Muž s atrapou samopalu prepadol Lidl v Piešťanoch

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

-Tommasino- napísal:Keď sa tak nad tým zamyslím, ak by som sa mal do diania nejakým spôsobom zapojiť a tasiť, najskôr by som sa uistil či niekto v mojom okolí nekoná/nezmýšľa podobne. A ak nie ešte pre istotu aby ma niekto zozadu "nemázol" by som zakričal POLÍCIA a nejaké upozornenie nech okolostojáci idú na zem ....

A práve to by ma zaujimalo, či môžem byť za tento výkrik nejako postihnutý v budúcnosti vzhľadom k faktu, že s políciou nemám nič spoločné.
Podľa ust. § 81 ods. 1 zák. č. 171/1993 Z.z. o policajnom zbore, zakazuje sa v ústnom vyhlásení, na odeve, v písomnom styku, v názve domény web stránky a na vozidle používať označenia "Policajný zbor" alebo "Polícia" vo všetkých tvaroch, vrátane zmien v ich diakritike a so začiatočnými malými písmenami.

Ale keďže v tvojom prípade pôjde o to, či budeš alebo nebudeš trestne stíhaný, tak sa môžeš na toto ustanovenie...nemusíš ho brať do úvahy :D.
telra
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa telra »

minimalne:
kedze pokryk policia by si pouzil v ramci NO na spacfikovanie utocnika, tak aj to by mohlo hovorit v tvoj prospech. (cin inak....)
Kapo
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Veď treba kričať "POLÚCIA" . To sa smie, nie? :lol:
Panzer
Administrátor

Polúcia sa samozrejme smie kričať. Len ti vtedy dosť dobre hrozí znalecké skúmanie z odboru psychiatrie. Teda, či si normálny. ....
dirty.harry
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa dirty.harry »

odvracanie utoku vykrikom "POLICIA" ?? :shock: :shock: :shock:
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Si v super, či hypermarkete, tak zarev "POLICA!" a všetci ti môžu... áno, práškový cukor, kryštáľový sa totiž zle fúka.
:wink:
Panzer
Administrátor

dirty.harry

A v čom vidíš problém? Ak to nezakričíš teoreticky riskuješ, že ti iný fórista napáli dve-tri koule medzi lopatky.
telra
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa telra »

dirty.harry napísal:odvracanie utoku vykrikom "POLICIA" ?? :shock: :shock: :shock:
preco nie:
1) zmensujes moznost ze ta nejaky iny uvedomely obcan bude omylom povazovat za utocnika
2) je sanca ze utocnik si pri pokriku policia svoje konanie rozmysli, minimalne ho to moze zmiast/spomalit
3) ak by doslo na preskumavanie NO tak by si mohol tvrdit ze si sa najprv pokrykom policia ho snazil odradit od konania a az potom siahol po dalsich prostriedkoch, co by bola IMHO pravda a ukazovalo by to na tvoju snahu riesit pokial mozno s minimom nasilia
Jack
moderátor

Toto som v mojej hlávke riešil už dávno a rozhodol som sa, že ak veci naberú veľmi nepriaznivý spád a ja budem mať čas a priestor otvoriť ústa, tak určite nevynechám slovíčko "polícia".
:arrow:
Prečo? Dôvodov je celá kopa. Preto vypichnem len pár:
1. Šmejd sa skôr zľakne policajta ako civila. Veď u koho pachoš predpokladá väčšiu mieru trénovanosti, pripravenosti a výcviku? U policajta? Alebo u civila? Zvýši to moje šance, že nebude klásť odpor a vzdá sa.
2. Pandrláci, ktorí sa vyskytnú v okolí skôr akceptujú autoritu policajta ako civila, preto budú menej panikáriť a ľahšie sa podriadia potrebným príkazom. Nebudú pochybovať o mojom postupe a nepostavia sa mi na odpor.
3. Ďalší potenciálni hrdinovia nebudú špekuľovať, či aj ja nie som zlý chlapec a či ma netreba eliminovať, ale bude im jasné, že ten dobrý som ja. Preto budú náchylnejší so mnou kooperovať.

