CZ 455 thumbhole

inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

mne Geco lieta z jednej Suhlky celkom slušne, druhá má radšej Lapua.

Pozháňaj si niečo od RWS , Lapua a aj to Geco v menšom balení a uvidíš. HV sú zaujímavé na streľbu na 100m
Používateľov profilový obrázok
Jareq
občasný prispievateľ
Registered for: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa Jareq »

Takze dnes rano som na rychlo mobilom odfotil par fotiek celej pusky a detail na montaz. Postupne tu hodim lepsie fotky (zrkadlovka) len rano som nestihal.:)
Obrázok
Cela zbran
Obrázok
detail na montaz
Obrázok
druhy detail
DUSO
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

Rasto napísal: Krydelka som myslel to co ti zadrziava naboje v zasobniku a smeruje ti naboj zo zasobniku do komory.
Skor sa pouziva pojem vyvodky zasobnika. Ked su moc roztiahnute nesmeruju naboj v potrebnom uhle a ten sa netrafi do komory. Mne to robil zasobnik na margoline. Potom som vyvodky po trosku pritiahol vo sveraku a bolo po probleme.

Ak chces vediet ake strelivo bude tej tvojej chutit, musis strielat z nastrelovacej stolice. Aby si vylucil chybu strelca pri drzani, spustani, dychani a polohe. Ale aj tu moze nastat chyba mierenia. Hlavne u zacinajucich strelcov a zvlast pri pouziti puskohladu. Ak sa chces seriozne venovat strelbe a dosahovat co najlepsie vysledky, odporucam nieco si o tom precitat. Urcite neprehlupis ked nejaky cas venujes citaniu rad od ludi co o to nieco vedia. Ziskas vedomosti, ktore Ti v konecnom dosledku usetria kopu penazi a casu.

Tu je dobry zdroj na literaturu:
http://www.shooting.sk/?id_menu=1577

Su tam sice rozpisane olympijske discipliny ale je tam gro toho co potrebujes o presnej strelbe vediet. Myslim, ze strelbu s puskohladom tam nenajdes ale to si vygooglis alebo najdes v polovnickej literature.
Jareq
občasný prispievateľ

Vcera som si zobral do ruky zasobnik a zistil som, ze mal zle opracovane hrany na plastoch prave tam kde je strela naboja. Predpokladam ze to mohlo mat vplyv na podavanie naboja do komory. Naboj sa o tie hrany zasekaval. Jemne som ich zbrusil a vyskusal na "sucho". Vsetko bolo v poriadku. Musim cim skor navstivit strelnicu a vyskusat to. Ale myslim, ze chyba bola prave tam.
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Tak to mas naozaj zle uchytene.
Bud mas kratku pazbu, alebo puskohlad velky ocny relief.
Tu bodku potrebujes ako sol. len si ju nekupuj na vyskusanie, ale priamo vyskusaj v predajni.
Jareq
občasný prispievateľ

No Rasto ako vidis je to na prd. Riesim to, tak hadam to bude v pohode.
Jareq
občasný prispievateľ

Tak dnes som bol na strelnici.Chcel som vyskusat uchytiť pusku do zveraku tak aby bola pevne uchytena a pri stlacani spuste sa ani nepohla. Ale ake bolo moje prekvapenie ked strely mali rozptyl asi 1cm niekedy aj 2, na 50m. Moju chybu som vylucil uchytenim zbrane, vietor nebol ziadny. Myslite, ze to je strelivom? Je mi jasne, ze ked nastrelim pusku na jeden typ streliva na inom to bude lietat inam aj o 10cm. To uz mam odskusane,ale tento pripad mi nejako nieje jasny. trely mali rozptyl asi 1cm niekedy aj 2, na 50m. Moju chybu som vylucil uchytenim zbrane, vietor nebol ziadny. Myslite, ze to je strelivom? Je mi jasne, ze ked nastrelim pusku na jeden typ streliva na inom to bude lietat inam aj o 10cm. To uz mam odskusane,ale tento pripad mi nejako nieje jasny.
friendly_solomon

Príspevok od používateľa friendly_solomon »

Skús vyskúšať lepšie strelivo napr. Lapua Midas ja som to skúšal s mojou ZKM 456 s optikou 4x32 a na 50m som robil jednu väčšiu dieru v bezvetrí.
DUSO
častý prispievateľ

Jareq napísal:Chcel som vyskusat uchytiť pusku do zveraku tak aby bola pevne uchytena
skus popisat presne postup strelby, uchytenie do zveraku mi evokuje vselijake obrazy :?

tiez si nenapisal ktore to bolo strelivo
Jareq
občasný prispievateľ

Uchytenie som mal home made. Taka svorka so srobovicou upevnena na stojane. Drzi to pevne a na toto odskusanie to bohate stacilo. Strelivo som skusal Remington HV, CCI Blazer HV a Magtech SV. Vsetko 40grn.
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa R »

všetko strelivo čo si napísal je nevhodné na presnú strelbu, asi največší brak sú remingtony, daj na radu ostatných a kúp niečo normálne, na začiatok skús sypané geco a sypané schonebecky, je to lapua robená v nemecku, podla toho čo ti bude lietať lepšie choď potom smerom k vyššej triede od lapui alebo rws, výhodou je to že každá firma používa na celú radu rovnaké mazadlo aj balistika standard velocity nábojov je približne rovnaká, takže odpadá čistenie a zastrielavanie hlavne na iný typ mazadla pri prechode z tréningových sypačiek na súťažné.
Miro389
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa Miro389 »

Nekupuje bludy po korune - pod pojmom nájsť pre pušku strelivo sa myslí, z tercovych. Nie zo všetkých bludov v obchode.
LtTT
prispievateľ
Registered for: 17 years 6 months

Príspevok od používateľa LtTT »

Jareq: možno by to šlo keby si tam dal picatinny rail a na to dal montaž vysunutu dopredu, tak ako na AR15kach ked tam chceš dať silnejšie sklo.

Add strelivo : Lapua Standard plus

Pre tvoju predstavu tu je podobne riesenie na M14

Obrázok
Vaquero
moderátor
Registered for: 15 years

Príspevok od používateľa Vaquero »

Skúšali ste túto zbraň ešte niekto iný, pretože mne pri skúške na strelnici vyhovovala a keby nebolo tých negatívnych komentárov tu, asi by som ju už objednal.
DUSO
častý prispievateľ

Akych negativnych komentarov? Ved ak Ti sedi a chces ju tak ju ber.
Napísať odpoveď

Návrat na "Športové zbrane"