Na ake sutaze vlastne chodime ?

inspiring_wu

Príspevok od používateľa inspiring_wu »

za opasok mimo pútiek nedostaneš DQ... viem, že to bol iba príklad, ale pre iných, neznalých, aby sme ich neplietli...

niko, SSS nie je organizáciou, je to len jedna zo streleckých disciplín pod SSZ. čiže ak chceš dať na jednu úroveň asociácie, v ktorých sa združujú kluby, tak na jednej úrovni sú SSZ, SADS, SAOS... atd. ŠSS je športovou disciplínou tak, ako napr. ľubovoľná pištoľ, vzduchová pištoľ, ľubovoľná malokalibrovka a pod. má svoje pravidlá, ligu atd.

WFC nie je druh streľby. WFC (Webfórum Cup) je súhrn výsledkov rozličných pretekov prevažne v praktickej streľbe, nadšencov, ktorí sa chcú medzi sebou porovnávať v rôznych súťažiach, rôznych obtiažností a typov pretekov. Do WFC sa prihlási ktokoľvek, bez platenia, bez nejakých povinností, a keďže sú tu väčšinou skupinky z rôznych klubov, tak každoročne jeden z klubov organizuje vyhodnotenie ligy a ocenenie strelcov za celú sezónu. To je ale všetko, inak WFC participuje iba na tom, čo urobí niekto iný (či už pod hlavičkou SADS, SSZ, SAOS...) Naším prínosom je, že organizátorovi obyčajne dotiahneme toľko WFC strelcov, koľko by mu reálne na pretek neprišlo a tým podporujeme rozvoj strelectva aj "nepriamo finančne" na štartovnom.
Rohypnol
prispievateľ
Registered for: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa Rohypnol »

3500korun napísal:Myslím, že u mňa účinné bude. Doteraz ma to škrie, napriek tomu že to bolo na konci posledného parkúru (tj nie preto, že by som si nezastrieľal)...lebo to bolo oprávnené "za zásluhy" a nie za nejakú blbosť typu "nemám opasok prevlečený cez 3 pútka" Ak by som mal ešte raz dostať za niečo podobné, radšej sa vrátim k mierenke...každý sme na niečo iné. Ale to je trocha do pôvodnej témy.
Toto je veľmi správny postoj, okrem toho konca : radšej sa vrátim k mierenke.
Tieto preteky ti dajú niečo, čo inde nenájdeš a je jedno, či je to level III, či guláš pretek. Vystavia ťa stresu, musíš sa pohybovať so zbraňou, často aj v zad, ale zbraň je vždy pod kontrolou a v správnom smere. Nezáleží na tom, či sa na sebeobranu zo zbraňou pripravuješ cielene, alebo si hovoríš, že teba to nemôže postretnúť za žiadnych okolností. Už to budeš mať v sebe zakorenené a pochybujem, že by si niekedy napr. išiel so zbraňou s prstom na spúšti. :shock:
DQ dostávajú aj dlhoročný strelci, ak sa nechajú strhnúť dejom, alebo len zblbnú. Otáza je, či vybočia 3 stupne mimo bezbečný uhol, alebo to namieria na divákov.
Samozrejme, ak vyhovuje tvojmu naturelu viac mierenka, nič proti tomu. Každopádne podľa mojej skúsenosti by si bol jeden z mála, ktorý by si prechádzal takýmto vývojom.
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

ja som tiez chytil DQ na svojom prvom IPSC v Komarne a pamatam si to dodnes 8)
niko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa niko »

Rasto napísal:Niko nato ze si zaregistrovany nejaky ten rok a mas uz co to popisane, tak si ma tymto sokol :shock:
WFC = WebForum Cup.
Klubovky pre webforum clenov a vsetkych ostatnych co maju radi strelbu podla IPSC (SADS) pravidiel (zavisi od klubu :P )
Teraz mi cvaklo. Uz som v obraze. :) Rasto som uprimne zahambeny. Tato informacia mi volajako usla. :oops:

