Plynova pistol

Plynové pištole, expanzné pištole, plynové náboje
friendly_euler

Príspevok od používateľa friendly_euler »

Anonymous napísal: Ked som si to ale tak prebral, pravdepodobne je plynovka naozaj dost zla volba, uz len kvoli tomu, ze naozaj utocnik nemoze rozoznat ci ide o skutocnu zbran a preto by som napriklad namiesto bez penazenky mohol skoncit s prestrelenym bruchom... .
ak by lupic mal pri sebe zbran tak si bud isty ze bi ju nemal za opaskom :!: .
od zaciatku by s nou na teba mieril, a neriskoval pripadny odpor, utek alebo volanie o pomoc.bud si isty ze ak ten "niekto" ma zbran a nieje to nejaky mafian, tak ju bude mat na teba namierenu a ty aspon vies na com si a vies ze nemas vymislat

plynovka je najsilnejsia (za predpokladu ze pouzivas NONIVAMID 120 mg) nesmrtiaca zbran.
samozrejme ma aj nevyhody ako napr. musis mat nad 18 AK!!! by ta chytili A.C.A.B-ovia (co je mala sanca)...alebo strelba proti vetru.

ked si to zhrnies tak je to NAJlepsia volba obrannej zbrane.
na teleskopicky obusok potrebujes silu a aj trochu odvahy (inac je to podla mna to 2. naj po plynovke) ale s plynovkou zastavy aj trasoritka skupinu zbojnikov
inspiring_lehmann

Príspevok od používateľa inspiring_lehmann »

DEFENCE napísal: ale s plynovkou zastavy aj trasoritka skupinu zbojnikov
az dovtedy, kym vystreli prvy krat :P
eager_bartik

Príspevok od používateľa eager_bartik »

Plynovu pistol netreba podcenovat.Ak sa pouzije napr.cerveny naboj /nonivamid/ ozaj koncia vsetky srandy.Samozrejme, ze je tam este mnoho faktorov, ktore znemoznuju pouzitie, alebo ucinok plynovej zbrane.Mojim favoritom vsak nadalej zostava skutocna zbran s municiou s plastovym,alebo gumovym projektilom.Utocnika zneskodnis, ale nezabijes a vietor si moze fukat ktorym smerom chce. 8)
inspiring_lehmann

Plastovy alebo gumeny projektil v pistoli alebo v revolveri? Este som totiz nepocul o takych pistolovych, ktore by fungovali spolahlivo.
Mojim favoritom je zase normalna zbran s normalnymi nabojmi, v pistoli celoplaste a v revolveri poloplaste alebo makke olovo. O inej municii ani neuvazujem, predpokladam, ze ak uz dojde k pouzitiu zbrane, tak to bude mat taky zavazny dovod, ze by plast alebo guma boli skor na skodu.
Používateľov profilový obrázok
skemro
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa skemro »

Presne ak by boly naboje z gumovim projektilom legalne, tak by kazdy tahal zbran za hocijaku hlupost.No ak mas ostre, tak si normalny clovek rozmysli ci to neviriesit radsej utekom.
eager_bartik

Suhlasim s tym, ze ak uz vytiahnem zbran tak s tym vedomim,ze ju aj pouzijem -na "stop efekt" casto krat aj tak proste nie je cas:) Ale uz sa tu rozoberalo,ze casto krat /az NEBESPECNE casto krat/ sa situacia otocila tak,ze utocnik nakoniec vysiel z celej zalezitosti,ako poskodeny a dolezitym faktorom pri posudzovani tychto pripadov boli zranenia sposobene utocnikovi.Preto skor volim "alternativne strelivo" ktorym utocnika zneskodnim no nezabijem.No nechcem tu sekat odbornika,pretoze sa priznam,ze s tymto druhom streliva mam,len mizive skusenosti,preto budem rad,ak sa tu dozviem o nom nieco viac od skusenejsich kolegov.
eager_bartik

A este nieco o plynovych zbraniach a ich pouzivani a o municii.

http://www.e-zbrane.sk/gasammo.htm
friendly_euler

Príspevok od používateľa friendly_euler »

Plynovka ma samozrejme nedostatky ale jej dobre vlastnosty prevazuju. Je to bezpochyby najsilnejsia nesmrtiaca zbran, ktoru si mozu zaobstarat ty co este nemozu mat zbrojak......no aj tak bude mat v jednej veci navrch pred strelnou zbranou......nemusis sa bat ju pouzit :)
AKI
expert
Dátum registrácie: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

