Akú zbraň "na nosenie"

Korben
občasný prispievateľ
Registered for: 20 years 11 months

Príspevok od používateľa Korben »

no aby som otazku rozvinul, ak sa vyhneme razi(zastavovaci ucinok), kde nech si kazdy vyberie podla svojho usudku, co povazujete za dobre parametre pistole na denne nosenie? Podla mna to je hlavne spolahlivost, pohodlie pri strelbe(individualne) a pohodlie pri noseni. Mal som G17, spolahlivost ok, strelba ok ale pohodlie pri noseni uz nie. Stale som musel pozerat ci niekde nevytrca a pod, tak som predal a kupil subkompakt ten splna vsetky 3 kriteria. Ak nieco na uplne kazdenne nosenie tak myslim ze subkompakt glocky su v pomere cena/vykon/nositelnost najlepsia volba. A komu glocky nesedia...nech si kupi napr Ruger SP01 v .357:-)))
peto543
prispievateľ
Registered for: 18 years 11 months

Príspevok od používateľa peto543 »

ICE> no to je fakt skoda, vyzera zaujimavo...keby som dakde na daco narazil dam vediet.
Používateľov profilový obrázok
LtTT
prispievateľ
Registered for: 17 years 6 months

Príspevok od používateľa LtTT »

Noo tak ja som po rokoch nosenia G17ky presiel na "plavkovu" variantu G30 .45ACP, EFMJ Federal, tritiove mieridla :D a som spokojny ..... :D
zatial to však nebolo ako vravia bratia izraelci "combat proven" :roll:
spherixis
častý prispievateľ
Registered for: 19 years 2 months

Príspevok od používateľa spherixis »

a som spokojny .....
Bodaj by si nebol :D
inspiring_herschel

Príspevok od používateľa inspiring_herschel »

Nosenie???
Jednoznačne 2 palcovy revolver saw 38 special mozno ze aj 22.,ale to by si musel byt trochu lepsi strelec:D s dvojpalcovkou sa kua tazko striela ale na nosenie eno nuno
arminius
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

walter

Málo dôvodov ...

Otázky ?

- prečo práve S & W a práve jednoznačne
- prečo možno aj 22
- prečo lepší strelec s 22
- ako vieš , že 2'' sa zle strieľa

Odpovede :

- S & W dobrý kvér , no každý má svoj vkus - jednoznačne ....
- lebo aj 22 je schopná zabiť
- strieľal si od ráže 22- vyššie ? Ja áno , až do 57 mm vrátane
- s 2'' hlavňou som s 22 Long Rifle odfajčil z troch rán 2 x zvýrazňovač farieb na 25 metrov. Síce s oporou , ale predsa ....
inspiring_proskuriakova

Príspevok od používateľa inspiring_proskuriakova »

S & W je, podla mna, zbytocne drahy... taurus 85 airlite je uz tusim od 400 € a je to skoro to iste... pravda, nedrzal som v ruke a nestrielal... ale u dvojpalca v .38 sp sa bojim vyssieho spatneho razu

p.s arminius... aj si trafil nejaky ten stug IV ak je to to z coho myslim ze si strielal :lol:
arminius
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

Lord_Summoner_sk
stug IV ak je to to z coho myslim ze si strielal
Tak presne na túto značku ani tak nie , ale na makety tankov a helikoptér áno ...
Taktiež aj na vlečuci terč , ktorý vliekol za sebou L - 29 Delfín ...
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

Lord_Summoner_sk napísal:... ale u dvojpalca v .38 sp sa bojim vyssieho spatneho razu

Niet sa čoho báť. Ak nestrieľaš práve +P-čkami, tak je spätný ráz v pohode zvládnuteľný. Mám Taurus 85UL v kal. 38 Special už pár rokov, vystrieľaných pár stovák nábojov včítane laborácií +P (má uvedené v papieroch, že ich spapá, inak by som ich do neho nepchal :D) a žiaden problém. Jasné, že pažbičky sú malé a malíček je už pod nimi. Napriek tomu je úchop vďaka super gripom istý a spätný ráz v pohode zvládnuteľný.
inspiring_proskuriakova

Príspevok od používateľa inspiring_proskuriakova »

super, dobre vediet, nahodou nevie niekto ci sa da taurus 85 vyskusat aj na nejakej strelnici v Bratislave?
71Jany71
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa 71Jany71 »

Ja osobne nosím GLOCK 19 a nemám problém ho skryť v lete pod tričkom. A to som veľmi chudý :? Nosím ho vo vnútroopasovom púzdre na skryté nosenie od Falca. Púzdro spraví veľa. A váhovo je super.

:arrow: teraz ma láka nejaký revolver :oops:
friendly_kilby

Príspevok od používateľa friendly_kilby »

Ja mam za tymto ucelom CZ 82ku v kal. 9makarov.........nemozem sa stazovat
Vaquero
moderátor
Registered for: 15 years

Príspevok od používateľa Vaquero »

---------
Naposledy upravil/-a Vaquero v 02 Okt 2011, 00:36, upravené celkom 1 krát.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Vaquero: O Rugli LCR tiež veľmi vzdialene uvažujem, narozdiel od pištole LCP na LCR som veľa sťažností nepočul. Prípadne ešte Taurus 851, tam sa mi páči, že kladivo je v podstate zakryté ako u DAO revolverov, ale predsa len je na konci výstupok s ktorým sa dá natiahnuť do Single Action módu. Chceš to LCR v .38 alebo v .357?
Vaquero
moderátor
Registered for: 15 years

Príspevok od používateľa Vaquero »

Uvažujem o .38, pretože malé a ľahké zbrane v silnom kalibri majú špecifické správanie pri streľbe, je to potrebné pomerne dosť cvičiť, teda mne určite :cry:. Ešte pred prípadnou kúpou si ho chcem odskúšať, to bude rozhodujúce.
Napísať odpoveď

Návrat na "Ostatné"