Ale inak chlapy dobre, ze sa o tom bavime, lebo myslim, ze niesom sam medzi strelcami co som mal v tomto skratkovom mori mierne povedane bordel.
Používateľov profilový obrázok
rob999
častý prispievateľ
Registered for: 17 years

Príspevok od používateľa rob999 »

to bbpd: si ma Marek nasral, že si do "guľáš pretekov"radil Tekovskú ligu! Ty si niekedy jedol na súťaži v Tekove guláš?
inspiring_wu

:) Robie, preto to bolo v úvodzovkách, ale ruku na srdce, kam by si to zaradil Ty? TL sú super preteky, bez debaty, ale do žiadnej inej kategórie sa zaradiť nedajú
rob999
častý prispievateľ
Registered for: 17 years

Príspevok od používateľa rob999 »

Tekovská liga má svoju kategóriu!!! :lol:
BALISTIK
moderátor
Registered for: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Pre info,nie vsetky preteky co su udavane ako level 1,alebo gulas akcia su level 1,narocnostou sa mnoho krat dostavaju na urovne 2-3,kyvacky,preklapacky,texaske hviezdy atd.Priklad aj nase rachoty byvale Klastor boli tazsie ako level 1,to iste plati aj o Tekovskej lige,alebo Predajnej.Znamena to,ze u nasich WFC pretekov sa daju nazbierat dost bohate skusenosti na tazsie levely.Potom sa Vam bude zdat ze niekedy je SADS pretek level 2 lahký.
3500korun
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa 3500korun »

Rohypnol: Ono ide o to, že ja som si počas streľby nebol vedomý nejakého kixu (teda blyslo mi hlavou že to asi nebolo úplne v poriadku kým ma RO zastavil, ale teda nie že to bude až na DQ...a bolo) Druh streľby ako IPSC začínam strieľať len teraz, tak o tom moc neviem. Ale trocha ma "straší" že ako náhle pípne timer, tak moja myseľ sa akoby vznesie niekam nadomňa robí všetko akoby bez môjho vedomia a ani sa nezaujíma o to čo sa deje okolo. Za celé preteky som snáď ani raz nevydal taký myslený povel na odpálenie, alebo zamierenie. Akonáhle mám zrovnané mieridlá padne výstrel. Na blízke terče sa pri behu ani nepozerám pri streľbe, teda prvú ranu pozriem na terč vôbec nie na mieridlá a druhú už len "cítim" že je zbraň späť na terči a keď strieľam už mi oči bežia a hľadajú ďalší terč. Keby za mnou išiel niekto čo povymieňa všetky terče za inak strelené tak si to nevšimnem, lebo sa na ne po streľbe nepozerám, ale prechádzam na ďalší. Alebo aj poppre, ktorým trvá zlomok sekundy kým vidíš či padá alebo nie...ja to už nevidím, lebo strieľam na ďalší, len mi potom chýba v podvedomí nejaké cinknutie, resp si ich potom prebehnem rýchlo okom či niečo nestojí. Niekoľkokrát si pred streľbou premyslím taktiku čo odkiaľ kam strieľať a kedy prebíjať, ale nakoniec to aj tak robí moja myseľ za mňa nejako intuitívne...alebo ako to povedať.
Zas na druhej strane ma celkom potešilo že keď ma RO zastavil, tak som zareagoval okamžite bez nejakej latnecie...a to zakričal niečo neurčité typu "heeej"
Niesom expert, ale takto to asi nemá byť...preto tak ako napísal
Rasto napísal:DQ je ucinne, pokial ho i nabuduce dostanes za to iste niekde je chyba a treba sa nad nou vazne zamysliet.
ak by som ešte raz dostal za niečo veľmi podobné, tak to budem musieť zvážiť.
Po súťaži mi môj strelecký Guru požičal nejaké knižky tak snáď ich v angličtine zvládnem a prídem na to čo mám a nemám robiť, kam sa pozerať a kam nepozerať a na čo si dávať pozor.

Viem, že to chce veľa skúseností, ktoré zatiaľ nemám, ale úlohu mojej psychiky pri pretekoch som si predstavoval trochu inak...asi som so súťažami začal moc skoro...neviem.

