to je jasne...ak sme opreti o stenu, alebo s rukami na stole, tak samozrejme poviem policajtovi/ppuckarovi, ze som drzitelom platneho zbrojneho preukazu a momentalne mam pri sebe zbran v legalnej drzbe.
Ale co ak pride situacia, ktora sa mi uz napriklad stala a to:
Idem si do prace autom. Zastavim na STOPke a vedla mna policajti na zebre striehnu koho zastavit. Vystartujem, hned ako sa da a pozrem do spatneho a policajti nalepeny na mne so zapnutymi majakmi a uz ma odstavuju. Potom prehliadka celeho auta... Tak otazka: KED ma zastavia, tak im hned oznamim tu "carovnu vetu" ? Alebo sa s tym nebudem zdoverovat vobec nakolko ju mam napriklad na opasku ? Ci ako spravne riesit tuto situaciu ?
Jack
moderátor

Je to len na tebe, ale ja by som im to oznámil. Opäť by som začal tým, že som držiteľom ZP a že mám pri sebe legálne držanú zbraň. Nič tým nepokazíš. Akurát ťa požiadajú o zbraň a o doklady, skontrolujú, či papiere sedia a hotovo.
sano2
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa sano2 »

A prečo niečo hovoriť, idúmi dať predsa pokutu že nemám pási a ani netušia, že mám zbraň. Počul som, že niektorý zbraň zneužívajú práve na to aby policajtov zamestnali inou činnosťou a zabudli, na čo vás zastavili. Nechá si búchačku na sedadle spolujazdca a keď ho zastavia policajti, tak vidia zbraň a začne sa riešiť zbraň a zabudnú že ťa namerali :shock: ale neviem či to funguje a upozorňujem toto nie je návod ako sa vyhnúť postihom za dopravné priestupky.

Podľa mňa, ak dodržujem pravidlá skrytého nosenia tak pokiaľ nehrozí fyzická kontrola osoby, tak nepoviem že mám zbraň. Ak na to prídu tak sa ťa na zbroják spýtajú a myslím že je to aj ich povinnosťou.
Jack
moderátor

Ako som napísal - je to len na tebe. Žiadny predpis to neprikazuje. Ak by mi išli urobiť prehliadku celého auta a ja by som musel vystúpiť (to je tá situácia, ktorú spomínal Xader), asi by som ich už informoval. Iné by to bolo, keby ma len stopli preventívne kvôli alkoholu a strčili mi cez okienko Drager.
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Xader:
Ked nas nedavno pri navrate z Komarna zastavila hliadka a nechala nas vymenit ziarovku, traja z posadky sme mali zbrane na opasku. Ja som necitil potrebu to hliadke oznamovat, chalani tiez nie. A to sme pri tej vymene stali chrbtom asi 4-5m od policajneho auta, za dazda a v trickach.

Podla mna za normalnej situacie (nie razia) nie je dovod zatazovat hliadku ani kohokolvek ineho zbytocnymi informaciami a riskovat prip. komplikacie a zdrzanie.
Ak budu mat dovod, na zbran sa opytaju, urcite nezacnu rovno strielat. A pri dobrom skrytom noseni je minimalna sanca, ze by sa bezna hliadka o zbrani dozvedela.
Napísať odpoveď

Návrat na "Ostatné"