NITRA – Ďalší incident na základnej škole.

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Angel, prosím ťa, netrep. Fakt. Máš školopovinné decká? Vieš, koľko sociálne patologických javov sa skrýva v takej bežnej triede už na prvom stupni? A koľko potom na druhom? Na strednej? Lebo to je pointa. To, že tento raz bol obeťou - preukázanej (!) - šikany Ukrajinec, je len okolnosť. Rovnako je len okolnosťou aj to, že ten, kto sa v inej situácii, zrejme začal správať závadovo a je teraz podozrivý z TČ, je Ukrajinec. Čiže odlišujme podstatu problému a okolnosti, OK? A teda, o tejto problematike, o sociálnej patológii na školách, niečo "málo" viem, že si to dovoľujem tvrdiť s takou istotou.
:roll:
A pokiaľ ide o to, ako sú na tom mladí Ukrajinci a Ukrajinky, môžem zase hovoriť o vlastných skúsenostiach z práce s nimi. Netvrdím, že som najsamväčší odborník, ale nejakú prax, o ktorú sa môžem spoľahlivo oprieť, už mám. A Angel, ručím ti za to, že nikomu z nich nepridáva na pohode, čo sa deje u nich doma. A to sa na pravidelnej báze stretávam s takými, ktorí majú komplet najbližšiu rodinu v zahraničí (preč z Ukrajiny), aj s takými, ktorí tu žijú sami/samé a komplet rodinu majú na Ukrajine, aj s takými, čo doma nechali matky, sestry, mladších bratov a tu žijú s otcami, aby (tí) nemuseli na front a aj s takými, čo tu žijú s matkami a súrodencami, ale otcov, bratov, strýkov majú na fronte. Každý z nich, bez ohľadu na to, do ktorej skupiny patrí, má ale na Ukrajine niekoho, kto slúži a komu ide o život, alebo oňho prišiel. Rodinných príslušníkov, kamarátov, spolužiakov, susedov, atď. Oni dennodenne žijú niečo, čo skrátka nechceš zažiť ani na jeden deň. A popri tom musia fungovať. Jasne, niektorí aj nefungujú, ale to je na inú debatu. Utierať si do nich hubu je zbabelé a tupé. Dúfam, že ty taký nie si...
rusty95
prispievateľ
Registered for: 3 years 1 month

Príspevok od používateľa rusty95 »

zazil som sikan na ZVS a veru sranda to nebola.

angel ale ta "aktualna vlada dole !!!" to by mohlo byt 8)
angel25
prispievateľ
Registered for: 1 year 5 months

Príspevok od používateľa angel25 »

Jack:
ziadna sikana nemoze ospravedlnit trestny cin a to nikoho - ani ukrajinca, ani slovaka, ani mongola.
A ziadny TČ nemozeme hadzat na vladu, prezidenta, skolu, pocasie, spoluziakov, ......
ondro21
občasný prispievateľ
Registered for: 10 years 9 months

Príspevok od používateľa ondro21 »

Myslím že nik tu nechce ospravedlňovať trestný čin. Nám ako streleckej komunite by malo záležať na snahe o pomenovanie pravej príčiny takýchto incidentov (samozrejme v kontexte dostatočných informácii), skratkovité "odhalenia" v konečnom dôsledku dopadnú najtvrdšie na tých poctivých....
telra
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa telra »

angel25 napísal: 07 Apr 2025, 15:07 Jack:
ziadna sikana nemoze ospravedlnit trestny cin a to nikoho - ani ukrajinca, ani slovaka, ani mongola.
A ziadny TČ nemozeme hadzat na vladu, prezidenta, skolu, pocasie, spoluziakov, ......
bavime sa o 15 rocnom chalanovi, ktory sice nema pravo volit, lebo nie je dostatocne mentalne zrely, ale ma pravo byt trestnopravne zodpovedny. lebo je dostatocne mentalne zrely.

Co tomu predchadzalo nevieme, teda vieme ze par ziakov za sikanu uz riesili.
Vonec by ma na slovensku neprekvapilo, keby doma rodicia k tomu pristupovali stylom "len mu naloz banderovi"
V poslednom viac medializovanom pripade skoncila sikana samovrazdou.
Teraz to zo seba ventiloval nastastie len verbalne.
A miesto skutocneho problemu,sikany, sa tu ide riesit skrat decka.

Uz sa tesim jak budu internety plne hovnometov o nebezpecnom ukrajincovi.
Ci mal jeho tato doma vobec nejaku zbran dodnes nevieme.

