V Maďarsku sa strieľalo na univerzite. Jeden mŕtvy

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
inspiring_jackson

Príspevok od používateľa inspiring_jackson »

Trochu offtopic, na margo tej 9mm pistole Parabellum - neviem či ste čítali novú knižku Mafina na Slovensku od Gustáva Murína, alebo aspoň tie úryvky na SME. Tam sú tiež riadne perly. Keď už chlap píše knižku o mafii, mal by aspoň čo to máličko vedieť o zbraniach, alebo aspoň odpisovať tie slovká z policajných správ doslova a neprebásňovať ich. Potom sú tam hlody ako "na mieste vraždy bola nájdená pištoľ značky Luger" a podobne :)
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

On ich ani neprepisuje. On len rešeršuje a potom to nacápe do knihy a tvári sa ako autor. Vlastne aj je, autor kompilácie. Tá knižka nemá nejaké valné literárne kvality, ale je to pekná pripomienka nedávnych časov.
:lol:
inspiring_tu

Príspevok od používateľa inspiring_tu »

V Maďarsku sa hocikto k zbrojáku a legálnej krátkej guľovej zbrani nedostane, musel by byť buď prokurátor, sudca alebo policajt...Alebo fakt členom nejakého streleckého klubu...Ešte aj môj známy, policajt vo výslužbe, musel presne po 10 rokoch výsluhy odovzdať zbroják i pištoľ, čo mal na osobnú ochranu...Dokonca v Maďarsku je aj na nosenie plynovky na verejných priestranstvách potrebný tzv. "malý zbroják", inak ju môžu mať len doma a ak "vonku" niekoho chytia s plynovkou bez povolenia, je to TČ...
inspiring_proskuriakova

Príspevok od používateľa inspiring_proskuriakova »

Gunslinger napísal:Lord: Pre istotu to precheckni, vyska je akademicka poda ktora ma svoje pravne specifika, a pravdepodobne to tam niekde zakopane bude. Na druhej strane by mozno 'bolo vhodnejsie' to pustit z hlavy (a ak by doslo na lamanie chleba s cistym svedomim prehlasit ze si o tom nevedel :wink: , pripadne 'nekopat hada bosou nohou' aby to tam po tvojej otazke nezakomponovali... :roll:
Gunslinger
Neboj sa, uz pred pol rokom som to zistoval cez ASPI a nic som nenasiel, jednoducho to ziadny pravny predpis neriesi... da sa to obmedzit jedine vnutornymi predpismi skoly... co sa nestalo... takze budem cucat ako vos pod chrastou :lol:
inspiring_shamir

Príspevok od používateľa inspiring_shamir »

tak a pomali to lezie na povrch.
Podla madarskych odbornikov bol chlapec v minulosti lieceny na depresiu uzkost a nutkave poruchy spravania(prosto dost vazne psychicke problemy) lenze prave pre svoju chorbu nadoveroval lekarom a casto ich menil a tym padom bola liecena len jeho depresia. A lieky ktore bral na depresiu mu sposobili prehlbenie ostatnych poruch, ktore ale vraj pred dalsimi lekarmi tajil.

mal E zbrojak a legalne drzanu zbran FEG P9R, co v tomto pripade chyba je ze lekari ho nemali ako ustrazit a vraj svoje problemy dokazal dobre maskovat (doteraz) a k zbrojaku netreba psychotesty
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

"A lieky ktore bral na depresiu mu sposobili prehlbenie ostatnych poruch, ktore ale vraj pred dalsimi lekarmi tajil."

No to boli asi velmi slabi lekari! Ty su na tom niekedy horsie dokonca ako samotní pacienti. A taky idu cloveka vysetrovat, lieky mu predpisovat a posudzovat zdravotny stav. Pricinou nestastia nemusela byt len strelna zbran.
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Co som videl spravy v TV, tak v kazdych prizvukovali, ze psychotesty nie su pre vydanie ZP povinne. Takze je mozne, ze sa v Madarsku zavedu povinne psychotesty... Uvidime.
Len aby to nemalo dopad aj u nas. :?
C08R4
častý prispievateľ

Ale u nas psychotesty povinne uz su, ak sa v minulosti clovek liecil na psychiatrii a pod. lekar by ho na ne urcite poslal, pretoze ak ide k odbornemu, tak prave cez obvodneho a ten vie, ze ma ZP.
AKI
expert
Dátum registrácie: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

Drviva vaecsina tychto magorov na seba upozornuje dlho predtym ako sa ''sebarealizuju''. Su evidovany u lekarov, kopec problemov so zakonom a potom to nastane a vsetci sa cuduju.
inspiring_shamir

neviem ci na seba tento upozornoval. Ale jedno je istee, a to ze aj ked je evidovany u lekarov lekary nemaju moznost spojit svoje evidencie a preto lahkou vymenou svojho lekara mohol tajit svoju chorobu. ten nasledujuci lekar nemal zapisi predosleho a teda sa musel spoliehat na to co povedal pre neho ten student. Verim ze lekar by to casom zistil ze nieco nesedi ale o uz mohol byt u dalsieho lekara ktory zacinal zase obrazne "od nuly"

primarne by som psychotesty uvital, za predpokladu ze by sa robili tak ako sa maju. Ved ako som dusevne v poriadku a som uvedomela osoba neni dovod ich nespravit.
maros15
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa maros15 »

Nechcem ti brat iluzie o psychotestoch,ale poznam par ludi,ktori si o sebe mysleli,ze neni problem a po teste boli velmi prekvapeni.A to neboli ziadni psychopati,ale uplne normalni a zodpovedni ludia.
inspiring_shamir

ano ja viem... ale napisa soml ze ak by sa robili tak akosa maju. a zas dobre by bolo vediet co bol dovod ze pohoreli na psychotestoch?
C08R4
častý prispievateľ

Ja poznam tiez ludi co nepresli psychotestami a su v poho. Podla mna cele je to blbost. To ze sa niekto v ten den nezmestil do tych ich tabuliek, este neznamena, ze niekomu ublizi, alebo nedajboze pojde vystrielat skolu. Staci ak sa clovek drzi zakonov, pripadne presvedcenia (viery a pod.) nemusi sa stat ziadny problem za cely zivot. Je to dobre tak jak to je, nech to posudzuje obvodny lekar, ked sa mu clovek nezda a mal v minulosti problemi, nech ho posle na psychotesty.
gewehr
expert
Dátum registrácie: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

Skor nez trepnes dalsiu vec o nejakych tabulkach, skus si zistit co su vlastne a ako funguju psychotesty. Som len zvedavy, kto by to vsetko robil a vyhodnocoval, nejde to formou sablony ako testy v autoskole.
aris
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

psychologia nie je veda
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"