Kuracina: Kradnú tak, že to ani nezakrývajú

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
skemro
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 9 months

Príspevok od používateľa skemro »

to je celkom elegantne riesenie. A nikoho nemozno nazvat rasistom a ani nicim inym.
A asi by sa kupovanie hlasou az tak neoplacalo :wink:
inspiring_shamir

Príspevok od používateľa inspiring_shamir »

chcel by som vidiet sumu ktoru by v prvy rok takychto volieb dostali jednotlive strany, resp kolko tych hlasovacych sekov by bolo zamenenych za tu sumu do ruky?
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Kapo, nepleť sem koncentráky. Nič také mi ani len nenapadlo!
:twisted:
Ale hlavne, základný omyl spočíva v presvedčení, že príde vládna garnitúra a musí nakŕmiť svoju lačnú svorku, potom príde iná garnitúra a s ňou iná lačná svorka. Na začiatku totiž bola iba jedna svorka, ktorá videla svoju šancu ukoristiť niečo zaujímavé v časoch Vladovlády. Časť odišla v polke deväťdesiatych rokov, časť zostala až do trpkého konca Vladovlády. Odídená časť sa pritom zaujímavo angažovala v boji proti mečiarizmu a ťažila z dvoch Mikiho vlád.
Druhá časť, tá vulgárnejšia a primitívnejšia tiež nakoniec pochopila, že Vlado je dead man a stavila na Ficka. Pričom spoločné kšefty naďalej spájali všetkých lačných bez ohľadu na stranícku príslušnosť a spájajú ich dodnes. Jedni sú protežovaní viac, druhí menej. Ale stále sú to dovolím si povedať z 3/4 ľudia, ktorí ryžovali už za čias divokej privatizácie a slávnej Vladovlády. Oni nechcú ryžovať preto, aby sa za tie štyri roky nabalili, to sa im už dávno podarilo. Oni chcú ryžovať, lebo sú nenažraní a chcú viac a viac. Môžu si to dovoliť, lebo tu nefunguje a nikdy nefungoval právny štát, ktorý by im klepol po prstoch, morálka je neznámy pojem a dokonca aj elektorát je taký tupý, že im to nevie spočítať. V súkromnom rozhovore by som ti vedel vymenovať azda desiatky konkrétnych ľudí, na ktorých to všetko platí do bodky, ale celkom stačí, keď sa lepšie pozrieť napr. kto sú mecenáši Smeru.
A ešte jeden fakt: minimálne od roku 1998 to u nás nefunguje tak, že príde garnitúra a s ňou aj lační, ale že svorka lačných (ktorí však už dávno majú nahrabáné, no chcú viac a viac) si vyrobí lídra, vymyslí stranu a dostane ju do vlády. Klasický biznis projekt. Návratnosť investícií je takmer okamžitá, zisk sa generuje minimálne počas celého štvorročného obdobia.
inspiring_shamir

Príspevok od používateľa inspiring_shamir »

Jack: ale potom podla teba kto by bol nas spasitel, resp strana, politicky system co by to vsetko mavnutim zmenil? lebo chapem asi vcom je podla teba problem ale neviem co je toho riesenie..
Michal1
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 10 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Jaro povedal pravdu a tym mu busit aj jasne, ze k100 nikdy pocas tejto vlady nebude v rukach PZ ani ASR. :cry:
Jack
moderátor

Tony, riešením by bolo odovzdať všetku moc mne. :lol: Nie, teraz vážne: ide o problém, ktorý nemá jednoduché riešenie. Teda, ak má vôbec nejaké. Domnievam sa, že kľúč k pozitívnym zmenám netkvie v zmene režimu. Zmeniť sa v prvom rade musí zmýšľanie ľudí. Lenže to je beh na dlhé trate. Problémom je, že Slovač je nepoučiteľná a svojej "vrchnosti" toleruje stále rovnaké gaunerské maniere. Je tiež neskutočne predpos*atá. Iné národy sú ochotné vyjsť do ulíc a keď treba, aj zvrhnúť vládu. A náš národ? Jediný odpor čo pozná, je ten verbálny - tie jedové sliny, ktoré pospolitý ľud pluje v krčme nad pivom alebo doma pri sledovaní TV. A najhoršie je, že zmena je v nedohľadne.
Napriek tej dezilúzii ale pôjdem voliť. A opäť mi budú škrípať zuby, keď si budem zo širokej ponuky "zla" vyberať to najmenšie.
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Takže si nevolil a máme tu koho máme! Vlastne Ty si za to zodpovedný :!: :roll:
maros15
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa maros15 »