Momentalne riešime zapis do prveho rocnika ZS, jednu skolu sme uz vyskekli zo zonamu kvoli ich (ne)pristupu k sikane.
angel25
prispievateľ

najhorsie na tom je to, ze kazdy čin na Slovensku je posudzovany dvomi skupinami ludi .....samozrejme, kazda z nich je opozit tej druhej. Jedni budu nadavat, ze Ukrajinec, dalsi ospravedlnuju, ze chudacik Ukrajinec.
A potom je tu tretia skupina - ako ja - ktoremu je ale uplne jedno, ci je to mongol alebo marťan, lebo porusil nejaku spolocensku normu, za ktoru by mal niest zodpovednost!
Jack
moderátor

angel25 napísal: 07 Apr 2025, 15:07 Jack:
Si asi padol z višne, nie? Alebo podobne vysokého stromu. Pritom ešte ani nezrejú... Kto tu ospravedlňuje trestný čin? V prvom rade ani nevieme, či napokon bude skutok kvalifikovaný ako TČ. A teda Angel, zrušme tie forenzné vedy, ktoré sa zaoberajú motiváciami alebo pohnútkami páchateľov trestnej činnosti, ich psychickým rozpoložením a pod. lebo aj tie - použijúc tvoju dialektiku - iba ospravedlňujú trestné činy a/alebo ich páchateľov, nie? Či?
:twisted:
telra
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa telra »

Angel, ze ty si si potom co ten chalan spachal po sikane samovrazdu skokom zo skoly povedal
"Dobre tak, aspon precistil genofond od slabocha"?
angel25
prispievateľ

Jack:
preco to tak hrotis?
Napisem to teda takto:
Ziadne protipravne jednanie (sikanu) nemozno riesit dalsim protipravnym jednanim (vyhrazanim sa zabitim). Samozrejme, ani ospravedlnovat

Howgh
angel25
prispievateľ

telra:
nie, povedal som si, ze treba to riadne vysetrit a ak niekto pochybil, treba ho potrestat.
Predtym dokladne vysetrit....niekedy baby v skole pouzivaju take svojske narazky na chlapcov.....20 z nich sa na tom zasmeje, dvadsiatyprvy sa psychicky zruti. Tam musia nastupit odbornici a skumat rodinne zazemie, napr.
Nie vsetko je sikana a nie kazdy je silny jedinec.
Jack
moderátor

Angel, ja to hrotím? Proste bullshit je bullshit a keď ho tu niekto kydá vidlami, mám sa otočiť na druhú stranu? Niekto ma obviní, že ospravedlňujem trestnú činnosť (!) a mám sa len dementne usmievať jak Pelle, keď venčí Garyho?
:twisted:
Sorry, ale tá prihlúpla irónia v tvojom poste z dneška svedčí o tom, že ti to nie je jedno. To je ako čítať nejakú FB žumpu. Citujem (teba): "chudak chlapec. Je obetou systemu. Mali by sa mu vsetci ospravedlnit, aj ucitelia, ziaci, prezident, politici aj cela vlada!!! On chudak musel znasat hrozy vojny, prisiel k nam a tu zaziva dalsie hrozy a nepravost! Okamzite vlada dole!!!" Mamma mia!
Ako vieš, že musel znášať hrôzy vojny? Nevieš, len fabuluješ a svoju fabuláciu využívaš, aby si mohol ironizovať. Ale hneď za čiarkou spochybňuješ to, čo je objektívne preukázané, že ten chalan tu naozaj zažil neprávosť. Zrejme preto, že je Ukrajinec. Čo? Furt nič? Lebo tu evidentne treba brať do úvahy, že spúšťačom konania dotyčného, jeho motívom, môže byť reakcia na patologické správanie jeho okolia (v škole). Môže, ale nemusí. To sa ukáže. Ale načo ironizovať?
Z hľadiska jeho prípadnej trestnoprávnej zodpovednosti je naozaj irelevantné, či je alebo nie Ukrajinec. Alebo Rus, Čech, Slovák... A vôbec, poukazovanie na jeho národnosť, či štátnu príslušnosť, môže viesť presne k takému stupídnemu ironizovaniu a spochybňovaniu, ktoré zaznieva spoza každého buka, lenže potom hrozí, že prehliadneme, ako nám tu vyskakujú hneď dva problémy. Ten jeden sú sociálne patologické javy na našich školách, v tomto prípade zas a znova šikana. Druhý problém sú dopady diania na Ukrajine na psychiku mladých ľudí z Ukrajiny žijúcich na Slovensku. Dva celkom reálne problémy. K tomu možno tretí: problémy časti (nielen) mladých Ukrajincov zapadnúť do našej spoločnosti. Tu sa nám to zbehlo v jednej osobe, ale našťastie, následky nie sú nijako tragické. Tento raz. Buďme radi.
:idea:
Lenže keď si to neustrážime, keď nebudeme schopní adekvátne reagovať, tak obdobných prípadov môže pribúdať a tie následky môžu nabudúce byť v nejakom z obdobných prípadov oveľa, oveľa vážnejšie. A vôbec to nemusí byť Ukrajinec. Angel, keby si mal školopovinné decká, tak presne toto by si nechcel. Nechcel by si sa obávať, keď posielaš decká do školy, či sa vrátia v poriadku a rozhodne by si nechcel, aby mali niekde v triede, či v škole potenciálnu časovanú bombu v podobe šikanovaného spolužiaka, ktorý fantazíruje o tom, že buď ublíži sebe, alebo ešte horšie, fantazíruje, že skúsi prejsť od slov k činom a ublížiť spolužiakom, ktorí ho šikanovali. A žiaľ, empíria nepustí, že v extrémnych, hoci našťastie, stále raritných prípadoch, sa kde-tu prihodí, že takýto kus naozaj prejde od tých slov k činom. Potom už zostávajú len oči pre plač. Dôležité je mať prostredie v škole nastavené tak, aby takéto kusy nevyrábalo a ak sa napriek tomu vyskytnú, aby sa ich darilo včas identifikovať, pracovať s nimi a prípadne ich odfiltrovať. Aj štát to už neberie na ľahkú váhu a je k tomu vypracovaná kompletná metodika, ktorá sa postupne implementuje na školách.
:arrow:
Čo z tohto všetkého ti príde ako ospravedlňovanie trestnej činnosti, či konkrétneho trestného činu?
angel25
prispievateľ