A ako som napísal (a Panzer potvrdil), buď konáte v NO, takže nik vás nemôže pokefovať za jedno slovíčko. Ani za dve. A ak nekonáte v NO, ale už ste z nej vybočili, tak nejaký srandistický priestupok za skríknutie slova "polícia" a nejaká pár eurová pokuta, budú tým najmenším problémom, ktorý budete musieť riešiť.
:wink:
polucias
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa polucias »

toto som riešil s kolegom z čiech,

ide o to ako to popíšeš, ------- videl som človeka so zbraňou a zvolal som POLÍCIA aby som políciu privolal------

všetko je len vec výkladu,

ale ak zvoláš ----v mene zákona odhodte zbraň Tu POLÍCIA-------

tak už to môže sudca brať tak že si si vydával za niečo čo nie si, aj ked vzhľadom na situáciu sa môžeš ohradiť na to čo popisoval telra v tretom bode
-Tommasino-
prispievateľ
Registered for: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa -Tommasino- »

Presne to som potreboval vedieť.
Takže na 100% budem kričať! Len či ma v tom momente a hlavne v šoku napadnú aspoň prvé dve písmena toho slova :D
Vďaka páni ;)
Kapo
častý prispievateľ

-Tommasino-: Ešte účinejšie bude zakričať Čuk, Čuk Noris!
Jack
moderátor

Účinné, no oveľa ošemetnejšie mi prídu drsňácke reči typu:
"Odhoď to, lebo ťa zastrelím!"
"Ak nechceš, aby som ti ustrelil palicu, tak sa radšej vzdaj!"
"Mám to do teba napáliť?!"
"Chceš, aby som ťa oddrbal?!"
"Chceš skapať?!"

Jasne, teória vraví a prax to dokazuje, že krízové situácie si vyžadujú rázne a rozhodné vystupovanie. V prípade, že na pachoša to zapôsobí a pustí do gatí, je to v suchu. Nemôže byť ani reč o nebezpečnom vyhrážaní, lebo to krásne spadá pod NO.
Lenže je tu aj druhý variant. Pachoša to neodradí, príde na rad záverečný rozstrel jak v dobrom akčáku, na jeho konci zostane pachoš ležať a hrdina stáť, lenže komparz začne pred vyšetrovateľom vypovedať o tom, ako sa ten jeden chlapík vyhrážal tomu druhému a potom ho zastrelil. A bude veľmi ťažké presviedčať OČTK, že ste to tak nemysleli, v skutočnosti ste celý konflikt chceli ukončiť pokojnou cestou a drsnú mluvu ste použili len a iba preto, že ste nechceli nechať prehovoriť váš kvér.
Nuž, ak sa náhodou pletiem, nech ma Panzer opraví...
Kapo
častý prispievateľ

A čo tak "ruky hore, gace dole!"

Tak si predstavujem, že by sa mi to prihodilo: strelbou by som zneškodnil útočníka. Tomu, zaliateho krvou a chrčiaceho na zemi by som mal poskytnúť prvú pomoc, potom opatrne policajtom odovzať svoju zbraň a do nemoty spústu hodín omielať dokola čo sa stalo. Potom pravidelne chodiť mesiace na vypočúvanie a vyvracať tvrdenia komparzistov. Potom občas skočiť na nejaký súd a čakať, či bude ona vražda odklepnutá ako NO. Potom sa niekedy po mesiacoch dostanem späť k svojim zbraniam a k zbrojáku.....

...asi prestanem chodiť do lidla.....
Jack
moderátor

Kapo, tou poslednou hláškou si zabil! :lol: :lol: No jo, začni nakupovať potraviny cez internet, vyhneš sa súdu. 8) 8)
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"