Neprehanas trochu?
skemro
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 9 months

Príspevok od používateľa skemro »

stacilo by zrusit poslanecku imunitu a prijat zakon o dokazovani nadobudnuti majetku.
A boli by do tizdna vsetci v lochu aj z rodinami. Imunita by sa mala stahovat len na nazory
a navrhy v parlamente. Mimo neho by boli pre nich rovnake zakony ako pre nas.
Lenze ktory znich si upletie byc sam na seba? Ak taky bude kandidovat, tak ho urcite pojdem volit.
mamaro
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa mamaro »

Každy problem ma riešenie,len je tak zložite a tažke,ludia pred nim zatvaraju oči.Skoro všetci tu mate v niečom pravdu,len nikto nič nerobi,vratane mna.všetci ukazuju na problemi,na rozkradanie štatu,ale mi slovaci sme ako ovce:budeme mekat,ale neuhrizneme nikoho.Jack riešenie:založit si stranu a aplikovat svoj nazor v praxi.mozna,ak by vas nezakazali,neskorumpovali, by si nieco zmenil.Ale tie problemi su už take velke ,že treba aj radikalne riesenia.keby umna nebola čest na prvom mieste,tak som mohol byt kua zločinec alebo politik a mal by som sa ako v bavlnke.ale takto:na pachošov mam kladivo,len čo stymi politikmi?okrada ta a smeje sa ti do oči,a tebe ostane iba pocit bezmocnosti.treba konat,ale ako?
Kapo
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Jack napísal:....... Iné národy sú ochotné vyjsť do ulíc a keď treba, aj zvrhnúť vládu. A náš národ? Jediný odpor čo pozná, je ten verbálny - tie jedové sliny, ktoré pospolitý ľud pluje v krčme nad pivom alebo doma pri sledovaní TV. A najhoršie je, že zmena je v nedohľadne.
Napriek tej dezilúzii ale pôjdem voliť. A opäť mi budú škrípať zuby, keď si budem zo širokej ponuky "zla" vyberať to najmenšie.
Vidíš Jacku, sám nie si lepší. A vyberať menšie zlo je ako byť spoluvinník. :wink:
Ale mohlo by to byť aj horšie. Predstav si, že každý by za svoju pravdu a svoj názor hneď strielal a roznášal výbušniny.

Skemro: Presne toto navrhoval Ficko. Sluboval zrušenie zločineckej imunity a aj zavedenie dokazovanie majetku.
Proste povedia čokolvek, aby sa dostali kam chcú.... :roll:
Jack
moderátor

Peter, zobuď sa, nežiješ vo vákuu. Možno tvoj vnútorný svet má také silné mantinely, že si dokážeš spokojne žiť izolovaný od zbytku sveta. To beriem.
Ale ak sa trochu zamyslíš, ani tebe určite nie je jedno, koľko odvedieš na daniach a odvodoch a ani to, či ten zvyšok z vybraných daní, ktorý sa nepostráca a neroztopí, vláda prežere na nezmyselné projekty, alebo občas spraví aj čosi aspoň trochu zmysluplné.
Ani tebe asi nie jedno, či ti vládnu šmejdi, ktorí nás posunú aspoň o malý krok ďalej, alebo ešte väčší šmejdi, ktorí nás posúvajú neustále späť a zadlžujú štát (ergo občanov) na ďalších x generácií. Ak ti to nie je jedno, tak budeš voliť. A ak budeš voliť a nenájdeš medzi relevantnými stranami žiadnu, ktorá by ti vyhovovala, tak budeš voliť asi tú, ktorá ťa zo všetkých štve najmenej. Len o tom to je. Ale tebe je to asi zbytočné vysvetľovať.
mamaro
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa mamaro »

JACK mas pravdu,ked nikto nadava na tu onu stranu, politika, tak sa ho opytam:bol si volit?nie?tak teraz sa nerozčuluj
Jack
moderátor

Kapo, adresoval si mi príspevok, tak naň zareagujem: nemáš tak celkom pravdu, nie som rovnaký. Trošičku sa angažujem a pomaličky sa čoraz viac aktivizujem. Pravda, v rámci (najmä časových) možností, ktoré v tomto momente mám. :wink:
Kapo
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Ak zakladáš novú stranu, čo slovensko vytrhne z biedy, tak potom daj vedieť. Konečne by som mohol ísť voliť aspoň to menšie zlo. :lol:
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"