prečo nie GP K100??
K100 je vyborna zbran, zober urcite mk23 model a doplat tusim 80 eur za sportovu spust a budes max spokojny
Akurat by som riesil nejake lepsie mieridla ako zakladne, maju v ponuke rozne moznosti takze najlepsie dohodnut pred kupou nech ti ich uz nahodia a nastrelia vo fabrike.
Akurat by som riesil nejake lepsie mieridla ako zakladne, maju v ponuke rozne moznosti takze najlepsie dohodnut pred kupou nech ti ich uz nahodia a nastrelia vo fabrike.
Tomcat - vdaka za tip. Zbran nema viac ako 500 ran, tak vyhadzovac asi nie. Skusime to s tym puskarom. Inak je P1 fajn zbran, kedysi v mojich zaciatkoch som ju hodne skusal a zvazoval.
Len k tomu servisu, mal som CZ P10S z ktorej padlo cez 5000 rán a netuším aký mala servis, teraz mám G19 s +7000 ranami a tiež ani netuším aký má Glock servis. Moja prvá zbraň bola GP P1 mk12 a pri nej som servis spoznal keď mala nalietane okolo 300. Často sa za plus zbraní Gp považuje skvelý servis, ale ja mám radšej zbrane ktoré ten servis nepotrebuju, narozdiel od Gp
Mk23 by ale vraj už mala byť v pohode.
Rovnako to môžem povedať o svojich bývalých GP. Pri K100 som pri nejakých 30+ vystrelených menil jeden kolík. Zaslali ho zdarma, preventívne som si vypýtal všetky kolíky aj vyťahovač. Len spomeniem, že to bolo v tisícoch. Pri P40L v 10Auto sa v nábehovej rampe odlomil kúsok kovu, pri cca 2000 vystrelených, tu sa ukázal skvelý GP servis, ktorý zaplatil kuriéra od obchodníka,zdarma vymenil a poslal späť. Zbraň bola už po záruke, pri dvoch X-caliburoch som pri cca 15k a druhom len 2k nemal vôbec žiadne problémy.
Sorry za OT
Sorry za OT
to: Messi
vdaka za skusenosti. Urcite pojdem aj do GP, momentalne mam Springfield XDM so 4,5 hlavnou, je to super zbran na strelnicu, striela bez zaseku aj prebijane strelivo, ale trochu je velka.
vdaka za skusenosti. Urcite pojdem aj do GP, momentalne mam Springfield XDM so 4,5 hlavnou, je to super zbran na strelnicu, striela bez zaseku aj prebijane strelivo, ale trochu je velka.
Ja strieľam 80% prebíjané (vlastné, prípadne "továrenské"), nie celkom rozumiem tomu, že prečo by nejaká zbraň mala mať problém s prebíjaným štandardným strelivom.
To je taký ten mýtus, ktorým sa niekto riadi, pre mňa je veľmi úsmevné aj keď niekto inzeruje zbraň s komentárom, že z nej bolo strieľané len fabrické.
Sú zbrane, ktoré kvôli konštrukcii / uhlu podávania do komory môžu mať problém s inými ako konkávnymi strelami, ale to nemá nič spoločné s tým, či je strelivo prebíjané.
To je taký ten mýtus, ktorým sa niekto riadi, pre mňa je veľmi úsmevné aj keď niekto inzeruje zbraň s komentárom, že z nej bolo strieľané len fabrické.
Sú zbrane, ktoré kvôli konštrukcii / uhlu podávania do komory môžu mať problém s inými ako konkávnymi strelami, ale to nemá nič spoločné s tým, či je strelivo prebíjané.
Prebijane strelivo moze mat zasadny vplyv na funkcnost zbrane ak nie je pre danu zbran spravne odladene.
Tie inzeraty maju zrejme na mysli to, ze zo zbrane bolo strielane standardne strelivo, nie nejake +P+ experimenty.
