Psychotesty na Zbrojny preukaz - Poliklinika Humenne

miro285
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa miro285 »

Už len to možno posunúť na vyššie miesta tým rozumnejším. Čo za diletantom sa to zverujeme do rúk :roll:
lenochod
prispievateľ
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa lenochod »

Veru, toto bol zaujmavy test. Ale jedno cislo som nasiel asi 2 sekundy po timeoute, to sa priznam :lol:
Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Filip napísal:Ale utvrdil som sa naozaj v tom, ze v tej lpsht novele su psychotesty naozaj to najmenej coho by sme sa mali bat :(
Filip, povedal by si to aj v pripade, keby si za ten isty test papier nedostal?
Ak by ti za to "lziskore" alebo cokolvek ine dali negativne vyjadrenie, co potom? Kde a na zaklade coho by si sa odvolaval, ako by si sa zbavoval oficialne zaregistrovanej nalepky "Nepresiel psychotestom"?

To je to, coho sa mnohi obavame.
Neexistuje zakonom jasne definovana metodika testov, neexistuje jednoznacne urceny sposob vyhodnocovania, z pohladu zakona a moznosti tvojej obrany voci vysledku nie je definovane v podstate nic.

A uz len ceresnickou na torte je fakt, ze samotni vykonavatelia testov su priamo financne zainteresovani na tom, aby testy robilo co najviac ludi pokial mozno co najcastejsie.

Co este treba viac na opodstatnene obavy a nedoveru voci psychotestom?
yarco
moderátor

tango napísal:kopec podobnych niekolkohodinovych testov robia uspesne ludia po niekolkodnovej fyzickej a psychickej zatazi bez spanku tak neviem co tu tolko revete... :?:
Prepac, a tymto si chcel povedat co?

Ano, urcite existuje vela spickovych jazdcov, ktory dokazu vela hodin denne jazdit naplno rallye ci F1-ku. Co z toho vyplyva pre bezneho sofera?
Co taky dislektici, disgrafici, discokolvek? Ludia s "netalentom" na cisla/pismenka/obrazky, ludia s roznymi poruchami vnimania, ktore ale nesuvisia s agresivitou alebo patologickymi prejavmi a neovplyvnuju ich zdravy usudok?
Zakazeme im sportovat, zbierat zeleza, branit svoje rodiny, pretoze nepresli podobnym "psychotestom"?
Mozno si to myslel inak, ale v tom pripade som to nepochopil.

Aby bolo jasne - nemam nic proti tomu, ak su psychotesty sucastou vstupnych testov na rozne pozicie v sukromnej ci statnej sfere, kde su specificke poziadavky na uchadzaca. Je to vec danej firmy ci uradu/agentury.
Ale tu sa bavime o plosnej "psychoanalyze" obcanov bez jasne definovanych pravidiel hry, pricom dopady na jednotlivca mozu byt az tragicke.
Filip
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa Filip »

yarco> tvoje tvrdenia su samozrejme pravdive, pokial v tom nebude presne stanovena metodika, tak nezarucis to ze sa nezopakuje pripad ako ked nejaka zenska davnejsie zobrala zbrane polke vojakov z Kosic, lebo u nej akoze nepresli.

V kazdom pripade, myslim si stale to, ze tie psychotesty nie su az taka hroza v porovnani s inymi zmenami v tej novele (tymto rozhodne nechcem povedat ze ich podporujem). Pokial nie si vyslovene u nejakeho magora tak to prejdes. Kedze za tvoj stav a svoj posudok tak ci tak nicim nerucia, tak nemaju dovod ti to nedat (dalsi dovod preco je to blbost).

Co nechapem je ale ina vec, a to ze co mi brani v pripade ze u jedneho neprejdem jeho posudok skartovat, a ist k druhemu ktory mi ho da pozitivny. Je o tom teste vobec nejaky verejne dohladatelny zaznam? Moze vobec PZ zistit kde vsade obcan bol?
ricinr
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa ricinr »

Ja som robil policajné psychotesty a po 4 hodinách mi s toho hrabalo. Po 6-tich sme sa už všetci smiali a po 8 som sadol do auta a nevedel som ako sa štartuje a ani kam chcem ísť :D.
Bolo to zábavné a hlavne zadarmo.
A potom ma prijali do PZ :shock:
miro285
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa miro285 »

Čo som počul, do polície dnes vezmú pomaly už každého, potom sa niet diviť tomu, čo sa deje :roll:
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

nemyslim, ze ide o fnukanie

ide o princip (a aj peniaze)
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

