Strelba v Bratislave

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
RisoP
prispievateľ
Registered for: 19 years 8 months

Príspevok od používateľa RisoP »

Páni uznávam vaše názory a stotožňujem sa s nimi. Len ja som smeroval tam, že neumožnením občanom, ktorí spĺňajú všetky podmienky držať a nosiť zbraň, a sú ochotný podstúpiť riziká s tým spojené, nahráva práve len a len tým, ktorím na dodržiavaní zákona akosi nezáleží. Takže budeme len ovečky čakajúce na svoj osud?
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Áno, lebo pre väčšinu politikov ovečka = ľahko manipulovateľný materiál. A nielen pre politikov...
Jack
moderátor

Navyše, ovečka je pre politika terno, lebo ovečka cíti potrebu byť nielen vedená, ale aj chránená. Jednou z hlavných funkcií štátu, ako všetci z teórie štátu a práva vieme, je práve zabezpečenie verejného poriadku a bezpečnosti (pričom treba dôsledne maskovať fakt, že ovečky sú vždy len v iluzórnom bezpečí). Ergo, štátny aparát, ktorý je v tomto prípade synonymom štátu, potrebuje ovečky s pocitom, že ich niekto musí ochrániť, aby zdôvodnil vlastnú existenciu v celej svojej bujnejúcej ošklivosti...
:D :D
To len tak na okraj. Nechcem mojimi verbálnymi cvičeniami evokovať spomienky na tie, ktoré tu plodil BKSL a ďalší majstri žánru. Vlastne som len chcel dokresliť celkový kontext a odôvodniť, prečo som taký skeptický, keď ide o názory na skutočné pohnútky politikov regulovať legálnu držbu zbraní.
dirty.harry
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa dirty.harry »

"ako všetci z teórie štátu a práva" takych tu nebude az tak vela.. ale keby sme sa snazili najst dalsie zakladne ulohy statu - u nas - neboli by sme velmi uspesni :wink:
Jack
moderátor

Jo Harry, ja som to ale nemyslel iba ako predmet na škole.
:wink:
dirty.harry
častý prispievateľ

kto si v tom listuje vo volnom case? ukaz mi takehoooo :roll:
Vaquero
moderátor
Registered for: 15 years

Príspevok od používateľa Vaquero »

Napríklad ja, a nehanbím sa za to. Myslím si, že podstatné časti teórie štátu a práva by sa mali prebrať už minimálne na strednej škole.
dirty.harry
častý prispievateľ

si od paragrafov alebo nie?

a btw - studaci na prave nezvladaju teorku, tak by som bol opatrnejsi so sš
Vaquero
moderátor
Registered for: 15 years

Príspevok od používateľa Vaquero »

Som od paragrafov a už s celkom slušnou praxou. A k tej teorke, ak ju študáci nezvládajú, nebudú zvládať ani pozitívnoprávne disciplíny, ktoré sa od nej odvíjajú. Teorka je alfa a omega, to musíš vedieť aj zobudený o polnoci. Nedostatky jej zvládnutia sa prejavujú okrem iného tým, že niektorí "právnici" typu D. L. považujú zbrojný preukaz za privilégium alebo dobrodenie zákona, hoci ide o obmedzenie ústavného práva na vlastnenie majetku. Štát sa tak tvári, že dáva ľuďom práva, hoci im ich vlastne obmedzuje.
Ale aby sme neboli od témy, kde sú v p..i sľubované výsledky psychotestov, kde je v p..i možnosť nevinných prítomných v mieste incidentu brániť sa?
dirty.harry
častý prispievateľ

kazdy stat sa boji ozbrojenych, hlavne legalne ozbrojenych....

a k urovni pf -asi nemas cest casto s absolventmi...
niko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa niko »

Jeemine chlapy co to tu riesite ? Jake legalne zbrane? Jaky stat?
Chlapik sa necha odviezt taxikom k trom veziam. Zamaskovany siltovkou a vysokym golierom. Pristupi ku stolu v kaviarni, vysype 4 gule do kosovskeho Albanca a prepadne sa po nom zem. Mafianska najomna vrazda jak vysita. Ved Albanci su najväcsi paseraci heroinu v Europe. Chlapika nikdy nenajdu a zbran bola urcite nelegalna.
Jack
moderátor

Inak, prečo taxíkom? Veď zbytočne o svedka viac, nie?
:?:
Či aj tak jedno a pachoš si bol istý, že beztak ho nikdy nenájdu (v Albánsku či Kosove)?
:roll:
niko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa niko »

Ale zase namas starosti s unikovym vozidlom. A hlavne vies, ze pri Troch veziach mas non stop zapchy a neje kde parkovat. Cize privezie sa taxikom odbucha 4 rany a zdrhne niekam v dave peso v klude okolo stadionov a kasarni az na Raciansku, kde ho pocka unikove auto. Sadne a o hodinu je vo Viedni, kde je silna Albanska komunita. A o den proste zmizne. Tot moja teoria.
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

takto si to bežne albatrosi zvyknú vybavovať. 90% je ich tu na čierno, takže nemajú problém si vziať svoju igelitku z bytu od slovenskej 20ročnej husičky a odtiahnuť do iného štátu a zase tam chvílu pobývať. Presný názov tekéhoto rytiera je "tranzit". Zvyknú ich často používať na špinavú robotu, skoro nič nestoja a sú doma všade vo svete. Nemajú rodinné väzby. Deti si občas niekde spravia kvoli pobytu , ale ináč sú to niktoši. Spoznáš ich ľahko- modré rifle, lahučká košielka, lesklé botičky, slipy s hnedým pásikom a v ruke mobil a Marlborky. Toť celý jeho majetok.
Jack
moderátor

Prípad objasnený, ale páchateľ Jeton V. (32) na úteku... No jo, hlavne, že je dôvod na nejakú tú tlačovečku.
:twisted: :roll:
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"