Obydlia

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
Používateľov profilový obrázok
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

hmm, niekto sa pripravuje na SHTF vo velkom style :)

http://zpravy.idnes.cz/na-krivoklatsku- ... domaci_taj
DUSO
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

Ptyč počítá se sedmdesáti lůžky a také s chovem koní a stájemi pro ně.

Velmi pekny zaklad sukromnej jazdeckej armady miestneho warlorda pre pripadny WTSHTF. Scenar z filmu Postár s Costnerom v hlavnej ulohe.
pištoľníčka
prispievateľ
Registered for: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa pištoľníčka »

ono fakt nebude zle mat jednu dve kobylky na presun lesom napriklad... Takze taka dovednost ako je jazda na koni sa zide.... :)
Kapo
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Tie kone vám asi rýchlo zožerú. :)
Ale počuli ste už o konskom motore? Aj Gepel sa mu vravelo.
Kone sa do tohoto zapriahli, a chodili dokola a točili s prevodovkou, a tá potom poháňala všetky potrebné stroje. Neskôr sa začali používať namiesto koní stabiláky....
2weird2die
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa 2weird2die »

agger napísal:Tieto vylahcene prefabrikaty nie su vhodne na zakopanie. Tlak zeme by im odlomil/prelomil spodne casti. Vyhody tych kontajnerov su vo velkej odolnosti aj na specificke bodove tlaky. Co sa tyka ceny tu su nejake ale to su za nove, takze pouzite budu asi za podobnu cenu ako ta garaz.
čo to som sa snažil dočítať o námorných kontajneroch.
je pekné vidieť, ako je v námorných skladoch alebo na lodiach naukladaných na sebe 5-7 kontajnerov... všetká váha sa prenáša na rohy a zvislé časti. Preto nie je vhodné samotný námorný kontajner len zasypať zeminou, lebo by sa mohol prehnúť vrch, čo by zas oslabilo boky.... odporúčajú použiť výstuže, spevniť strop, respektíve zakopať kontajner na stojáka, čo je zas technicky ťažko realizovateľné.
Na čo by sa pri kontajneroch na rozdiel od iných stavieb nemalo zabúdať je, že pokiaľ nie sú nijak poškodené, sú vodotesné..
inspiring_lichterman

Príspevok od používateľa inspiring_lichterman »

Namorne kontajneri su skvele, rychle a lacne nudzova pristresky/sklady. Zamaskovane a "odlozene" na cas ked budu potrebne. Da sa znizit ich profil napriklad zakopanim z casti do zeme.
Pouzit ich, ale ako podzemne bunkre je velmi nebezpecne nakolko su konstruovane aby znasali tlak na rohoch, nie na plochach.
daju sa upravit, ale to sa da rovno potom použit aj beton ....
71Jany71
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa 71Jany71 »

...
Naposledy upravil/-a 71Jany71 v 17 Mar 2011, 20:36, upravené celkom 1 krát.
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Len taka mala poznamka, pokial clovek nevlastni stavebnu firmu (s bagrom, zeriavom, autami, ma miesto kam tu vykopanu hlinu odviezt, atd.) a nedokaze to vsetko obsluhovat sam, tak na nejake nepozorovane umiestnenie kontajneru do oblasti kde lisky davaju dobru noc moze zabudnut. A aj keby stavebnu firmu vlastnil, alebo to nejako zorganizoval (a vsetci co sa na tom podielali by zmizli z povrchu zemskeho), i tak to na slovensku na 99% neutaji (ak si to nevsimnu ludia co byvaju pobliz, terenne prace alebo pohnutu podu si vsimnu polovnici, hubari, turisti, geocacheri, lesaci, ...).

A aj keby to nejakym sposobom spachal tak ze by o tom nikto nevedel (to 1%), v pripade SHTF by sa tam aj fyzicky dostal, a nenasiel by ho uz obsadeny, kontajner sa moc nehodi na dlhodobejsie fungovanie (navyse cloveka lahko prezradi x veci, dym, stopy v snehu, atd. atd. atd.).