DEFENCE napísal:
MarekZ napísal: v revolveri poloplaste alebo makke olovo. O inej municii ani neuvazujem.
ak by si s tym niekoho postrelil tak by si okrem ineho celil aj obvineniu z pouzivania zakazanej municie....so zvysenym ranivym ucinkom.
precitaj si zakon priatelu:

(3) Zakázaným strelivom je
a) strelivo s priebojnou, výbušnou alebo zápalnou strelou,
b) strelivo pre krátke guľové zbrane s expanznou strelou,
.....
9. expanzná strela – strela, ktorej účinok v cieli je zvýšený jej deformáciou, ktorou je zväčšený jej priemer a táto deformácia je spôsobená dutinou v hrote strely,
....
S pozdravom
AKI
inspiring_lehmann

Defence: to urcite nie, poloplaste ani olovene strely nie su strelivom so zvysenym zanivym ucinkom, ale normalne schvalenym strelivom pre kratke zbrane. V ziadnom pripade nejde o zakazane strelivo.
Neviem ako si to myslel s tym, ze vyhodou plynovky oproti normalnej zbrani je to, ze sa ju nemusis bat pouzit... To asi hovori same za seba, ale je to tvoj boj, takze bez komentara.
Nonivamidovy sprej s vyssou koncentraciou (na psy) v kombinacii s rychlymi nohami by som odporucal urcite viac ako plynovku. Kecy na e-zbrane.sk o tom, ako sa to moze pouzivat len na zvierata :shock: , povazujem za trapny preklad cudzojazycnych textov.

AKI: presne si to uviedol, zakazane su expanzne strely, a to su podla zakona take, ktore maju dutinu.
skemro
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa skemro »

To o pouziti na zvierata je skrz memecky hovoriace krajiny.Tam sa nesmie pouzivat ucinnejsia latka na ludi, tak to obchadzaju napisom ze je to na ochranu pred psamy.A poloplaste su urcite povolene.Osobne ich nosim v revolvery ked chodim robyt honca na polovacky.Ak by neaky diviak vybehol z hustiny a chcel by si na mne zgustnut :wink: Na bezne nosenie ale radsej do valca ladujem bezny celoplast od Fiocchi to je v 357Mag asi ten najvykonnejsi naboj na trhu.A musim uznat ze je aj celkom presny (rozhodne viac ako ja) :oops:
igoros
moderátor
Dátum registrácie: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa igoros »

Pani a co tak naobranu pouzit KVALITNU kratku airsoftovu zbran...?
momentalne anonymny
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 10 months

Príspevok od používateľa momentalne anonymny »

igoros napísal:Pani a co tak naobranu pouzit KVALITNU kratku airsoftovu zbran...?
a na obranu proti comu??? mucham? mozno zmazat je to OT.
momentalne anonymny
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 10 months

Príspevok od používateľa momentalne anonymny »

gumene aj plastove projektily maju na vzdialenost, na ktoru mozno predpokladat pouzitie kratkej zbrane v nutnej obrane, prilis vysoku priebojnost aj pri strelbe do inych casti tela ako su oci a pod. Su urcene na vacsie vzdialenosti. Bol aj na Slovensku pripad, kedy doslo k pouzitiu takychto projektilov proti osobe z kratkej a skoncilo to priestrelom tela, nastastie nie smrtou. Viac o veci neviem, ale zdroj je doveryhodny. napokon staci si precitat strelecku revue par cisel dozadu alebo je to rok 2005, kde pisali dost podrobne o ucinkoch takychto striel na cloveka.
igoros
moderátor
Dátum registrácie: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa igoros »

Vies co je Airsoftova zbran? Nemam na mysli take co predavaju sikmooki na Mileticke. Kvalitna airsoftova zbran stoji cca 7tis. a niesom o tom zatial presvedceny, ze plynovka ma vacsi ucinok pri obrane ako 6mm gulka s uctovou rychlosto 330 FPS / 100m/s /. Samozrejme, ze airsoftku nieje standardne pouzivat ako obrannu zbran, len som to nadhodil.
Napísať odpoveď

Návrat na "Plynové pištole"