8.2 absolvovane dalsie psychotesty: nakreslit ovocny strom:zamerat sa na detaily ,listy,konare,plody+ nakreslit zenu a muza.
Test pamate: po dobu 1 min. sa odkryje 50 obrazkov ,co najviac si ich zapamatat a napisat.
Logicke ulohy :
-3D kocky,rozne bocne sfarbenia- 12 kociek na kazdou je iste cislo -Uloha: najst rovnaku kocku v teste napisat nad nu cislo+ najst jej opak a napisat nad nu cislo .Je tam 15 prikladov ,kocky mozu byt k sebe spojene 2,3,4,6 .Je to na cas,ak sa to stihne do casoveho limitu ,body navyse
- ozubene kolesa pospajane 3,6 zistit do akeho smeru sa bude tocit napr.koleso B
-ktore koleso sa bude tocit najrychlesie atd.
Je tam toho viac asi 20 uloh
Test pozornosti a sutredenosti/ na cas/ kocky oznacene/kazda zvlast/ v hornom lavom ,dolnom pravom rohu + oznacenie na pravej strane
V 30 riadkoch je 100 kociek su uporiadane a oznacene kocky hocijako,uloha spociva: kocky oznacene /ktore som vymenoval vyssie/ podciarknut ostatne vyciarknut. Vsetko na cas ,spusta to PC na pokyn -dalsi riadok- musite prestat skrtat a prejst na dalsi riadok.
Dalej su testy osobnosti cca 300 otazok

Cely cirkus trva 5 hod
posledne hodnotenie 1/2
BALISTIK
moderátor
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Niečo podobne som absolvoval dva krat,raz na zbran pri poziadavke zamestnavatela,další psychotest vlani vo Vojenskej nemocnici v Kosiciach.Presne co popisuje elektron,len sme tam mali nejaky este reakcny test na stroji co pusta rozne zvuky,farby a pod.Na zaver ten pohovor zo psychologičkou,kde mi oznamyla vsetko na zlatu strednu cestu,len reakcne schopnosti nad priemer :wink: aspon niečo mi ta strelba priniesla :lol:
yarco
moderátor

tango napísal:proste ziadna motivovanost len plac tu pocujem, tak mi je z toho smiesne, nic viac
Aka motivovanost, preboha? Cital si vobec moj prispevok?

A./ Motivovany budem, ked pojdem robit vstupne testy a velmi budem chciet robit nejaky super job a byt clenom nejakeho super timu.

B./ Nejako neviem najst motivaciu v situacii, ked niekto za mojich 50-100 eur na zaklade blizsie nespecifikovaneho testu s nejasnymi pravidlami vyhodnocovania bude rozhodovat, ci si moja rodina "zasluzi" moznost ucinnej obrany alebo nie.

Myslim, ze vidis rozdiel medzi A a B. Tu nejde o ziadne fnukanie...
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

BALISTIK
mas pravdu,zabudol som na tento test.Vysoky ton,nizky ton,farby ,atd.Vyhodnocuje to PC.
peter9898
prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa peter9898 »

ricinr napísal:Ja som robil policajné psychotesty a po 4 hodinách mi s toho hrabalo. Po 6-tich sme sa už všetci smiali a po 8 som sadol do auta a nevedel som ako sa štartuje a ani kam chcem ísť :D.
Bolo to zábavné a hlavne zadarmo.
A potom ma prijali do PZ :shock:
Hej to je sranda. Ja som mal podobne halusky ked som robil asi 6 hodinove psychotesty na sposobilost 3.triedy vo vojenskej leteckej v KE...najprv som bol uplne vymlety dostavil sa smiech, den predtym mi rozkvapkali oci na ocnom a slnko vypalilo tak som siel po ulici som plakal a zaroven sa smial a v noci som mal este tazke sny o tom ako vyplnam asi 300 stranovy osobnostny dotaznik so sialenymi otazkami :D

Ale vykonostne psychotesty testy boli fakt super.
lubor
prispievateľ
Registered for: 16 years 8 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lubor »

Ked som robil ZP stacilo potvrdenie lekara bez testov. Teraz ked bude nutne testy robit okrem ceny za test ma zaujima cas straveny testovanim, ak to ma byt 1 - 2 hod dobre ale sediet niekde 5 - 6 hod je pre mna dost vela casu. Ja som zivnostnik a musim sa zivit sam a nie stratit cely den nad pochybnym testom co aj tak nic nedokazuje. Ja (teda vsetci zivnostnici) ten cas nemam posudzovany ako navstevu lekara ale cas ktory ma obera o zarobok, co su dalsie € navyse.
inspiring_bartik

Príspevok od používateľa inspiring_bartik »

lubor tak odovzdaj zbrojak a venuj sa len zivnosti. :D :D :D
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"