A teraz ma už nikto nepustí na svoje preteky keď si to prečíta :roll:

Možno by to chcelo nejakého odborníka na pokec.
inspiring_montalcini

Príspevok od používateľa inspiring_montalcini »

Psychika je svina. Tiez som este len "zelenac" a sam to na sebe citim, ten stres a casovy tlak.
Mimo pretekov dam vykonnostnu triedu pravidelne okolo 5 sek, na sutazi som rad ak je to pod 7 :lol:

To sa neda nijak inac "vyliecit", nez poctom odstrielanych pretekov. Ako mi povedal moj guru: "Musis sa proste vybuchat" :)
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Adrenalin po pipnuti timeru stupne kazdemu a to je koli comu tam chodime :-)
Po par pretekoch ta zvuk timeru "nevypne" a aj budes rozmyslat co robis a nadobudnute skusenosti premietnes do parkuru.
U kazdeho tento stav prichadza rozne.
Najlepsie je prist na sutaz s kameramanom, natocit si seba a dakeho dobreho strelca a potom doma s pivom v ruke analizovat vsetky kroky a tahy, a potom bez piva ich natrenovat na strelnici.
Alebo si najst kamarata strelca :lol:
inspiring_wu

3500korun (alebo cca 116 €) :wink:
Kým nie si riadne vystrieľaný, tak na súťaže chodievaj HLAVNE dodržiavať pravidlá a naučiť sa bezpečnosti. Čas ako taký vôbec neriešiť a sústrediť sa na ovládanie zbrane a nácvik taktiky. Ak pred pípnutím povieš rozhodcovi, že si nováčik a po dostrieľaní sa rozhodcu opýtaš na prípadné nedostatky, tak Ti určite každý rád pomôže a poradí. Hlavne si nevypestuj návyk, že po každej rane kontroluješ zásahy, nauč sa pri streľbe kontrolovať iba "muchu" a terče cíciť viac-menej intuitívne. To ti ušetrí ohromný kus času. Naviac, na blízke terče je v podstate zbytočné pozerať zásahy (ak si si odkontroloval mieridlá) a na ďalekých je Ti to jedno, lebo ich aj tak väčšinou neuvidíš.

Takže moja rada, sústrediť sa pri tréningu na kontrolu mieridiel a terč neriešiť. uvidíš, že keď ho skontroluješ po vystrieľaní celého zásobníka, tak zistíš, že tam máš rozptyl, aký si doteraz nedosiahol.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Páni viacerí ste to už načrtli, že ste dostali DQ, ak to vaše ego prežije, tak napíšte za čo, možno to zas viacerým pomôže aby sa tomu vyhli (mne určite).
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

u mňa to bolo za uhol, bol to stage kde bola väčšina terčov schovaná za stenou na konci vyhradeného priestoru , ale jeden bol šikovne schovaný po pravej strane asi meter bližšie k štartovacej pozícii

dobehol som ku stene , vyklonil som sa a postrieľal terče a vtedy som si spomenul že som jeden zabudol, tak som ustúpil od steny, otočil sa doprava o viac ako 90' a už som ju mal :)

mal som spraviť krok-dva dozadu a bol by som v pohode... takto si to budem pamätať :)
inspiring_wu

http://www.youtube.com/watch?v=Zeu-6Q_MKxo
moja prvá a jediná DQ je zdokumentovaná v tomto videu, nie je to tam dobre vidieť, ale po dorazení zásobníka mi vyšla rada - prst na spúšti. odvtedy, keď neriešim terč, tak si strkám ukazovák takmer do nosa :)

BTW, tej DQ som si bol vedomý skôr ako rozhodca zareagoval, takže zbraň som mal vybitú skôr, ako ku mne stihol dobehnúť a zastaviť ma :)

edit: až keď som si to teraz pozeral, tak som sa musel smiať na tom, aký som tam ešte neobratný :)
Napísať odpoveď

Návrat na "Súťaže"