Rasto: Neviem ci sa dobre rozumieme / hovorime o tej istej veci

Ja mam na mysli tuto kovovu 'objimku' vpredu:
V zlozenom/beznom stave sa opiera kov na kov na doraz o zaver, a ked zaver ide dozadu tak hlaven sa povysunie nahor skoro az na dotyk. Ak by si tam ale dal hlaven co i len o par milimetrov dlhsiu, uz by sa hore oprela o tu objimku a mal by si FTF.
A ano, pokial by si tu kovovu objimku aj s celou tou prednou castou vyhodil (tak ako to ukazuju pre pouzitie s tlmicom), pripadne si tam spravil nejake vlastne riesenie tak potom by to problem nerobilo, ale robit to je podla mna blbost kedze:
1. Napriek dlhsej hlavni by sa presnost asi o hodne zhorsila - ta kovova objimka je asi jediny prvok ktory aspon ako tak presne a pevne vymedzuje konstatnost ulozenia zaveru/polohy hlavne voci Ronimu (je to jediny kov na kov a tesny, ostatne kontaktne body su len plastove a maju volu). Staci ak tu objimku vyhodis aj len na skusku, a potom s prilicenou zbranou / nehybnymi mieridlami skus pohybat zbranou a uvidis sam. Pri strelbe samotnej to na 15-20m mozno velky rozdiel nespravi, ale na 100m tam staci aj uplne minimalna vola a si meter vedla.
2. Ak by si chcel experimentovat a vyrabat tam vlastne predne ulozenie, potom by si ani nemusel kupovat origos Roniho a ciste teoreticky mozno by potom stacil aj ten airsoftovy Roni - $99 vs. 400 eciek je dost velky rozdiel (pozn: neskusal som to, neviem ci by to pasovalo, a pouzitie airsoftoveho prislusenstva na ostrych je bezpecnostne riziko ktore neodporucam):
http://shop.ehobbyasia.com/accessories/ ... black.html
Kazdopadne ja som to (dlhsiu hlaven) ako projekt zavrhol - jednako kvoli vyssie uvedenemu a jednako kvoli strelivu samotnemu - 9mm naboj proste nie je robeny na presnu strelbu a ozaj presnym sa ani spravit fyzicky neda - vid (ne)presnost origos 9mm karabin s dlhymi hlavnami. A aj keby clovek na Glocka mrskol 16'' IGB hlaven a vyhnal FPS na teoreticke maximum, balistiku by zlepsil len o malicko (9mm bude i tak padat ako kamen a aj maly vetrik ho odfukne), a co je pre mna podstatne, straca sa tym hlavna vyhoda Roniho - kompaktnost... (zbrani s dlhsou ci dlhou hlavnou je dostupnych habadej, tak preco prerabat 'kratku' na 'dlhu'?
Gunslinger
P.S.: Ak chcem na 100m strielat muchy, na to si zoberiem nieco ineho...