Jack:
a preco si vztahovacny? Nic z toho, co som napisal nebolo myslene na teba :D

Ten ironicky post som napisal preto, ze sa to zacalo tocit zlym smerom:
To si dosť diplomaticky jemne napísal, že podaktorí. Protiukrajinské a proruské nálady tu rozdúchava množstvo ľudí, počnúc prezidentom, pokračujúc premiérom a ostatnými postavičkami predstaviteľov strán koalície, až po obskúrne existencie typu Blaha.
Akoze obvinovat Pelleho, ze moze za sikanu???? To fakt??? Ved ten pritakava a chlacholi na vsetky strany :D
Aj ked som nevolic, vadi mi dnesna spolocnost, ktora kazdu vec otoci hned na politiku! To akoze fakt??? Mam sa fajn a nikdy som neriesil politiku ...ani taku, ano onaku. Nebudem nadavat na opoziciu, ani chvalit. Nebudem nadavat na koaliciu, ani ju chvalit.

Vsetko je v nas a o nas! Este raz....chlapec pochybil a vyhrazal sa smrtou a mal by prijat svoj trest! Je to nepripustne.
Jack
moderátor

Angel, vezmem to rýchlo a odzadu. Tento raz bez dvojzmyslov, aj keď som predtým spomínal Pelleho.
:wink:
Samozrejme, že musí niesť zodpovednosť za svoje konanie. To nikto nespochybňuje. Dokonca ani nik nerelativizuje, čo chalan nakecal. Len ty to staviaš di roviny, ako keby si tu čelili celej svorke apologétov. Počkáme si na OČTK, ako s tým prípadom nakoniec naložia, či to vôbec skončí pred súdom...
:arrow:
Vidno, že ťa politika príliš neinteresuje, lebo inak by si sa nečudoval, prečo ľudia vytýkajú politickým špičkám blbú atmosféru, ktorá vládne v našej spoločnosti. A pán prezident? Sorry, ale do úradu ho vyniesli oportunizmus, pokrytectvo a mľandravá opozícia. A očierňovanie protikandidáta (nie, Korčok nebol môj kôň - aby sme si ušetrili zbytočné nedorozumenie).
:idea:
A nie, nie som vzťahovačný, akurát mi záleží na tom, aby sme sa na tej našej záhradke webforáckej nevylievala rovnaká žumpa ako všelikde inde po webe a sockách. Iné veci sme tu mali, aj nájazdom ľudožrúta sme odolali, tak by bolo fajn, aby sme stále držali aspoň nejakú úroveň diskusie. Nikdy nevieme, kto nás tu sleduje...
angel25
prispievateľ

No a práve preto, aby to nebolo ako inde by sme nemali ťahať politiku.
A aj preto, že celá spoločnosť je tým rozdelená. A pritom stačí sa na nich vysr.ť. 🤷‍♀️
Kapo
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Jack napísal: 07 Apr 2025, 18:50 ... (nie, Korčok nebol môj kôň - aby sme si ušetrili zbytočné nedorozumenie)...
Ani nechcem vedieť, kto bol teda tvoj kôň.:D Len ma napadlo indiánske porekadlo, že "keď zistíš, že ideš na mrtvom koňovi, tak zosadni" . :D Nemáš náhodou cukrovku? :wink:
Prílohy
436488815_122161058708072779_4180588991513909793_n.jpg
425363255_416906884095288_9025562655878384427_n.jpg
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"