CZ 455 thumbhole
-
inspiring_liskov
Skor sa pouziva pojem vyvodky zasobnika. Ked su moc roztiahnute nesmeruju naboj v potrebnom uhle a ten sa netrafi do komory. Mne to robil zasobnik na margoline. Potom som vyvodky po trosku pritiahol vo sveraku a bolo po probleme.Rasto napísal: Krydelka som myslel to co ti zadrziava naboje v zasobniku a smeruje ti naboj zo zasobniku do komory.
Ak chces vediet ake strelivo bude tej tvojej chutit, musis strielat z nastrelovacej stolice. Aby si vylucil chybu strelca pri drzani, spustani, dychani a polohe. Ale aj tu moze nastat chyba mierenia. Hlavne u zacinajucich strelcov a zvlast pri pouziti puskohladu. Ak sa chces seriozne venovat strelbe a dosahovat co najlepsie vysledky, odporucam nieco si o tom precitat. Urcite neprehlupis ked nejaky cas venujes citaniu rad od ludi co o to nieco vedia. Ziskas vedomosti, ktore Ti v konecnom dosledku usetria kopu penazi a casu.
Tu je dobry zdroj na literaturu:
http://www.shooting.sk/?id_menu=1577
Su tam sice rozpisane olympijske discipliny ale je tam gro toho co potrebujes o presnej strelbe vediet. Myslim, ze strelbu s puskohladom tam nenajdes ale to si vygooglis alebo najdes v polovnickej literature.
Vcera som si zobral do ruky zasobnik a zistil som, ze mal zle opracovane hrany na plastoch prave tam kde je strela naboja. Predpokladam ze to mohlo mat vplyv na podavanie naboja do komory. Naboj sa o tie hrany zasekaval. Jemne som ich zbrusil a vyskusal na "sucho". Vsetko bolo v poriadku. Musim cim skor navstivit strelnicu a vyskusat to. Ale myslim, ze chyba bola prave tam.
Tak dnes som bol na strelnici.Chcel som vyskusat uchytiť pusku do zveraku tak aby bola pevne uchytena a pri stlacani spuste sa ani nepohla. Ale ake bolo moje prekvapenie ked strely mali rozptyl asi 1cm niekedy aj 2, na 50m. Moju chybu som vylucil uchytenim zbrane, vietor nebol ziadny. Myslite, ze to je strelivom? Je mi jasne, ze ked nastrelim pusku na jeden typ streliva na inom to bude lietat inam aj o 10cm. To uz mam odskusane,ale tento pripad mi nejako nieje jasny. trely mali rozptyl asi 1cm niekedy aj 2, na 50m. Moju chybu som vylucil uchytenim zbrane, vietor nebol ziadny. Myslite, ze to je strelivom? Je mi jasne, ze ked nastrelim pusku na jeden typ streliva na inom to bude lietat inam aj o 10cm. To uz mam odskusane,ale tento pripad mi nejako nieje jasny.
-
friendly_solomon
všetko strelivo čo si napísal je nevhodné na presnú strelbu, asi največší brak sú remingtony, daj na radu ostatných a kúp niečo normálne, na začiatok skús sypané geco a sypané schonebecky, je to lapua robená v nemecku, podla toho čo ti bude lietať lepšie choď potom smerom k vyššej triede od lapui alebo rws, výhodou je to že každá firma používa na celú radu rovnaké mazadlo aj balistika standard velocity nábojov je približne rovnaká, takže odpadá čistenie a zastrielavanie hlavne na iný typ mazadla pri prechode z tréningových sypačiek na súťažné.