Ako som už písal vyššie, mal som nejaký čas PPK-čko (PPK/E), nosil som ho a strieľal som z neho hodne. Túžil som po ňom roky a keď som ho kúpil bol som neskutočne šťastný. Po čase som však zistil, že aj keď na nosenie je vďaka svojej hmotnosti a plochosti vynikajúci a spoľahlivosť je tiež super, bude musieť ísť odo mňa pa. Dôvod bol z môjho pohľadu zásadný - DA režim. Ako som už písal vyššie, v DA je odpor spúšte takmer 70 N a u verzie vyrábanej v USA (PPK/S) dokonca 80 N!!! Pre ilustráciu - skús si na ohnutý klinec zavesiť na šnúrku 7 alebo 8 kg závažie, zaves si klinec na ukazovák ako keby si držal spúšť a ťahaj závažie zo zeme hore. Presne takúto silu potrebuješ u PPKčka v DA režime. Keď si predstavím, že mám napr. po napadnutí psom dorantanú silnú ruku a psíček mi visí na slabej alebo zápasím s útočníkom a súčasne sa snažím vytiahnuť zbraň a popritom musím ešte pretláčať 70-80 N - nie vďaka! Samozrejme v SA je to už celkom príjemných cca 25 N. Lenže na SA potrebuješ prvýkrát pretlačiť DA. Alebo byť na práškoch a chodiť s natiahnutým kohútikom
Zliatinové rámy veľmi nemusím, mám rád poctivé železo, takže z môjho pohľadu o dôvod viac neísť do PPK/L (Lightweight), čo je zbraň s Al rámom.
Čo sa týka kalibru - určite je dobrý pocit mať pri sebe akúkoľvek zbraň, nakoniec sám často nosím svoju PSM v kal. 5,45x18. Ale postupom času zistíš, že mať niečo v 9 mm je predsa len lepšie ako 6,35 alebo 7,65. Prišiel som na to potom, čo som pár rokov nosil zbrane uvedených kalibrov. Navyše po tých rokoch skúmania ozbrojených stretov sa odborníci jednoznačne zhodli na tom, že v súčasnosti reprezentuje spodnú hranicu výkonnosti zbraní určených na sebaobranu kal. 9 mm Browning.
Ak máš čas, prebehni si aj zaujímavú diskusiu o PPK na strelectvi.cz http://www.strelectvi.cz/forum/walther-ppk-t3115.html