Spúšťový systém Glock - BEZPEČNOSTNÉ UPOZORNENIE !!!

Používateľov profilový obrázok
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

HEDO napísal:V USA skusali glock tak že z viški 300metrov z nabojom v komore visipali za bednu 100 kusov.Ani jeden nvistrelil iba na niektorich boli pohnute alebo adrazene mieridla.glocki boli vsetki strelbi schopné!
5

Bol som presvedčený, že iba mlok má na také dačo papier a môže si to dovoliť... :roll: :wink:
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Niekedy mam aj ja problem s i,ý,ale HEDO ten to vie,kua este ze glock napise spravne.Ale cakal som ze Arminius sa ozve skorej :lol: Prepacte uz čusím,sme OT.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

HEDO, musi byt v Glock-u nenatiahnuty spustovy mechanizmus aby mohol nahodne pri pade "vystrelit".
A samozrejme naboj v komore.
Natiahnuty spustovy mechanizmus ti v Glocku pri pade nevystreli.
MRBLUE
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

BKSL,len neviem ako dosiahnut pri beznom pouzivani Glocka,aby bol naboj v komore a udernik nepredopnuty. Akukolvek inu cinnost,ako napriklad skladanie zbrane s vlozenym nabojom v komore ci odlozenie s neodpalenym zlyhacom v komore,povazujem za hrube porusenie zasad bezpecnosti a takemu cloveku zbran do ruk nepatri...
inspiring_kepler

Ale vidis, najdu sa aj taki :-)
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

este raz, aby som tomu rozumel. podla teba je skladovanie nabitej zbrane, pripadne s kusom v komore porusenie zasad bezpecnosti?
MRBLUE
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

Pozornejsie citaj. BKSL hovoril o naboji v komore a nenatiahnutom spustovom mechanizme.
luke
častý prispievateľ

som precital "skladanie" ako "skladovanie", som si z kontextu nedokazal predstavit ako by som glock rozlozil a zlozil s nabojom.
Bart
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa Bart »

Je bezpecne, ked vlozim naboj do komory cez vyhadzovacie okienko a zatiahnem zaver, nehrozi vystrel? Robim to, ked chcem nosit v G plny zasobnik +1 naboj v komore... Ja myslim, ze vtedy uz je udernik zaisteny, naboj sa nema kde skrizit... ale vzdy je lepsie sa spytat...
luke
častý prispievateľ

ja sa domnievam, ze to je bezpecne, ale nerobil by som to z ineho dovodu.
cital som, ze pri tomto ukone dostava celkom zabrat vytahovac a casom ho zrejme poskodis.
ked chces nosit s plnym, mozes vzdy natiahnut, vybrat zasobnik a dopaskovat.
gewehr
expert
Dátum registrácie: 21 years 3 months

Príspevok od používateľa gewehr »

no cisto z ohladu voci vytahovacu by to bolo viac koser zo zasobnika :wink:
inspiring_kepler

Pri standardnom nabijani sa zachytavaci okraj nabojnice sam zasunie odspodu do vyrezu vytahovaca, posuvom dna nabojnice po zavere.
Pri tomto ukone nodostava vytahovac tak zabrat.

Pri "nestandardnom" nabijani zachytavaci okraj nabojnice zaskoci pod vytahovac narazom spredu do vytahovaca, vytahovac sa pri naraze uhne do strany von a po zaskoceni naspat zachyti nabojnicu spravne za okraj.
Pri tomto ukone cely uzamykaci moment sily zaveru voci hlavni a ramu chyta vytahovac spredu cez dno nabojnice, takze je len otazka casu kedy praskne. Ked je este spinavy a malo mazany tak sa cas jeho konca blizi este rychlejsie :-)

Takze frajerinky takehoto typu nedoporucujem i ked som ich tiez robil sam :-)

A este k tej bezpecnosti:

Ked mate hlaven kolmo dolu smerom k zemi pri takomto nabijani, tak by sa stat nic nemalo.

Ale ak sa pozabudnete a zbran naklonite pred spustenim zaveru tak ze naboj zacne vypadavat a vy prave vtedy pustite zaver, je tu sanca ze nejaky "vystupok-oblina" zaveru narazi do zapalky a odpali naboj.
Este som sice nepocul o takom pripade, ale nikdy nehovor nikdy :-)
Bart
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa Bart »

dakujem za rady, uz si budem setrit ten vytahovac...

...aj ked si tak trochu myslim, ze Glock je taky nezmar, ze mu toto "rebelstvo" neskodi tolko ako by mohlo inym zbrania... :wink:
tycho28
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa tycho28 »

..
Naposledy upravil/-a tycho28 v 09 Máj 2014, 12:04, upravené celkom 1 krát.
inspiring_kepler

Keby sa Glock vyrabal v malych seriach tak by stal ovela viac ako stoji.
Glock je velmi kvalitne urobeny, ale kedze sa robi na miliony tak je relativne lacny. V mojej osobnej hitparade je Glock cislo 1 :-)
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"