Nevravim ze to je zly napad, vravim len ze skor nez clovek kupi kontajner moze zvazit x inych alternativ pokial chce ist touto cestou (od zateplenych unimobuniek cez prirodne jaskyne ktorych je u nas prekvapivo dost ked ich clovek hlada, az po pivnice a sklepy roznych kastielov ci opustenych domov, pripadne ukrytie sa do jedneho z mnohych priamo v nejakom kontajnerovom sklade - tam ale treba spravit nenapadny bocny vychod a vnutornym rebrikom chodit az do tretieho odspodu, atd. proste fantazii a invencii sa medze nekladu). :wink:

Gunslinger
Kapo
častý prispievateľ

Tak veru. Treba najprv kúpiť /alebo postaviť/ stodolu a potom minibagrík a sklopku a začať pomaličky budovať. /Kurnik už mi chýba len tá stodola / :)

Stodola má aj iné výhody. Napríklad to, že v zime sa dá v nej skladovať dosť paliva bez robenia stôp do snehu. A napríklad aj schovať auto, na rýchle opustenie pozície pri ústupe.

Taktiež by sa dala využiť prirodzená nerovnosť pozemku na uloženie K. a len zľahka prisypať zeminou.
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

tu mate obydlia ludi co zazili svoje osobne shtf.
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... strip.html
Laci
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa Laci »

nemali celkom zdravú farbu ..... :?
inspiring_shockley

Príspevok od používateľa inspiring_shockley »

Idealne je skombinovat stavbu rodinneho domu (teraz bez ohladu na temu lokalita) s adekvatnym "podpivnicenim" - to by take napadne nebolo :)
...okolo domu vie clovek vela casu stravit uplne nenapadne a moze tam uplne skreckovat zasoby, opravovat, kopat, betonovat a nebudu sa ho susedia stale pytat "po co stale chodi v nedelu do tej hory".
Kapo
častý prispievateľ

Nič nové: http://www.nmnv.sk/historia_chodby.html
........... Dňa 21.apríla 1941 bola vytvorená mapa podzemných priestorov Richardom Kratzlom, ktorá bola uverejnená spolu so sprievodným článkom v kronike mesta číslo 2.

Dňa 6. júna 1941 bolo vydané nariadenie Okresným Úradom v Novom Meste nad Váhom, podľa ktorého si každý občan musel upraviť svoj pivničný priestor na úkryt. (viď Fotografie, Iné materiály)

V období socializmu sa začali pivnice zakopávať, kvôli rozmachu priemyslu a prepadlinám. Ľudia sa obávali o svoj majetok a tak si svoje pivnice zamurovali, aby do nich nemali prístup zo susedných domov. Taktiež pri prestavbe kanalizácie bolo veľa priestorov zasypaných alebo zabetónovaných. Hlavne v centre mesta dochádzalo k neustálemu prepadávaniu podlahy, aj celých domov.
Laci
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa Laci »

som projektantom, ale za posledných 10 rokov som mal 3 rodinné domy so suterénom, a aj tie s max.možnými oknami. Keby som investorovy niečo také navrhol, asi by sa manželia pozreli na seba a otvorili by zlaté stránky alebo zagúglili.
Ja som si ju síce spravil, ale nie s plánom na prežitie krýzy (zelenina a v poslednej dobe víno z čiernej bazy).
Suterén pri stavbe rodinného domu je finančne aj časovo pomerne náročná záležitosť. Čiastočné podpivničenie zas asi najhoršia možná alternatíva.

Ja by som asi zvolil stavbu obidlia na rozsiahlejšom ostrove na dunaji v 3-4 metrovej výške nad terénom (asi by to malo byť "za dunajom", kde gabčíkovský megalomanský trapas nezničil toľko a aj z bezpečnostných dôvodov.
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

Laci
co je ciastocne podpivniceny dom?
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"