Pro-Gun argumenty (podporujuce drzanie zbrani verejnostou)

Používateľov profilový obrázok
Ja som
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Ja som »

V prvom vysvetluje typek, preco politicke hnutie (strana) Tea Party ( odvodene od Bostonskeho pitia caju) obhajuje pravo vlastnit a nosit zbran (teda 2nd amendment). Tu je dobre zapnut to tlacitko CC a zapnut prepis zvuku na titulky. Celkom sa tomu da rozumiet, je to cista anglina, cize pri fonetickom prepise na titulky nevznikaju nezmysly. Su tam spomenute argumenty, typu ked by teraz zmizli z celeho sveta vsetky zbrane, nasilie by tu bolo tak ci tak, nakolko by ho pachali povedzme mladi silni agresivni jedinci, ktori by mali nad druhymi fyzicku prevahu a ine.. Z mojho pohladu sa jedna o vysvetlenie jedneho bodu volebneho programu. Kiezby sme mali aj my takuto stranu... (sci -fi prianie)

V druhom vysvetluje "high ranking military commander" na konferencii TEDx, kde sa snazi vysvetlit, ze on vnima zbran ako nastroj k dosiahnutiu mieru a pokoja, teda neutralne. Hovori, ze zdiela ciele s ostatnymi recnikmi (pokoj, mier, bla bla), avsak zvolil si iny nastroj pre dosiahnutie toho. Uplne vsetko som mu nerozumel, musim si to pustit viac krat.
Ide tu o to, ze na tychto TEDx konfereciach speakery hovoria vacsinou o, o tom ako zlepsit svet, alebo prezentuju nove napady a idey, avsak toto s tou zbranou je trochu raritka... a navyse mierne PRO-gun vyznievajuca.
sego13
prispievateľ
Registered for: 14 years 7 months

Príspevok od používateľa sego13 »

Ten druhy recnik skor obhajoval ozbrojene zlozky a kontrolu zbrani (imho). Nezachytil som tam ani slovo o civiloch a ich prave na zbran.
Ja som
častý prispievateľ

Nie je to cista anglictina, nerozumiem uplne vsetko, ale mal som aspon z prvej polovice pocit, ze sa snazi vysvetlit, ze aj zbran ma na svete svoje miesto a dokaze byt prospesna pre spolocnost.
pif paf
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa pif paf »

Áno, ale v rukách vojakov.
Tak som to pochopil ja z tej jeho zvláštnej angličtiny.
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Anglictinu mal vybornu, ked si myslite, ze viete po anglicky, tak chodte do anglicka 8)

Snazil sa podporit svojich vojakov doma i v zahranici v povedomi ludi, ktori mozu manipulovat masy.
A mimo ineho poukazat, ze bez zbrane sa to tazko robi dokonca i v dnesnej dobe.
S civilmi to nemalo nic spolocneho na par detailov.
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Rasťo, čo do Anglicka... do Škótska ich pošli!
:roll:
sego13
prispievateľ
Registered for: 14 years 7 months

Príspevok od používateľa sego13 »

tak ja som Skotovi William Wallace-ovi v Braveheart rozumel skoro vsetko :D
Ja som
častý prispievateľ

Dobre pani, cize mam zmazat to druhe video, alebo ho Jack presunie do vlakna zaujimave videa ?
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa R »

štát New York ruší databázu vystrelených nábojníc v ktorej zaevidovali od r.2000 státisíce hilzní. Za 12 rokov existencie táto databáza zožrala 40mil. usd a nepomohla k objasneniu žiadneho t.č.

http://www.nypost.com/p/news/local/cuom ... jhzqCOJLAK
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

Toto je článok, ktorý sa hodí do viacerých tém.

http://www.infowars.com/emergency-alert ... ownership/
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

NRA má zatiaľ k UN Arms Treaty jednoznačný postoj:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... kBUfMjowDs
(viceprezident Wayne LaPierre)
Peter Elektro
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peter Elektro »

Kolegovia uprimne Vam zavidim vaše jazykove schopnosti,ale aspom stručny vycuc pre nas polo inteligentnych by sa hodil :D
pif paf
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa pif paf »

Prehlasoval že zastupuje milióny Američanov/členov NRA, ktorý sú proti novej zmluve o obchodovaní zo zbraňami z dielne UN. A že nebudú tolerovať útok na ich ústavu/článok dva, ktorý zaručuje právo vlastniť zbraň. Progun argumenty, bla, bla, ... Ku koncu už to trošičku vyznievalo ako zastrašovanie sa veľkou civilnou armádou.
(Tý čo nie sú ani polointeligentný si zapnú aspoň Slovenské titulky = CC/preložiť) :)
Vaquero
moderátor
Registered for: 15 years

Príspevok od používateľa Vaquero »

Neviem prečo by mala naše občianske práva obmedzovať organizácia, ktorá stojí na strane diktátorských režimov, aktívne odporuje slobodným krajinám a v minulosti jej členovia (aspoň tá faši väčšina) ocenila standing ovations prejavy proti slobode aj čisto antisemitské sračky. OSN je v dnešnej dobe už iba perverzný relikt mnulosti, na ktorý treba rýchlo zabudnúť.
Inzo
prispievateľ
Registered for: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa Inzo »

otazka na snahu UN znie: Cui bono? alebo v Peliskovom preklade: "A komu tím prospějete, co?"
Napísať odpoveď

Návrat na "Ostatné"