Tie inzeraty maju zrejme na mysli to, ze zo zbrane bolo strielane standardne strelivo, nie nejake +P+ experimenty.
Dantes, fabrické strelivo sa predáva aj +P, skrátka ľudia majú také predstavy, že prebíjané strelivo je niečo horšie ako fabrické.
Ale to už asi patrí skôr do témy o prebíjaní.
Ale to už asi patrí skôr do témy o prebíjaní.
ja neviem....mozno preto, ze nie vsetky boli dobre urobene....proste sa stal z toho kult .....ako kedysi, ked dovazali auta z Nemecka: "150 000 km, jazdenych len po dialnici!"
vsetci tomu verili 
Čisto z vlastnej skúsenosti, fabricke krmivo býva často na vyššom výkone ako prebíjance. Kvantum prebíjačov robí krmivo na mieru s cieľom nesypať viac ako musia. Teda ak má kver vybuchane 10k prebíjancov jeho opotrebenie môže byť a vo väčšine prípadov aj bude rádovo nižšie ako ten istý kver s 10k tovarenských. Samozrejme hovoríme o štandardných zbraniach, nie kanonoch na medvede a podobne - tam i ja napr. tlačim 400CB na hornu hranicu tlakov. Ale Lugre, 40sw a 45Acp su naladovane tak aby mali faktor a fungovali spoľahlivo v lete aj zime - defaultne maju výkon 80-85% normalneho tovarenskeho streliva.
Lepšie sa to nedá napísať.
dava to logiku. Prebijance maju vsak negativnu povest preto, ze sekaju. A teda bujny aj zdovodnil preco ....moze ist o mensie mnozstvo prachu.
I ked mne je to uz jedno....nakoniec som K100 nekupil.
I ked mne je to uz jedno....nakoniec som K100 nekupil.
Tak neviem. Od GP som mal 2 kratke, mam tretiu, a mam 2 dlhe. Nemal som najmensie problemy. Kratke chcu vykonnejsie strelivo, ale nic absurdne. V 9 Mm Luger prebijam od 105 gr SWC do 157 gr. RN. Vsetko ide. Len kratke 105gr SWC s navazkou pre deti obcas neposunuli v Stribogu (FTF pre anglofonov). Hlavne nezoderies. Pruziny kedykolvek vymenis. Koliky vychadzajuce z plastoveho ramu (pred 15 rokmi) stacilo ohnut. 5.56, 7.62 (mam s piestom) absoltne bez vyhrad. Poradenstvo na telefon a servis v krajine. Tak o co ide?
ja nemam proti GP nic. Kuriatkovi fandim aj sa mi pacia jeho vyrobky. Zalozil som otazku kvoli tomu, ze ma odhovarali od K100 vo viacerych onchodoch, dalej policajti, aj sportovi strelci. Mozno len blba nahoda na odporcov
Tiez prispejem, GP dlhe roky (davno) vyrabalo pistole a testovali to zakaznici ...
Co bolo to bolo, teraz by to uz snad malo byt lepsie i ked nepoznam v okruhu sportovych strelcov, ktory by ju este pouzivali, ale ich sportovy trh nezaujima, lebo ich neuzivi.
Ked sa ma znami pytali co si maju kupit (prva zbran) s otazkou na GP, ze je to SK vyrobok s dostupnym servisom, tak som ich odklonil na Glock, ktory budu mat do smrti a servis potrevovat nebudu
Co bolo to bolo, teraz by to uz snad malo byt lepsie i ked nepoznam v okruhu sportovych strelcov, ktory by ju este pouzivali, ale ich sportovy trh nezaujima, lebo ich neuzivi.
Ked sa ma znami pytali co si maju kupit (prva zbran) s otazkou na GP, ze je to SK vyrobok s dostupnym servisom, tak som ich odklonil na Glock, ktory budu mat do smrti a servis potrevovat nebudu